Ισραήλ: Καλεί τους κατοίκους της Γάζας να εκκενώσουν τον βόρειο τομέα – Εκρήξεις στην Μπερ Σεβά

Διαβάζεται σε 2'
Γάζα
Γάζα Associated Press

Η Γάζα παραμένει πλήρως αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, χωρίς ρεύμα και τηλεπικοινωνίες, με τη διεθνή κοινότητα να καλεί σε παύσεις των εχθροπραξιών.

Ο ισραηλινός στρατός απευθύνει εκ νέου έκκληση στους κατοίκους της Γάζας να εκκενώσουν τον βόρειο τομέα, ενόψει της επικείμενης ισραηλινής επιχείρησης.

Το Ισραήλ, το οποίο λέει πως η Χαμάς έχει τοποθετήσει τα όπλα και τις δυνάμεις της ανάμεσα στους αμάχους, λέει στους κατοίκους της Γάζας να μετακινηθούν προς νότο για τη δική τους ασφάλεια.

“Αυτή είναι μια επείγουσα στρατιωτική προειδοποίηση“, δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντάνιελ Χαγκάρι στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X. “Για την άμεση ασφάλειά σας, καλούμε όλους τους κατοίκους της βόρειας [Λωρίδας της] Γάζας και της πόλης της Γάζας να μεταφερθούν προσωρινά προς νότο”.

“Η επικείμενη επιχείρηση των IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) θα ξεκινήσει να εξουδετερώνει την απειλή της Χαμάς με ακρίβεια και σφοδρότητα”, είπε

Στο μεταξύ, η Γάζα παραμένει πλήρως αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, χωρίς ρεύμα και τηλεπικοινωνίες, με τη διεθνή κοινότητα να καλεί σε παύσεις των εχθροπραξιών.

Ειδικότερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι εισήλθε στη διάρκεια της νύχτας και επέκτεινε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του με τη χρήση πεζικού λέγοντας ότι ισραηλινές δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται “στο πεδίο”, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Παράλληλα η ΕΡΤ μετέδωσε ότι λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι του Σαββάτου (28/10) σημειώθηκαν εκρήξεις στην Μπερ Σεβά, στο νότιο μέρος του Ισραήλ. Η επίθεση αυτή ήταν τριπλή: στο κέντρο της Μπερ Σεβά, στα δυτικά αλλά και στα νότια της πόλης.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι σημείωσε επίσης ότι θα επιτραπεί σε φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα, νερό και φάρμακα να εισέλθουν στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι βομβαρδισμοί ενδέχεται να σταματήσουν, τουλάχιστον στην περιοχή των συνόρων με την Αίγυπτο, όπου φτάνουν μικρές ποσότητες βοήθειας.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα