Το ήξερες ότι στο δέρμα μας ζουν δισεκατομμύρια βακτήρια και σου κάνουν καλό;

Διαβάζεται σε 6'
Το ήξερες ότι στο δέρμα μας ζουν δισεκατομμύρια βακτήρια και σου κάνουν καλό;

Ήρθε η ώρα να μάθεις τη σειρά Derma Balance που θα φροντίσει σωστά το μικροβίωμα της επιδερμίδας σου!

Το σώμα μας λειτουργεί με έναν φοβερό τρόπο και η συνολική του υγεία εξαρτάται από τις βλεφαρίδες μας, μέχρι τα ζωτικά όργανα και το δέρμα μας, αλλά και τα δισεκατομμύρια βακτήρια που ζουν σε αυτό! Η αλήθεια είναι πως δεν ακούγεται πολύ ευχάριστο ότι αυτή τη στιγμή σε κάθε σημείο του δέρματός σου υπάρχουν μικροοργανισμοί, οι οποίοι μάλιστα διαφέρουν από σημείο σε σημείο.

Αυτή η μικροβιακή χλωρίδα όμως παίζει σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό μας σύστημα, αλλά και στην όψη του δέρματος, το οποίο ως το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα μας προστατεύει από τη στιγμή που γεννιόμαστε και λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας. Για αυτό και ένα από τα βασικά κλειδιά για ένα υγιές δέρμα είναι ένα ισορροπημένο μικροβίωμα!

Ο καλύτερος τρόπος να έχεις ισορροπημένο μικροβίωμα, είναι να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα, γιατί έτσι όχι μόνο περιποιείσαι την επιδερμίδα σου, αλλά ενισχύεις την άμυνα του οργανισμού σου! Η Pharmasept εδώ και χρόνια αναπτύσσει προϊόντα υψηλής δερματολογικής αξίας, που προάγουν την υγεία της επιδερμίδας.

Η σειρά Derma Balance διαθέτει εξειδικευμένα προϊόντα υγιεινής και φροντίδας που εξισορροπούν το μικροβίωμα της επιδερμίδας και είναι κατάλληλα για την ευαίσθητη, ξηρή επιδερμίδα με τάση ατοπίας.

Τι είναι ακριβώς το μικροβίωμα;

Το μικροβίωμα είναι ένα σύνολο μικροοργανισμών που ζουν παντού, μέσα στο σώμα μας αλλά και πάνω στο δέρμα μας.

Συνεργατικά βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιμετωπίσει τους επιβλαβείς παθογόνους μικροοργανισμούς. Οι αποικίες βακτηρίων που ζουν στο δέρμα μας, λειτουργούν ως φρουροί της υγείας μας και βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει τους παθογόνους μικροοργανισμούς και άλλες απειλές. Πρόκειται για τα “καλά” μικρόβια, τη σημασία των οποίων επιχειρούν να κατανοήσουν οι επιστήμονες τα τελευταία χρόνια.

Η σύνθεση του μικροβιώματος επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως:

  • Ηλικία
  • Φύλο
  • Γενετική προδιάθεση
  • Ανοσοποιητικό σύστημα
  • Ορμονική ισορροπία
  • Κλίμα/ περιβαλλοντικές συνθήκες

Οι συνήθειες της καθημερινότητά μας, όπως η ρουτίνα ύπνου, το στρες, η διατροφή, η φυσική δραστηριότητα, η έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά φυσικά και η ρουτίνα υγιεινής και φροντίδας δέρματος, παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο! Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει πως αλλαγές στο μικροβίωμα του δέρματος βρέθηκαν στο υπόβαθρο πολλών δερματολογικών ασθενειών, όπως η ακμή, η τάση ατοπίας και η ψωρίαση, μεταξύ άλλων.

Η σωστή φροντίδα ξεκινάει από τα κατάλληλα προϊόντα

Για να φροντίσεις σωστά την επιδερμίδα σου πρέπει, συμπληρωματικά σε ό,τι αφορά σε διατροφή, άσκηση ή ό,τι άλλο χρειάζεται το σώμα σου, να εντάξεις στην καθημερινότητά σου τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης.

Αυτό είναι κάτι που φροντίζει, χρόνια τώρα, το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Pharmasept, το οποίο επικεντρώνεται σε πρωτοπόρες τεχνολογίες σχεδιασμού δερμοκαλλυντικών προϊόντων που σέβονται τη φυσιολογική λειτουργία της επιδερμίδας, ενισχύουν τον προστατευτικό φραγμό, δεν προκαλούν ξηρότητα και ερεθισμούς και συμβάλλουν παράλληλα στην πρόληψη και αντιμετώπιση δερματολογικών προβλημάτων που προκαλούνται από εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες.

Στην εξειδικευμένη σειρά Derma Balance, τη νέα προσθήκη στον μεγάλο κατάλογο της Pharmasept, θα βρεις προϊόντα που είναι κλινικά αποδεδειγμένα φιλικά προς το μικροβίωμα, συμβάλλοντας στην εξισορρόπησή του, καθώς και στην επίτευξη και διατήρηση μιας υγιούς επιδερμίδας.

Οι ανάγκες της επιδερμίδας καλύπτονται χωρίς αυτή να ξηραίνει ή να ερεθίζεται, χάρη στις ήπιες συνθέσεις και τα περιποιητικά συστατικά, που περιέχουν τα προϊόντα της σειράς, σε συνδυασμό με τον πρεβιοτικό παράγοντα Biolin™, που ενισχύει την ανάπτυξη των ευεργετικών μικροοργανισμών του δέρματος, χωρίς να διεγείρει τους επιβλαβείς. Αποτελεί την ιδανική «τροφή» για το δέρμα, καθώς είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι είναι ασφαλές για εφαρμογή σε ευαίσθητες επιδερμίδες με τάση ατοπίας.

Βρες τη σειρά Derma Balance της Pharmasept εδώ

Ποιες είναι οι επιλογές σου;

Για το βασικό βήμα του καθαρισμού της επιδερμίδας, η χρήση ενός ήπιου, ενυδατικού προϊόντος μπορεί να αποδειχθεί «κλειδί» στην καταπράυνση των συμπτωμάτων του ευαίσθητου δέρματος. Στη σειρά Derma Balance θα βρεις το ενυδατικό gel καθαρισμού Derma Balance Cleansing Gel για πρόσωπο και σώμα με πρεβιοτικά που συμβάλλουν στην:

  • Εξισορρόπηση του μικροβιώματος της επιδερμίδας
  • Ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού
  • Εντατική ενυδάτωση της επιδερμίδας

Για να «κλειδώσεις» την υγρασία στην επιδερμίδα σου μπορείς να επιλέξεις τη Derma Balance Recovery Cream για το πρόσωπο και τη Derma Balance Body Cream για το σώμα. Και οι δύο κρέμες εξειδικευμένης φροντίδας με πρεβιοτικά, είναι κατάλληλες για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες με τάση ατοπίας και έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • Καταπραΰνουν από το αίσθημα κνησμού και τους ερεθισμούς
  • Προσφέρουν στην επιδερμίδα εντατική ενυδάτωση και άνεση
  • Προστατεύουν από ξηρότητα, ερεθισμούς και οξειδωτικό στρες

Βρες τη σειρά Derma Balance της Pharmasept εδώ

Μάλιστα in vivo κλινικές μελέτες για την Derma Balance Recovery Cream αποκαλύπτουν εντυπωσιακά αποτελέσματα σε ενυδάτωση, μείωση δερματικών αντιδράσεων και ερεθισμών. Πιο συγκεκριμένα, έδειξε αύξηση ενυδάτωσης κατά 30% στην πρώτη μισή ώρα από την εφαρμογή και 20% μετά από 14 μέρες χρήσης. Αντίστοιχα, σε in vivo κλινική μελέτη αποκάλυψε μείωση των δερματικών αντιδράσεων κατά 35% και συνολική μείωση εμφάνισης ερυθήματος μετά από 28 ημέρες χρήσης

Για την Derma Balance Body Cream, η in vivo κλινική μελέτη σε εθελοντές, έδειξε αύξηση ενυδάτωσης της επιδερμίδας κατά 23% μετά από 2 εβδομάδες χρήσης του προϊόντος.

Επιπρόσθετα, στη σειρά Derma Balance της Pharmasept υπάρχουν προϊόντα για σημεία του σώματός μας, που συνήθως παραμελούνται -αυτό της μασχάλης και της ευαίσθητης περιοχής, στα οποία συνήθως χρησιμοποιούνται προϊόντα με ακατάλληλες συνθέσεις που διαταράσσουν το δερματικό μικροβίωμα.

Το Derma Balance Intim Gel ένα απαλό gel καθαρισμού με πρεβιοτικά, που είναι κλινικά αποδεδειγμένο φιλικό προς τους λακτοβάκιλους* της ευαίσθητης περιοχής.

Το Derma Balance Deo Roll-On, ένα απαλό αποσμητικό roll-on με πρεβιοτικά, που προσφέρει 24ωρη προστασία, επιτρέποντας τη φυσική εφίδρωση της επιδερμίδας χωρίς να φράσσει τους πόρους, ενώ δεν αφήνει λευκά σημάδια. Δεν περιέχει αλουμίνιο, σιλικόνες, αιθυλική αλκοόλη και ταλκ.

*in vitro μελέτη που δείχνει ότι το προϊόν ευνοεί την ανάπτυξη των ευεργετικών λακτοβάκιλλων και μειώνει τον πληθυσμό των παθογόνων μικροοργανισμών.

Την εξειδικευμένη σειρά περιποίησης Derma Balance μπορείς να τη βρεις σε φυσικά και online φαρμακεία, καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα καλλυντικών.

Μάθε περισσότερα στην επίσημη σελίδα της Pharmasept, στο Facebook και στο Instagram page.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα