Διατροφή χωρίς στερήσεις: Ένα “έξυπνο”αποτελεσματικό πλάνο διατροφής “κομμένο & ραμμένο” πάνω μας

Διαβάζεται σε 9'
Διατροφή χωρίς στερήσεις: Ένα “έξυπνο”αποτελεσματικό πλάνο διατροφής “κομμένο & ραμμένο” πάνω μας

Η εποχή που η έννοια της διατροφής είχε συνδεθεί με μια αυστηρή, σχεδόν τιμωρητική δίαιτα γεμάτη στερήσεις, πείνα και καταπίεση έχει παρέλθει.

Πλέον, έχει να κάνει περισσότερο με μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση που βασίζεται σε σωστές επιλογές, που θα φέρουν τα αποτελέσματα που θέλουμε χωρίς να εξαντλούμαστε από την πείνα. Το σώμα μας χρειάζεται θρεπτικά συστατικά για να έχει την απαιτούμενη ενέργεια για να μπορέσει να καλύψει τις οργανικές του λειτουργίες, αλλά και για να ανταπεξέλθει στις πολύ απαιτητικές καθημερινές μας δραστηριότητες.

Και αυτή η πιο “λογική” προσέγγιση φαίνεται να δουλεύει. Και ο βασικός λόγος είναι ότι δεν πρόκειται για μια καταπιεστική δίαιτα που ενώ βλέπεις αποτελέσματα στην αρχή, περιμένεις να την παρατήσεις πώς και πώς για να μπορέσεις να ξαναφάς κάτι που τόσο λαχταράς. Πρόκειται για μια διατροφή που γίνεται τρόπος ζωής, μέρος της καθημερινότητάς σου, επειδή εξαρχής δημιουργήθηκε με βάση τις ανάγκες του σώματος σου, το αν ασκείσαι και πόσο, το τι θες να πετύχεις και φυσικά τις διατροφικές σου προτιμήσεις, ώστε να μη στερηθείς τίποτα. Άλλωστε, η διατροφή δεν είναι ένας πόλεμος που πρέπει να κερδηθεί, αλλά ένας διάλογος που χρειάζεται να γίνει -με τον εαυτό μας.

Μια φρέσκια ομάδα που στελεχώνεται και από διατροφολόγους στην Ελλάδα, η οποία προτείνει αυτή την προσέγγιση στη διατροφή και παίρνει πολλές θετικές κριτικές από όσους το δοκιμάζουν είναι το FitBuddy Experience, που βρίσκεται πολύ κοντά στο μετρό του Κορυδαλλού (η υπηρεσία προσφέρεται ΚΑΙ εξ αποστάσεως). Στο FitBuddy Experience φέρνουν την έννοια της διατροφής στο σήμερα, προσφέροντας 100% εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής, που είναι πραγματικά “κομμένα και ραμμένα” πάνω μας, αλλά και προσαρμοσμένα στη σύγχρονη ζωή.

 

Ο χώρος του FitBuddy Experience έχει βραβευτεί αρχιτεκτονικά

Τι είναι αυτό που κάνει το πλάνο διατροφής του Fit Buddy αποτελεσματικό;

Όλη η φιλοσοφία του FitBuddy Experience βασίζεται στο να “ακούσει” το σώμα σου, τις ανάγκες σου και τους στόχους σου και να γίνει ο απόλυτος διατροφικός σου “σύμμαχος” που θα σε βοηθήσει να φτάσεις στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Μάλιστα, αν τηρήσεις το πλάνο σου, τα πρώτα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται στις 15-20 μέρες.

1) Ευέλικτη διατροφή χωρίς στερήσεις

Μια από τις βασικές ερωτήσεις που σου κάνουν στο FitBuddy Experience είναι τι σου αρέσει να τρως. Έτσι, όλο το πρόγραμμα διατροφής προσαρμόζεται στις δικές σου προτιμήσεις, ώστε να μη στερηθείς τίποτα. Αν για παράδειγμα, σου αρέσουν τα τυριά ή η σοκολάτα, ή ακόμα και αν θέλεις να φας το σουβλάκι σου, στο Fit Buddy θα βρουν τον τρόπο να τα εντάξουν όλα χωρίς να “σπάσεις” τη διατροφή σου.

Επιπλέον, στο FitBuddy Experience μπορούν να αναλάβουν και ανθρώπους που ακολουθούν πιο ειδικές διατροφές (vegan, vegetarian κλπ), αλλά και ειδικές κλινικές περιπτώσεις καθώς η ομάδα στελεχώνεται από επιστήμονες Διατροφής και Διαιτολογίας.

Για να μάθεις περισσότερα και να κάνεις την εγγραφή σου στο Fit Buddy Experience πάτα εδώ

2) Ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα με αναλυτικές μετρήσεις

Μόλις επικοινωνήσεις με την ομάδα του FitBuddy Experience, είτε πηγαίνοντας στο φυσικό τους κατάστημα στον Κορυδαλλό είτε κάνοντας την υπηρεσία online, σου κάνουν μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με το πόσο ασκείσαι, την υγεία σου, διάφορες πιθανές αλλεργίες και φυσικά σχετικά με τα φαγητά που σου αρέσουν και τα φαγητά που απεχθάνεσαι, ώστε να μη στα βάλουν στη διατροφή. Έπειτα κάνεις όλες τις απαραίτητες μετρήσεις πάνω σε τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, που παρέχουν όλα τα απαραίτητα δεδομένα, όπως το ποσοστό σωματικού λίπους, τη σκελετική μυϊκή μάζα, το Basal Metabolic Rate (BMR) που αναφέρεται στον αριθμό των θερμίδων που καίμε φυσιολογικά και το νερό του σώματος.

Έπειτα θέτετε μαζί τον στόχο σας είτε αυτός είναι η απώλεια βάρους, είτε η αύξηση της μυϊκής μάζας, είτε η βελτίωση της αθλητικής απόδοσης και η αύξηση της δύναμης. Έτσι, το πλάνο διατροφής σου ταιριάζει 100% και χωρίς αμφιβολία θα μπορέσεις να το κρατήσεις και δε θα το παρατήσεις.

 

Κλείσε το ραντεβού στο FitBuddy Experience

3) Δε σε αφήνουν να πεινάσεις

Το πρόγραμμα διατροφής του FitBuddy Experience φημίζεται για το γεγονός ότι “δεν πεινάς”.

Και ο λόγος είναι ότι έχουν πολλά μικρά και κανονικά γεύματα μέσα στη μέρα, ώστε με το που σκεφτείς ότι αρχίζεις να πεινάς να μπορείς να τσιμπήσεις κάτι χωρίς να “σπάσεις” το πρόγραμμά σου. Γιατί το να πετύχεις τον στόχο πολλές φορές δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

4) Κατανοούν ότι δεν έχεις χρόνο

Το πρόβλημα με πολλές διατροφές μέχρι τώρα ήταν ότι πολύς κόσμος δεν προλάβαινε να ετοιμάσει όλα τα γεύματα που συμπεριλάμβανε η διατροφή του. Στο FitBuddy Experience αρκεί να τους πεις ότι δεν έχεις πολύ χρόνο και όλες οι προτάσεις που θα σου δώσουν για την καθημερινή σου διατροφή θα είναι απλά και εύκολα, ώστε να χρειάζεται ελάχιστο χρόνο για να τα ετοιμάσεις.

UNSPLASH

Για να μάθεις περισσότερα και να κάνεις την εγγραφή σου στο Fit Buddy Experience πάτα εδώ

4) Σου έχουν έτοιμη τη λίστα του σουπερμάρκετ

Μόλις λάβεις το πλάνο διατροφής σου θα δεις συγκεκριμένες προτάσεις προϊόντων. Αν για παράδειγμα, στη διατροφή σου έχεις τοστ, θα σου προτείνουν το τυρί, τη γαλοπούλα και το ψωμί του τοστ που μπορείς να πάρεις.

Με αυτόν τον τρόπο, σε διευκολύνουν τρομερά με τα ψώνια του σουπερμάρκετ και να μην τρως χρόνο να τσεκάρεις τις ετικέτες για να δεις ποια από όλα τα προϊόντα είναι κατάλληλα για τη διατροφή σου.

PEXELS

Στιγμιότυπο από το δικό μας πρόγραμμα διατροφής στο FitBuddy Experience. Μάθε περισσότερα εδώ

5) Όταν πας για φαγητό έξω, σε βοηθάνε να διαλέξεις

Κάτι ακόμα που έχει κάνει το FitBuddy Experience να ξεχωρίσει είναι το πολύ καλό support που έχουν. Στην υπηρεσία τους έχουν ένα live chat, όπου μπορείς να ρωτήσεις οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη διατροφή σου έχεις και να ζητήσεις να σου συμπληρώσουν ή να αφαιρέσουν κάτι. Επίσης, κάτι επίσης πολύ χρήσιμο είναι ότι μπορείς να τους πεις σε ποιο εστιατόριο ή μαγαζί σκοπεύεις να πας για φαγητό και να σου πουν τι από το μενού να πάρεις, ώστε να μην ξεφύγεις πολύ από το διατροφικό σου πλάνο.

6) Βλέπεις την πορεία σου

Κάτι που επίσης είναι πολύ σημαντικό κίνητρο για να συνεχίζεις τη διατροφή σου και να μην τα παρατάς είναι ότι στο FitBuddy Experience βλέπεις με αληθινά νούμερα την πορεία σου. Έχεις τον δικό σου λογαριασμό στην πλατφόρμα του FitBuddy Experience, όπου με γραφήματα φαίνεται η εξέλιξη σου, ενώ κάθε φορά που πηγαίνεις για την μέτρησή σου σε βγάζουν και φωτογραφίες για να δεις από μόνος σου το “Πριν και το Μετά” σου.

Τα γραφήματα του FitBuddy Experience σε βοηθούν να έχεις στόχο, αλλά και να βλέπεις realtime το σώμα σου να βελτιώνεται μήνα με τον μήνα

7) Έχεις καθοδήγηση και για την προπόνησή σου

Σε περίπτωση που θέλεις να ξεκινήσεις και άσκηση παράλληλα με τη διατροφή σου για να έχεις τα μέγιστα αποτελέσματα άμεσα, στο FitBuddy Experience παρέχουν και καθοδήγηση σε συνεργασία με μια ομάδα ειδικών στον χώρο του fitness, ώστε έχεις μια ολοκληρωμένη πρόταση για το πώς θα καταφέρεις αυτό που θες.

@sofia_peridi Κάποια πράγματα είναι πολύ καλά και είναι αληθινά! 🥙🍝🍣#fitbuddyyourbuddy #experience #healthyliving #διατροφη #fyp #foryou ♬ That Couch Potato Again – Prod. By Rose

8) Τέλος το εκτυπωμένο χαρτί πάνω στο ψυγείο

Το FitBuddy Experience είναι ξεκάθαρα η διατροφή του 21ου αιώνα. Έχεις τον δικό σου λογαριασμό, όπου μόλις συνδεθείς σου εμφανίζονται οι μετρήσεις σου, οι φωτογραφίες σου με “Πριν και Μετά” για να βλέπεις πώς εξελίσσεται το σώμα σου και φυσικά τη διατροφή σου, ώστε να μπορείς ανά πάσα στιγμή να δεις το πλάνο σου και να μπει τέλος σε αυτό το χαρτί που κολλάμε στο ψυγείο με μαγνητάκι και μας αγχώνει κάθε φορά που πάμε να το ανοίξουμε.

Με λίγα λόγια, το FitBuddy Experience δεν είναι απλώς ένα ακόμη πρόγραμμα διατροφής, αλλά μια ολοκληρωμένη εμπειρία που προσαρμόζεται στον τρόπο ζωής μας. Συνδυάζει ευελιξία, εξατομίκευση και υποστήριξη, καθιστώντας τη διαδικασία της υγιεινής διατροφής, όχι μόνο αποτελεσματική, αλλά και ευχάριστη. Είναι το απόλυτο εργαλείο για όποιον αναζητά έναν βιώσιμο και δυναμικό τρόπο να φτάσει στους στόχους του, χωρίς να θυσιάζει την απόλαυση ή την ποιότητα ζωής.

More Info:

Η υπηρεσία του FitBuddy Experience προσφέρεται δια ζώσης με ραντεβού, αλλά και online.

Διεύθυνση: Δημήτρη Διαμαντίδη 51, Κορυδαλλός (google maps)

Τηλέφωνο: 2104949799

Για να μάθεις περισσότερα και να κάνεις την εγγραφή σου στο Fit Buddy Experience πάτα εδώ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα