Γάζα: Εκατοντάδες βομβαρδισμοί σε λίγες ώρες – Στο στόχαστρο νοσοκομεία

Διαβάζεται σε 3'
Το βομβαρδισμένο ψυχιατρικό νοσοκομείο στη Γάζα
Το βομβαρδισμένο ψυχιατρικό νοσοκομείο στη Γάζα Υπουργείο Υγείας Γάζας

Νέοι βομβαρδισμοί έπληξαν το μοναδικό ψυχιατρικό νοσοκομείο της Γάζας, ηλιακά πάνελ στο νοσοκομειακό συγκρότημα Al Shifa, τον τρίτο όροφο ενός παιδιατρικού νοσοκομείου όπως επίσης και τον Πύργο Άλ-Γκάφρι που φιλοξενεί δημοσιογραφικά γραφεία. Ξεπέρασαν τις 10.000 οι νεκροί στη Γάζα

Συνεχίζονται για μια ακόμη ημέρα οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, με τους IDF να δηλώνουν ότι έχουν πραγματοποιήσει 450 αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα από το βράδυ της Κυριακής (5/11).

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι τουλάχιστον 200 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στις νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές, προσθέτοντας ότι πολλοί είναι ακόμη θαμμένοι κάτω από τα ερείπια.

Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, Ισραηλινά αεροσκάφη έβαλαν στο στόχαστρο δύο κτίρια στο Χαν Γιουνίς, στη νότια Γάζα, και ένα στο Ταλ αζ-Ζατάρ στα βόρεια. Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτές τις επιθέσεις.

Βομβαρδισμοί σε νοσοκομεία και κτίριο με δημοσιογράφους

Ο στρατός του Ισραήλ στόχευσε το σύστημα ηλιακών πάνελ ενός κτιρίου στο νοσοκομειακό συγκρότημα Al Shifa στη Γάζα, σύμφωνα με το Al Jazeera. Πολλοί ηλιακοί συλλέκτες στις στέγες όρθιων κτιρίων, ιδίως στην πόλη της Γάζας, έχουν καταστραφεί τις τελευταίες ημέρες κατά τη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών.

Στις εγκαταστάσεις που επλήγησαν περιλαμβάνονται το νοσοκομείο Νάσερ, πολλά πηγάδια νερού και αρτοποιεία. Αυτό έχει εξαλείψει μια από τις εναπομείνασες πηγές ενέργειας, η οποία δεν εξαρτάται από τα καύσιμα.

Στο κέντρο της Γάζας, ισραηλινά αεροσκάφη έβαλαν στο στόχαστρο τρία κτίρια κατοικιών, σκοτώνοντας τουλάχιστον 45 ανθρώπους. Οι επιθέσεις έπληξαν επίσης τον τρίτο όροφο ενός παιδιατρικού νοσοκομείου στην πόλη της Γάζας, το οποίο θεραπεύει παιδιά με καρκίνο.

Στο στόχαστρο των ισραηλινών βομβαρδισμών μπήκε σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Independent, το μοναδικό ψυχιατρικό νοσοκομείο στη Γάζα, επικαλούμενος το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, δείχνουν κατεστραμμένους τοίχους και αίθουσες θεραπείας με μπάζα σε όλο το πάτωμα.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν υπάρχουν θύματα από την επίθεση.

Τρεις δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν, μετά από ισραηλινό χτύπημα στον Πύργο Άλ-Γκάφρι που φιλοξενεί και δημοσιογραφικά γραφεία, σύμφωνα με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Al Quds.

Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί στη Γάζα

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι 10.022 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων 4.104 παιδιών και 2.641 γυναικών.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι 25.408 άνθρωποι έχουν επίσης τραυματιστεί.

Ανοίγει ξανά το πέρασμα της Ράφα

Η συνοριακή αρχή της Γάζας μόλις ανακοίνωσε ότι άνοιξε το πέρασμα της Ράφα μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας.

“Οι αλλοδαποί και οι διπλοί υπήκοοι που είναι εγγεγραμμένοι στη λίστα εξόδου Αιγύπτου-Ισραήλ θα μπορούν να εγκαταλείψουν τη Γάζα μέσω του περάσματος” σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το Ισραήλ χαιρετίζει την ανάπτυξη υποβρυχίων των ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ εξέδωσε νέα προειδοποίηση εκκένωσης για τη Γάζα. Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που κατάφεραν να περάσουν και έφτασαν στην κεντρική περιοχή της Λωρίδας της Γάζας από τα βόρεια, όπως σημειώνει το Al Jazeera, οι ισραηλινοί στρατιώτες συνέλαβαν κάποιους από αυτούς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι χαιρετίζει την ανάπτυξη ενός αμερικανικού υποβρυχίου με πυρηνικούς πυραύλους στην περιοχή, η οποία ανακοινώθηκε την Κυριακή, σε μια προσπάθεια της Ουάσινγκτον να αποτρέψει την εξάπλωση του πολέμου στη Γάζα σε άλλα μέτωπα.

“Είναι πάντα καλά νέα να βλέπουμε ότι οι Αμερικανοί μετακινούν περισσότερα μέσα”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο στρατιωτικός εκπρόσωπος αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ. “Το βλέπουμε αυτό ως ένα είδος αποτρεπτικής, σταθεροποιητικής πτυχής στην περιοχή”.

Οι IDF δήλωσαν επίσης σήμερα πως ισραηλινός στρατός συνέλαβε 38 καταζητούμενους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη, πέντε από τους οποίους αναγνωρίστηκαν ως μέλη της Χαμάς, σύμφωνα με την haaretz.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα