Βίντεο: Δημοσιογράφος καταρρέει on air περιγράφοντας τη φρίκη στη Γάζα

Διαβάζεται σε 2'
palestine
Δημοσιογράφος ξεσπά κατά τη διάρκεια ζωνταντής μετάδοσης στην παλαιστινιακή τηλεόραση YouTube

Το ξέσπασμα δημοσιογράφου σε ζωντανή μετάδοση από τη Γάζα που περιγράφει τον θάνατο συναδέλφου του αποτυπώνει τη συλλογική θλίψη και τη φρίκη που διαδραματίζεται στον παλαιστινιακό θύλακα.

“Δεν το αντέχουμε άλλο αυτό. Είμαστε εξαντλημένοι, είμαστε εδώ [στη Γάζα] θύματα και μάρτυρες που περιμένουμε το θάνατό μας”.

Με αυτά τα λόγια ο Σαλμάν Αλ Μπασίρ, δημοσιογράφος του Palestine TV, παρουσίασε ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ στην παλαιστινιακή τηλεόραση, περιγράφοντας όσα συμβαίνουν στους διαδρόμους του νοσοκομείου Νάσερ στα νότια της Λωρίδας της Γάζας με τα κύματα τραυματιών και νεκρών Παλαιστινίων να φτάνουν εκεί, έχοντας πληγεί από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη νότια λωρίδα.

Δεν άντεξε όμως, αφού ανάμεσα στα θύματα που μεταφέρθηκαν εκεί μαζί με άλλα 10 μέλη της οικογένειάς του, ήταν ο συνάδελφός του, βετεράνος πολεμικός ανταποκριτής της Παλαιστινιακής Τηλεόρασης, ο 49χρονος Μοχάμεντ Αμπού Χατάμπ.

Τραγική ειρωνεία ότι μία ώρα μόλις πριν, ο Αμπού Χατάμπ είχε μεταδώσει ζωντανά ένα ρεπορτάζ για τις απώλειες του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς από την ίδια τοποθεσία για το Palestine TV, ένα δίκτυο που ανήκει στην Παλαιστινιακή Αρχή με έδρα τη Δυτική Όχθη.

Ψάχνοντας να βρει λόγια και αποθέματα ψυχής για να περιγράψει και να μεταδώσει τη συγκεκριμένη δυσάρεστη είδηση, ο Αλ Μπασίρ λύγισε.

“Δεν το αντέχουμε άλλο αυτό. Είμαστε εξαντλημένοι, είμαστε εδώ θύματα και μάρτυρες που περιμένουμε τον θάνατό μας, πεθαίνουμε ο ένας μετά τον άλλο και κανείς δεν ενδιαφέρεται για εμάς ή για τη μεγάλης κλίμακας καταστροφή και το έγκλημα στη Γάζα“, είπε σε ζωντανή σύνδεση με την παρουσιάστρια να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της και να ξεσπάει κατά τη διάρκεια του δελτίου.

Καμία προστασία, καμία απολύτως διεθνής προστασία, καμία ασυλία σε τίποτα, αυτός ο εξοπλισμός δεν μας προστατεύει και ούτε αυτά τα κράνη“, είπε καθώς έβγαζε το κράνος και το αλεξίσφαιρο μπουφάν του, με την ένδειξη “PRESS”, σε μία συμβολική κίνηση.

Σε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση και με τη φωνή του να “σπάει” πρόσθεσε: “Ζωντανά στον αέρα, χάνουμε ψυχές η μία μετά την άλλη, χωρίς κανένα τίμημα, περνάμε ως μάρτυρες, περιμένουμε τη σειρά μας η μία μετά την άλλη”.

Η κραυγή αγωνίας του πολεμικού ανταποκριτή, που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση της Παλαιστίνης, έκανε τον γύρο του διαδικτύου, με πολλούς να συμμερίζονται την αγωνία του και το βίντεο να συγκεντρώνει εκατομμύρια views.

Δείτε το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα