Ο Νετανιάχου αποκλείει την κατάπαυση του πυρός – “Eίναι ώρα για πόλεμο”

Διαβάζεται σε 2'
Ο Νετανιάχου αποκλείει την κατάπαυση του πυρός – “Eίναι ώρα για πόλεμο”
Μπενιαμίν Νετανιάχου AP Abir Sultan

Αφοσιωμένος στον στόχο του, στο να αποτελειώσει τη Χαμάς, εμφανίστηκε εκ νέου ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Αποκλείει κάθε ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, λέγοντας ότι “τώρα είναι ώρα για πόλεμο”.

Λίγες ημέρες πριν “κλείσει” ένας μήνας από την έναρξη των συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου -αφού επικαλέστηκε τον ισχυρότερο σύμμαχό του, τις ΗΠΑ- δήλωσε για ακόμη μια φορά την πρόθεσή του οι εχθροπραξίες να τελειώσουν μόνο όταν καταφέρει να εξαλείψει τη Χαμάς.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ανέφερε τα εξής: “Οι φρικαλεότητες που διέπραξε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου μας υπενθυμίζουν ότι δεν θα πραγματοποιήσουμε την υπόσχεση ενός καλύτερου μέλλοντος εάν ο πολιτισμένος κόσμος δεν είναι πρόθυμος να πολεμήσει τους βαρβάρους. Οι βάρβαροι είναι πρόθυμοι να μας πολεμήσουν”.

Λέει ότι το Ισραήλ δεν ξεκίνησε τον πόλεμο, αλλά θα τον κερδίσει, και προσθέτει ότι η Χαμάς είναι μέρος του «άξονα του κακού» που σχηματίζει το Ιράν.

Πρόσθεσε ότι θέλει να καταστήσει σαφή τη θέση του Ισραήλ σχετικά με την κατάπαυση του πυρός.

“Όπως οι ΗΠΑ δεν θα συμφωνούσαν σε κατάπαυση του πυρός μετά τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ ή μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε παύση των εχθροπραξιών με τη Χαμάς μετά τις φρικιαστικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου”, λέει.

«Οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι εκκλήσεις προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς, να παραδοθεί στην τρομοκρατία», λέει.

«Η Βίβλος λέει ότι ‘υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο’, αυτός είναι καιρός για πόλεμο».

«Ένας πόλεμος για το κοινό μας μέλλον. Σήμερα, χαράσσουμε μια γραμμή μεταξύ των δυνάμεων του πολιτισμού και των δυνάμεων της βαρβαρότητας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα