Γάζα: Τεράστιος κίνδυνος για 130 πρόωρα νεογνά στις θερμοκοιτίδες

Διαβάζεται σε 2'
Γάζα: Τεράστιος κίνδυνος για 130 πρόωρα νεογνά στις θερμοκοιτίδες
ap

Τα νοσοκομεία στη Γάζα δεν έχουν αποθέματα ηλεκτρικής ενέργειας και η ζωή των πρόωρων νεογνών κινδυνεύει άμεσα.

Από μία κλωστή κρέμεται η ζωή 130 πρόωρων νεογνών που βρίσκονται αυτή σε θερμοκοιτίδες στα νοσοκομεία της Γάζας.

Οπως γράφει το Al Jazzeera, η ζωή αυτών των παιδιών εξαρτάται αποκλειστικά από το πόσο θα αντέξουν οι γεννήτριες με τις οποίες πλέον λειτουργούν (υποτυπωδώς) τα νοσοκομεία στο θύλακα.

Αν η ενέργεια εξαντληθεί και η παροχή σταματήσει εντελώς, τότε όλα αυτά τα παιδιά αναμένεται να πεθάνουν μέσα σε λίγα λεπτά καθώς, όπως κατανοεί κανείς, η υγεία τους είναι εξαιρετικά εύθραυστη αφού πρόκειται για παιδιά που ήρθαν στη ζωή έως και τέσσερις εβδομάδες πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία.

Το παράδειγμα της 25χρονος Σαμάρ Αουάντ είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά. Γέννησε προ λίγων εβδομάδων την κόρη της, την Τάλια, αλλά κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. “Οι γιατροί μου είπαν ότι υπάρχει νερό στους πνεύμονές της, οπότε πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς. Προς το παρόν κοιμάμαι εδώ μαζί της” υπογραμμίζει.

Επίσης, σύμφωνα με μαρτυρία μαίας σε κεντρικό νοσοκομείο, τα παιδιά αυτά είναι τα μοναδικά μέλη της οικογένειας που έχουν σωθεί καθώς οι γονείς και τα αδέλφια τους έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ.

“Δεν υπάρχει κανείς να τα φροντίσει, ακόμα και αν τα καταφέρουν. Αν όμως το ρεύμα κοπεί εντελώς, θα χάσουν και αυτά τη ζωή τους” δηλώνει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα