Ο Μητσοτάκης που έγινε μονάδα μέτρησης και ο Κασσελάκης για το Ιράν

Διαβάζεται σε 4'

Το έντονο μένος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για μια χώρα που επισκέφθηκε ο Τσίπρας ενώ ο πρόεδρος της Βουλής μας πληροφόρησε για το πώς θα “μετράει” εφεξής τους πολιτικούς αρχηγούς

Το μέτρο

Μέτρο όλων …ο Μητσοτάκης! Αυτή φαίνεται να είναι η αρχή που σχεδιάζει να υιοθετήσει ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας για τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή.

Έτσι λοιπόν χθες παρενέβη στις ομιλίες του Νίκου Ανδρουλάκη και του Σωκράτη Φάμελλου για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ επισημαίνοντας πως αμφότεροι μίλησαν περισσότερο από τον πρωθυπουργό. Αυτά ενώ η (άτυπη) συμφωνία ανάμεσα στα κόμματα είναι πως οι αρχηγοί μιλούν τον διπλάσιο χρόνο από αυτόν που προβλέπει ο κανονισμός.

Όμως επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χρησιμοποίησε τον χρόνο αυτό στην ομιλία του, το μέτρο έπρεπε να ισχύσει και για τους υπόλοιπους. Αυτά ενώ τους επόμενους μήνες αναμένονται έντονες πολιτικές αψιμαχίες στο κοινοβούλιο. Με κορύφωση την συζήτηση του προϋπολογισμού.

Μισαναπηρισμός

Μια και αναφερθήκαμε στον πρόεδρο της Βουλής και τις πρακτικές του αξίζει να σημειώσουμε και το σχόλιο που έκανε ο Δημήτρης Μάντζος. Όταν ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος αποκάλεσε το ΠΑΣΟΚ «αναπηρικό καροτσάκι της Ν.Δ».

Όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ «είναι πολύ προβληματικό και ντροπιαστικό, έστω στη ροή του λόγου του, να μιλά και να απευθύνεται σε ένα δημοκρατικό κόμμα χρησιμοποιώντας τον όρο «αναπηρικό καροτσάκι». Δεν είδα ευαισθησία από το Προεδρείο της Βουλής για τη χρήση του κοινοβουλευτικού λόγου, την οποία είδαμε σε μεγάλη αφθονία το προηγούμενο δίωρο για τη χρήση του κοινοβουλευτικού χρόνου. Αυτή η αναφορά προσβάλλει το αναπηρικό κίνημα και προσβάλλει όλους τους συμπολίτες μας με αναπηρία».

Τρόλ

Ας παραμείνουμε στο ΠΑΣΟΚ που φαίνεται πως έχει διαπιστώσει μία «τρολίστικη» προσπάθεια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να σπιλωθεί ο πρόεδρος του με υπόγειες μεθόδους.

Στη χθεσινή ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης το είπε ευθέως: «Ο επικοινωνιακός βραχίονας του ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγες εβδομάδες, που υιοθέτησε ένα αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας για τις υποκλοπές, περί Κίνας, προσπαθώντας να κάνει τα θύματα, θύτες. Αυτή είναι η χειρότερη μορφή καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!».

Απευθύνθηκε μάλιστα και στο …εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Λέγοντας πως «τα τρολ τα καταδικάζετε μόνο όταν χτυπάνε συντρόφους σας. Όταν τα ίδια τρολ χτυπάνε πολιτικούς σας αντιπάλους, τότε απλά κάνουν τη δουλειά τους! Όχι! Εμείς θέλουμε διαφάνεια, θέλουμε ποιοτικό δημόσιο λόγο. Γι’ αυτό είμαστε εδώ με τη στάση μας, με το ήθος μας, με τη συνέπειά μας».

Καλή πληροφόρηση

Ολοένα και περισσότερο φαίνεται πως ανησυχεί το ΚΚΕ για το πόσο εμπλέκεται η κυβέρνηση (και κατά συνέπεια η χώρα) στην τακτική που ακολουθεί το Ισραήλ στην Μέση Ανατολή.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Κατσώτης «η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και εμπλέκει τη χώρα με παραχώρηση, εκτός όλων των βάσεων και της 112 Πτέρυγα Μάχης της Ελευσίνας, με τους PATRIOT στη Σαουδική Αραβία, με τη Φρεγάτα «Ψαρά» στην περιοχή και δεν γνωρίζουμε τι άλλες συμφωνίες έκανε με τον Μπίμπι, όπως αποκάλυψε, τον σφαγέα Νετανιάχου. Έχει δημοσιευτεί ότι θα βοηθήσει ακόμα και για τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη Γάζα για να έρθει στην κατοχή του Ισραήλ».

Τα ζητήματα αυτά έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα όταν τα αναδεικνύει το ΚΚΕ. Μια και διαχρονικά έχει αποδειχθεί πώς στο Περισσό σε τέτοια θέματα έχουν πολύ καλή πληροφόρηση.

Εντύπωση

Μια και μιλάμε για τις διεθνείς εξελίξεις εντύπωση προκάλεσε μια «ατάκα» του Στέφανου Κασσελάκη στην πρόσφατη ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στη Μέση Ανατολή μίλησε για «τον επικίνδυνο ρόλο του Ιράν, και στην Ουκρανία, απέναντι στην αιματηρή και παράνομη εισβολή της Ρωσίας»!

Όπως σχολίασαν αυτοί που ξέρουν ουδέποτε από τον χώρο της Αριστεράς υπήρξε τέτοιο …μένος εστιασμένο στο Ιράν.

Μια χώρα που – θυμίζουμε – το 2016 επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Ήταν μάλιστα ο πρώτος δυτικός ηγέτης που πήγε εκεί μετά τη συμφωνία με την Δύση για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα