Ασπρόπυργος: Δίωξη κατά του γυμναστή για παρενόχληση ανηλίκων

Διαβάζεται σε 2'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου istock

Ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή από εκπαιδευτικό άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του καθηγητή Φυσικής Αγωγής δημοτικού σχολείου στον Ασπρόπυργο.

Στον ανακριτή οδηγείται προκειμένου να απολογηθεί ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής δημοτικού σχολείου του Ασπροπύργου, ο οποίος συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών μετά από καταγγελίες γονέων.

Νωρίτερα, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή από εκπαιδευτικό.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ο καθηγητής έχει προσκομίσει και ένα χαρτί στο οποίο εμφανίζεται να έχει αναπηρία και ότι δεν θα μπορούσε να κάνει αυτό για το οποίο κατηγορείται.

Οι καταγγελίες των γονέων

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες γονέων ότι παρενοχλούσε, σε κάποιες περιπτώσεις και σεξουαλικά, τα παιδιά τους. Με αφορμή αναφορές για κάποιες «φράσεις και κινήσεις του», λήφθηκαν μαρτυρικές καταθέσεις από αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, πολλοί γονείς έχουν κάνει προχωρήσει σε καταγγελίες κάνοντας λόγο για παρενόχληση και κακοποίηση των παιδιών, που ανέρχονται στον αριθμό των 50 μαθητών. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν ένα «απλό γαργαλητό».

Πατέρας μαθήτριας μίλησε στον ΑΝΤ1, λέγοντας «είχα παράπονα από την κόρη μου ότι ο δάσκαλος γαργαλούσε το παιδί μου. Πολλοί γονείς κάνανε παράπονα ότι υπήρχαν στα παιδιά τους γαργαλητά και άλλα πράγματα. Πήγαμε στο σχολείο, το ψάξαμε, εκείνος το αρνήθηκε στην αρχή αλλά μετά γνωρίζω ότι το παραδέχτηκε».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο πατέρα, ο γυμναστής «κλείδωνε τα παιδιά στην τάξη με ηλιοφάνεια και δεν τα άφηνε να βγουν έξω, έλεγε πως τα έβαζε τιμωρία». Μάλιστα, σημείωσε πως «επικοινωνήσαμε με τον διευθυντή, δεν γνωρίζει το περιστατικό, είχε δει κάποια πράγματα, είχαν γίνει συστάσεις».

«Έχουμε κάνει καταγγελία και ο κύριος βρίσκεται στο Τμήμα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα