Υποκλοπές: Στο ΣτΕ το ζήτημα της απαγόρευσης ενημέρωσης όσων παρακολουθούνται

Διαβάζεται σε 1'
Συμβούλιο της Επικρατείας
Το Συμβούλιο της Επικρατείας στην Αθήνα Menelaos Myrillas / SOOC

Κατά της συνταγματικότητας της σχετικής διάταξης έχει προσφύγει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Το ζήτημα της συνταγματικότητας της απαγόρευσης της ΑΔΑΕ να ενημερώνει όσους έχουν έννομο συμφέρον για την παρακολούθηση των τηλεφώνων τους από την ΕΥΠ αναμένεται να συζητηθεί την Παρασκευή ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο πλαίσιο της αίτησης ακύρωσης που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 3/11 έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα του για ενημέρωση γύρω από την τηλεφωνική του γραμμή, καθώς δεν του χορηγήθηκε ο πλήρης φάκελος με το υλικό που είχε συλλεγεί, μετά την επιβολή της άρσης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών του.

Επί της ουσίας, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθεί η συνταγματικότητα ή μη της διάταξης του Ν. 4790/2021 με την οποία απαγορεύθηκε η γνωστοποίηση της παρακολούθησης για λόγους εθνικής ασφάλειας. Σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το νομοθέτημα έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα