Στην Τουρκία την Κυριακή ο Άντονι Μπλίνκεν

Διαβάζεται σε 1'
Άντονι Μπλίνκεν
Άντονι Μπλίνκεν AP

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία, η οποία ξεκινά την Κυριακή.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Τουρκία για δύο ημέρες από την Κυριακή, στο πλαίσιο περιοδείας στη Μέση Ανατολή εν μέσω του πολέμου Χαμάς-Ισραήλ, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο ίδιος θα έχει συνομιλίες για “την ευρωατλαντική ασφάλεια, για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Ουκρανίας και για την ανάγκη διατήρησης της ενότητας της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της κύρωσης της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Στην Τουρκία, ο υπουργός θα υπογραμμίσει τη σημασία της προστασίας των ζωών αμάχων στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας και την κοινή μας δέσμευση να διευκολύνουμε την αυξημένη, διαρκή παράδοση σωτήριας ανθρωπιστικής βοήθειας σε αμάχους στη Γάζα, την επανέναρξη των βασικών υπηρεσιών και διασφαλίζοντας ότι οι Παλαιστίνιοι δεν εκτοπίζονται βίαια εκτός της Γάζας”.

Για την ώρα, πάντως, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας βρίσκεται στο Αμάν της Ιορδανίας και έχει συναντήσεις με ομολόγους του από αραβικές χώρες, μετά την επίσκεψη στο Ισραήλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα