Χριστοδουλίδης: Προχωρημένες διαβουλεύσεις για ανθρωπιστικό διάδρομο Γάζας-Κύπρου

Διαβάζεται σε 2'
Χριστοδουλίδης: Προχωρημένες διαβουλεύσεις για ανθρωπιστικό διάδρομο Γάζας-Κύπρου
AP Photo/Richard Drew

Έτοιμη για την προώθηση ενός θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου από τους λιμένες της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τη Γάζα η Κυπριακή Δημοκρατία.

Προχωρημένες φαίνεται πως είναι οι διαβουλεύσεις για δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου μεταξύ Γάζας και Κύπρου, μετά από πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας τη στιγμή που η Λωρίδα της Γάζας έχει μετατραπεί σε “Κόλαση επί Γης”.

Για το ζήτημα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, αναμένεται να μιλήσει εκ νέου σήμερα με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επανέλαβε ότι η κυπριακή πρωτοβουλία χαιρετίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ για αυτήν ενημερώθηκε και η αμερικανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κύπρου, μιλώντας την Τρίτη στο 11ο Ενεργειακό Συμπόσιο, σημείωσε ότι στις προσπάθειες της Κυβέρνησης ιεραρχείται πρώτα και πάνω απ’ όλα η ανθρωπιστική πτυχή και για τον λόγο αυτό η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη για την προώθηση ενός θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου από τους λιμένες της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τη Γάζα.

Εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε τις συναντήσεις που είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος με τους ομολόγους του στην Ιορδανία και την Παλαιστίνη και τη συνεχή επαφή που υπάρχει με την ισραηλινή κυβέρνηση, από την οποία δεν υπάρχει αρνητική ανταπόκριση.

Τέλος, ανέφερε πως η Κύπρος γίνεται ασφαλής διαμετακομιστικός σταθμός για επαναπατρισμό ανθρώπων και ότι μέσα από αυτές τις δράσεις, αναδεικνύεται ως πυλώνας ασφάλειας στην περιοχή και στέλνει μηνύματα για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει και στην ενεργειακή συνεργασία στην περιοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα