Χαμάς: Αναφορές για αναστολή της απομάκρυνσης ξένων πολιτών από τη Γάζα

Διαβάζεται σε 1'
Ρα΄φα, Αίγυπτος
Παλαιστίνιοι και ξένοι πολίτες στο πέρασμα της Ράφα (AP Photo/Hatem Ali)

Παλαιστίνιος αξιωματούχος ανέφερε πως η Χαμάς ανέστειλε την απομάκρυνση ξένων πολιτών από τη Γάζα προς την Αίγυπτο. Τι δήλωσε.

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανέστειλε την απομάκρυνση των ξένων πολιτών (και αυτών με διπλή υπηκοότητα) προς την Αίγυπτο, λόγω της άρνησης του Ισραήλ να αφήσει τους Παλαιστίνιους τραυματίες να φύγουν για τα γειτονικά νοσοκομεία, δήλωσε σήμερα, Σάββατο (4/11), Παλαιστίνιος αξιωματούχος στην υπηρεσία διαχείρισης του περάσματος της Ράφα, στα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου.

“Κανένας κάτοχος ξένου διαβατηρίου δεν θα μπορεί να φύγει από τη Λωρίδα της Γάζας, προτού οι τραυματίες στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας μεταφερθούν προς τον τερματικό σταθμό της Ράφα”, φέρεται να ανέφερε συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σημειώνεται ότι η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι περισσότεροι από 60 όμηροι αγνοούνται, εξαιτίας των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα.

Ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Ιζελντίν αλ-Κάσαμ, ανέφερε στο Telegram ότι 23 σοροί Ισραηλινών ομήρων είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια.Φαίνεται ότι δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τις προσεγγίσουμε λόγω της συνεχιζόμενης βίαιης επίθεσης των κατοχικών δυνάμεων κατά της Γάζας”, φέρεται να δήλωσε.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τη δήλωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα