Ιαπωνία: Πυροβολισμοί σε νοσοκομείο της Σαϊτάμα – Ο δράστης κρατά ομήρους

Διαβάζεται σε 2'
Ιαπωνία: Πυροβολισμοί σε νοσοκομείο της Σαϊτάμα – Ο δράστης κρατά ομήρους
AP Photo/Eugene Hoshiko

Συναγερμός στις αρχές της Σαϊτάμα, μετά από πυροβολισμούς με τουλάχιστον δύο τραυματίες σε νοσοκομείο στην Τόντα.

Η αστυνομία στην πόλη Τόντα της κεντρικής Ιαπωνίας απάντησε σε αναφορές για πυροβολισμούς σε νοσοκομείο, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το BBC, δύο άτομα τραυματίστηκαν και συγκεκριμένα ένας γιατρός και ένας ασθενής, 40 και 60 ετών αντίστοιχα.

Ο ύποπτος διέφυγε με μοτοσικλέτα στη γειτονική πόλη Warabi και έχει πάρει ομήρους μέσα σε ένα ταχυδρομείο, ανέφερε η πόλη στην ιστοσελίδα της.

Γύρω στις 14:15 τοπική ώρα σήμερα (07:15 ώρα Ελλάδος) “ένας άνθρωπος συνέλαβε αδιευκρίνιστο αριθμό ομήρων και οχυρώθηκε σε ταχυδρομείο” στην πόλη Γουαράμπι, ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές της στον ιστότοπό τους, όπου διευκρινίζουν ότι αυτός έχει στην κατοχή του αντικείμενο που μοιάζει με πυροβόλο όπλο.

“Όποιος βρίσκεται κοντά στο σημείο καλείται να ακολουθήσει τις οδηγίες της αστυνομίας και να απομακρυνθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον δύο γυναίκες υπάλληλοι του ταχυδρομείου, γύρω στα είκοσι και τριάντα αντίστοιχα, κρατούνται ως όμηροι, ενώ η εφημερίδα Yomiuri, αναφέρει ότι γύρω στους δέκα υπαλλήλους του ταχυδρομείου μπορεί να βρίσκονται μέσα στο κτίριο.

Η αστυνομία ζήτησε από 300 κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, μετέδωσε παράλληλα το τηλεοπτικό δίκτυο TBS.

Αρκετά αστυνομικά οχήματα βρίσκονται σταθμευμένα κοντά στο ταχυδρομείο, ενώ αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα στέκονται εκεί κοντά.

Τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν τον φερόμενο ως δράστη της σύλληψης ομήρων μέσα στο ταχυδρομείο, με σκούρα αθλητική ζακέτα και κασκέτο να κρατά στα χέρια κάτι που δείχνει να είναι πυροβόλο όπλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα