Κύκλοι ΣΥΡΙΖΑ: Επιτίθενται στον Τσίπρα 4 μήνες μετά την παραίτησή του

Διαβάζεται σε 2'
ΣΥΡΙΖΑ
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τι σχολιάζεται για δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο Κασσελάκης βρήκε “άδεια ταμεία” στο κόμμα. Αποδίδεται στην προπαγάνδα του Μ. Μαξίμου.

Εντύπωση φαίνεται να προκαλεί σε κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ το ότι η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα 4 μήνες μετά την παραίτηση του και μάλιστα σχετικά με τα.. οικονομικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν κατευθυνόμενα δημοσιεύματα στον Τύπου (συγκεκριμένα στην εφημερίδα Manifesto) που θέλουν τον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη να βρήκε “άδεια ταμεία” στο κόμμα. Συνθήκη την οποία τα ίδια δημοσιεύματα αποδίδουν στην διαχείριση που έγινε επι Αλέξη Τσίπρα.

Αυτά ενώ – όπως επισημαίνεται- τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται σε ισολογισμούς με τα αριθμητικά στοιχεία να μην σηκώνουν αμφισβήτηση. Πιο συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι ο δανεισμός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μηδενικός. Αυτό παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας όταν παρέλαβε το 2008 υπήρχε δάνειο 7.376.000 ευρώ το οποίο αποπληρώθηκε πλήρως το 2020. Επίσης τα κονδύλια μισθοδοσίας στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν 1,5 εκατομμύριο ευρώ και σε αυτό το ύψος παρέμειναν έως και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Επίσης τονίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι το κόστος λειτουργίας των ΜΜΕ του κόμματος μειώθηκε χάρη σε πρόγραμμα εξορθολογισμού που εφαρμόστηκε κατά 700.000 ευρώ αφού πήγε από τα 3,7 εκατομμύρια στα 3 εκατομμύρια. Μάλιστα για το 2023 προβλέπεται περεταίρω μείωση στα 2,3 εκατομμύρια ενώ οι οφειλές τους έχουν μειωθεί κατά 1.000.000 ευρώ σε σχέση με το 2020.

Στον αντίποδα οι ίδιοι κύκλοι θυμίζουν πως η Ν.Δ χρωστά πάνω από 435 εκατομμύρια στις τράπεζες και 10 εκατομμύρια σε προμηθευτές

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα