Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής του Champions League

Διαβάζεται σε 16'
Champions League
Ατλέτικο Μαδρίτης 2023 Jose Breton/AP Photo

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της τέταρτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Η Ντόρτμουντ χρειαζόταν ένα γιατρικό για να επουλώσει τις πληγές της μετά από την βαριά ήττα από την Μπάγερν μέσα στο σπίτι της (0-4) το βράδυ του Σαββάτου και βρήκε το βάλσαμο που αναζητούσε στο ίδιο γήπεδο την Τρίτη (07/11) για το Champions League.

Αντίπαλός της η Νιούκαστλ για την τέταρτη αγωνιστική του 6ου ομίλου, του αποκαλούμενου “ομίλου του θανάτου”, με την ομάδα του Έντιν Τέρζιτς να διατρανώνει το μήνυμα πως διαθέτει ψυχή, χαρακτήρα και μέταλλο, αφού μετά από το 1-0 στο “Σεντ Τζέιμς Παρκ” υπέταξε, όπως αναφέρει το SPORT 24, για δεύτερη φορά τις καρακάξες μέσα σε 15 ημέρες, αυτή τη φορά με 2-0 στο “Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ¨.

Ο Φίλκρουγκ με το πρώτο του γκολ στο Champions League άνοιξε το δρόμο για το δεύτερο διαδοχικό τρίποντο της BVB στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και ο Μπραντ ήταν εκείνος που εξανέμισε κάθε ελπίδα των Άγγλων να φύγουν με κάτι καλό από την Γερμανία, με το τελικό 2-0 να επιτρέπει στους Βεστφαλούς να ελπίζουν βάσιμα σε πρόκριση στους “16”.

Το ματς

Η Ντόρτμουντ μπήκε στην αναμέτρηση προερχόμενη από την εντός έδρας συντριβή (0-4) από την Μπάγερν και η Νιούκαστλ με τον αέρα της σπουδαίας επιτυχίας της επί της Άρσεναλ (1-0), όμως τα ματς που προηγήθηκαν για τις δύο ομάδες λίγα 24ωρα νωρίτερα, στο πλαίσιο των εγχώριων πρωταθλημάτων τους, δεν έπαιξαν τον παραμικρό ρόλο στο μεταξύ τους ραντεβού.

Αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά, με την Ντόρτμουντ να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να έχει την πρώτη καλή στιγμή της στο 7ο λεπτό με το άστοχο σουτ του Μπραντ, για να ακολουθήσουν δύο σημαντικές επεμβάσεις του Πόουπ σε προσπάθειες των Φίλκρουγκ (13′) και Αντεγέμι (16′).

Η κυριαρχία της Ντόρτμουντ ήταν εμφανής απέναντι στην υποτονική και παθητική Νιούκαστλ και στο 26′ επιβραβεύτηκε, με τους Ζάμπιτσερ και Φίλκρουγκ να συνδυάζονται αρμονικά μέσα στην περιοχή των Άγγλων και τον Γερμανό φορ να στέλνει τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων με προβολή, πανηγυρίζοντας το πρώτο γκολ της καριέρας του στο Champions League (1-0).

Δέκα λεπτά αργότερα οι Βεστφαλοί φλέρταραν και με δεύτερο γκολ, με το δυνατό σουτ του Ζάμπιτσερ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να είναι άστοχο, για να κλείσει το πρώτο μέρος με την Νιούκαστλ να έχει την πρώτη και μοναδική αξιόλογη τελική της σε αυτό το διάστημα, την κεφαλιά του Ζοέλιντον που μπλόκαρε σταθερά ο Κόμπελ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Έντι Χάουι έριξε στο ματς τους Γκόρντον και Αλμιρόν για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και το πέτυχε σε σημαντικό βαθμό, με την Νιούκαστλ να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και στο 56ο λεπτό να αγγίζει την ισοφάριση, με κεφαλιά του Ζοέλιντον από πλεονεκτική θέση που έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κόμπελ.

Στη συνέχεια, οι καρακάξες πήραν τη μπάλα στα πόδια τους και προσπάθησαν να κλείσουν τους Γερμανούς στα καρέ τους για να φτάσουν στην ισοφάριση, με την Νιούκαστλ να είναι βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο αλλά την Ντόρτμουντ από την πλευρά της να είναι πολύ επικίνδυνη στην κόντρα και να δημιουργεί και εκείνη φάσεις για γκολ.

Το ματς ισορροπούσε σε τεντωμένο σχοινί και η ομάδα που έχασε την ισορροπία της και… γκρεμοτσακίστηκε ήταν η Νιούκαστλ, με την Ντόρτμουντ να παίζει άψογα το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και να τιμωρεί τους Άγγλους στο 79ο λεπτό: ο Αντεγέμι πέταξε τη μπάλα μπροστά βγάζοντας τους Μπραντ και Ζάμπιτσερ απέναντι σε έναν μόνο αμυντικο και τον Πόουπ, για να πάρει τη φάση πάνω του ο Μπραντ και να γράψει το 2-0 με συρτό διαγώνιο αριστερό σουτ εντός περιοχής.

Το γκολ αυτό ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της BVB, η οποία κράτησε το υπέρ της αβαντάζ μέχρι το φινάλε και πήρε μία τεράστια νίκη, τόσο από βαθμολογικής άποψης (έφτασε στους επτά βαθμούς στον όμιλο) όσο και από ψυχολογικής, αφού άφησε πίσω της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ήττα από την Μπάγερν στο Klassiker.

Σαχτάρ – Μπαρτσελόνα 1-0

Η Μπαρτσελόνα έψαχνε το 4/4 για να προχωρήσει και μαθηματικά από τον 8ο όμιλο του Champions League. Αντ’ αυτού, υπέστη την πρώτη ήττα της φέτος και το 1-0 της Σαχτάρ επανέφερε τους Ουκρανούς στο κόλπο της πρόκρισης στα νοκ άουτ.

Οι Καταλανοί προέρχονταν από την ήττα αλλά με καλή εμφάνιση κόντρα στη Ρεάλ και από τη νίκη αλλά με κακή εμφάνιση κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο Τσάβι χρησιμοποίησε τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι από την αρχή του αγώνα και κράτησε τον Ζοάο Κανσέλο στο δεξί άκρο της άμυνας, ύστερα από τον αποτυχημένο πειραματισμό με τον Πορτογάλο ως δεξί εξτρέμ.

Ωστόσο, οι Ουκρανοί είχαν προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα, παίζοντας κυρίως από τα μετόπισθεν και ψάχνοντας κενούς χώρους στην πλάτη της Μπαρτσελόνα. Η κυκλοφορία της μπάλας ήταν αποκλειστικό προνόμιο των τύποις φιλοξενουμένων (το παιχνίδι διεξήχθη στο Αμβούργο), οι οποίοι όμως δυσκολεύονταν να φτάσουν σε τελική προσπάθεια, πόσο μάλλον αυτή να έχει και αξιώσεις.

Στο 40ό λεπτό, μία γρήγορη ανάπτυξη των Ουκρανών από μαγική μπαλιά 50 μέτρων του Γκιόργκι Σουντάκοφ έδωσε την ευκαιρία στον Γκιόργκι Γκοχολεϊσβίλι να ζυγίσει το πόδι του για σέντρα από δεξιά και τον Ντανίλο Σικάν να γράψει το 1-0 με κεφαλιά.

Το 2ο μέρος άρχισε με τους πρωταθλητές Ισπανίας να έχουν την υπεροχ, αλλά τις μεγάλες στιγμές να είναι και πάλι με το μέρος της Σαχτάρ μέσω αντεπιθέσεων. Ο Τσάβι έκανε τετραπλή αλλαγή με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, με τους Λαμίν Γιαμάλ, Ζοάο Φέλιξ, Πέδρι και Αλεχάντρο Μπαλντέ να μπαίνουν στο γήπεδο για να βρουν το πολυπόθητο γκολ.

Ο 16χρονος Γιαμάλ ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης της Μπαρτσελόνα, όμως σε κανένα σημείο δεν κατάφερε να ανησυχήσει σε μεγάλα διαστήματα τον Ντμίτρο Ρίζνικ, με συνέπεια το 1-0 να μείνει μέχρι τέλους και μάλιστα τη Σαχτάρ να στέλνει ξανά την μπάλα στα δίχτυα στο τέλος, αλλά το γκολ να μη μετράει λόγω οφσάιντ.

Μάντσεστερ Σίτι – Γιουνγκ Μπόις 3-0

Η Μάντσεστερ Σίτι αναρριχήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κορυφή της Ευρώπης όμως είναι αχόρταγη όσον αφορά στη συλλογή τίτλων και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Τρανή απόδειξη η φετινή παρουσία της στους ομίλους του Champions League, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να πετυχαίνει από τρία γκολ σε καθένα από τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της και να πανηγυρίζει το βράδυ της Τετάρτης (07/11) την πρόκρισή της στις 16 καλύτερες ομάδες του θεσμού.

Θύμα της, όπως αναφέρει το SPORT 24, ήταν η Γιουνγκ Μπόις, με τους πολίτες να προσφέρουν θέαμα στο κοινό του Έτιχαντ επικρατώντας 3-0 με σβηστές τις μηχανές, έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Έρλινγκ Χάλαντ που πρόλαβε να σκοράρει δις στα 60 λεπτά που αγωνίστηκε για να γίνει ο 19ος σκόρερ στην ιστορία του Champions League αν και είναι μόλις 23 ετών.

Το ματς

Η Μάντσεστερ Σίτι έψαχνε την 4η νίκη της στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του 7ου ομίλου για να κλείσει από πολύ νωρίς θέση στην νοκ-άουτ φάση του Champions League και την κλείδωσε με συνοπτικές διαδικασίες από το πρώτο… 45λεπτο. Η Γιουνγκ Μπόις έπαιξε μόνο άμυνα σε αυτό το διάστημα (ούτε μία τελική) όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να περιορίσει την πρωταθλήτρια Αγγλίας και Ευρώπης, που είχε 70% κατοχή μπάλας και 9 τελικές, εκ των οποίων οι 6 βρήκαν στόχο και οι 2 κατέληξαν στα δίχτυα.

Το 1-0 έγινε στο 23ο λεπτό μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Νούνες από τον Λοπέρ (μετά από υπέροχη ντρίμπλα του μέσα στην περιοχή των Ελβετών) και μετέτρεψε σε γκολ ο Χάλαντ ενώ στο 45+1′ ο Φόντεν έκανε δύο τα γκολ της Σίτι, με φοβερή σόλο ενέργεια και άψογο πλασέ από πλάγια θέση (12 γκολ και 7 ασίστ για τον Άγγλο εξτρέμ στα 21 τελευταία του παιχνίδια ως βασικός με τους πολίτες).

Τα βάσανα για τους φιλοξενούμενους δεν σταμάτησαν όμως εκεί, με τον Χάλαντ να γράφει το 3-0 με άπιαστο αριστερό σουτ εκτός περιοχής στο 52ο λεπτό, φτάνοντας τα 39 γκολ στο Champions League και τα 67 σε 70 αγώνες του με την Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις.

Δύο λεπτά αργότερα η Γιουνγκ Μπόις έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λοπέρ, με την Σίτι να έχει τη νίκη και την πρόκριση στο τσεπάκι της και ο Γκουαρδιόλα να βρίσκει την ευκαιρία να αντικαταστήσει τον Χάλαντ για να τον ξεκουράσει, δίνοντας απόλυτα διαδικαστικό χαρακτήρα στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το φινάλε βρήκε την Γιουνγκ Μπόις χωρίς τελική προσπάθεια, με την χαλαρή Σίτι να σταματάει στις 27, με τις 10 εξ αυτών να βρίσκουν στόχο.

Ερυθρός Αστέρας – Λειψία 1-2

Ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχτηκε την Λειψία έχοντας ως όπλο το εκπληκτικό εντός έδρας αήττητο 25 αγώνων που “έτρεχε” από τον Σεπτέμβριο του 2022 σε όλες τις διοργανώσεις (21 νίκες – 4 ισοπαλίες), όμως αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να εμποδίσει το άλμα της Λειψίας προς τα νοκ-άουτ ματς της διοργάνωσης.

Οι “ταύροι” δεν βρίσκονται σε καλό φεγγάρι το τελευταίο διάστημα όπως φάνηκε και από τον πρόσφατο αποκλεισμό τους από το Κύπελλο Γερμανίας αλλά και την ήττα στο πρωτάθλημα από την Μάιντς, όμως εκτός συνόρων τα πηγαίνουν εξαιρετικά και το ίδιο έκαναν και το βράδυ της Τετάρτης (07/11), παίρνοντας το τρίποντο στο Βελιγράδι και κλείνοντας θέση στους “16” του Champions League.

Τα υπέροχα γκολ των Σίμονς (8′) και Οπέντα (77′) έβαλαν στη θέση του οδηγού την γερμανική ομάδα, με τον Ερυθρό Αστέρα να μειώνει στο 81′ με αυτογκόλ του Χένριχς αλλά να μην καταφέρνει κάτι περισσότερο, με την Λειψία να κρατάει το χρυσό για εκείνη 2-1 και να έχει μπροστά της δύο ματς όπου θα κοντραριστεί με την Μάντσεστερ Σίτι για την πρωτιά του 7ου ομίλου.

Το ματς

Η Λειψία ήταν η ομάδα που είχε το μεγαλύτερο κίνητρο στην αναμέτρηση αφού ήξερε πως με νίκη (σε συνδυασμό με την εντός έδρας επικράτηση της Μάντσεστερ Σίτι επί της Γιουνγκ Μπόις) θα έκλεινε θέση στα νοκ-άουτ ματς του Champions League και στο πρώτο μέρος ήταν κυρίαρχος, περιορίζοντας τον Ερυθρό Αστέρα σε δευτερεύοντα ρόλο.

Οι Σέρβοι αδυνατούσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία (2 τελικές, καμία εντός στόχου), την ώρα που οι Γερμανοί πολιορκούσαν, δημιουργώντας συνολικά 17 τελικές. Από αυτές μόνο μία πήγε εντός εστίας, όμως ήταν αρκετή για να τους δώσει το προβάδισμα, με τον Σίμονς να κάνει φανταστικό σλάλομ στο ύψος της μεγάλης περιοχής και να νικάει με εξαιρετικο φαλτσαριστό σουτ τον Γκλάζερ.

Στο δεύτερο μέρος η γερμανική ομάδα έδωσε χώρο στον αντίπαλό της και δέχτηκε αρκετή πίεση, όμως οι ερυθρόλευκοι της Σερβίας δεν βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης παρότι είχαν 1-2 καλές στιγμές και στο 77′ το πλήρωσαν, με τον Σλάγκερ να βγάζει τρομερή κάθετη μπαλιά και τον Οπέντα να ξεχύνεται στον κενό χώρο, για να γράψει το 2-0 με δυνατό συρτό σουτ μετά από ντρίμπλα εντός περιοχής.

Στο 81ο λεπτό οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος με την άτυχη στιγμή του Χένριχς (αυτογκόλ) έπειτα από σέντρα του Κάνγκα, όμως παρότι κυνήγησαν τον βαθμό μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο η Λειψία άντεξε και πήρε με το σπαθί της το εισιτήριο για την φάση των “16” παίρνοντας την τρίτη νίκη της στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές.

Πόρτο – Άντβερπ 2-0

Η Πόρτο επικράτησε στο Ντραγκάο της Άντβερπ με 2-0 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου στο Champions League, με τον Εβανίλσον να σκοράρει αρχικά από τα 11 βήματα και τον Πέπε να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ. Οι “δράκοι” εξασφάλισαν τρεις πολύτιμους βαθμούς και πλέον ισοβαθμούν στους 9 βαθμούς με την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα.

Ένα λάθος του Βαρέλα παραλίγο να στοιχίσει στους γηπεδούχους στο 8ο λεπτό του αγώνα, όμως ο Μπαλικουΐσα, που αρχικά ξέφυγε από τον Πέπε, σούταρε από το κέντρο της περιοχής, με την μπάλα να περνάει για λίγο έξω από την εστία του Κόστα.

Στο 16′ ο Εβανίλσον πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Λάμενς στο σουτ του Ταρεμί, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, με το σουτ του να καταλήγει άουτ.

Τελικά, η Πόρτο άνοιξε το σκορ στο 32′ μετά από πέναλτι που κέρδισε από το μαρκάρισμα του Κερκ στον Εουστάκιο. Ο Εβανίλσον ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα αριστερά και νίκησε τον Λάμενς από την άσπρη βούλα, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του με 1-0.

Το δεύτερο μέρος δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο την Άντβερπ, η οποία από το 52ο λεπτό έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Εκέλενκαμπ αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για το σκληρό τάκλιν στον Ζαϊντού.

Ο Πέπε σφράγισε τη νίκη για την Πόρτο στο 90+1′ με κεφαλιά μετά από ασίστ του Κονσεϊσάο, γράφοντας το τελικό 2-0, κι έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League.

Λάτσιο – Φέγενορντ 1-0

Η βραδιά άρχισε με τη Φέγενορντ στην 1η θέση, αλλά έκλεισε με τους Ολλανδούς στην 3η, αφού ηττήθηκαν από τη Λάτσιο με 0-1 στο “Ολίμπικο”, με τον όμιλο να παίρνει φωτιά.

Οι Ιταλοί μπήκαν πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, αν και η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους (που παρατάχθηκαν με τον Κώστα Λάμπρου στον πάγκο). Ο ρυθμός ήταν καλός, όμως οι δύο ομάδες είχαν εμφανή αδυναμία να βρουν χώρους για να απειλήσουν αποτελεσματικά στο χορτάρι.

Μία φορά που η Λάτσιο βρήκε τρύπα στην άμυνα της Φέγενορντ, στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους, ο Τσίρο Ιμόμπιλε βγήκε στην πλάτη της άμυνας, απέφυγε τον τερματοφύλακα και σημείωσε το 200ό τέρμα του ως παίκτης των “λατσιάλι”.

Το γκολ αυτόματα άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα στο 2ο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο, η κατοχή έφτασε στο 70% και άφησαν τους γηπεδούχους να αμύνονται αποκλειστικά και να μην κάνουν επιθέσεις.

Το μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα του Άρνε Σλοτ ήταν η ευστοχία, αφού η μοναδική τελική στην εστία στο 2ο μέρος ήταν μια κεφαλιά του Αγιάσε Ουέντα, που έβγαλε ο Ιβάν Προβεντέλ. Ο Ιταλός τερματοφύλακας κράτησε τη νίκη για τη Λάτσιο, που μπήκε δυναμικά κι αυτή στη μάχη της πρόκρισης.

Μίλαν – Παρί 2-1

Η Μίλαν βρέθηκε να χάνει από την Παρί στην επιστροφή του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα στο Σαν Σίρο, όμως κάπου εκεί έβαλε μπροστά στις μηχανές, σημείωσε το πρώτο τέρμα της στο Champions League κι έφτασε στην ανατροπή και τη νίκη με 2-1 για την 4η αγωνιστική του 6ου ομίλου.

Σύμφωνα με το SPORT 24, το γκολ του πρώην στόπερ της Ίντερ, Μίλαν Σκρίνιαρ, τιμωρήθηκε άμεσα από ψαλίδι του Ραφαέλ Λεάο κι έπειτα από ευκαιρίες και των δύο ομάδων ο Ολιβιέ Ζιρού ήταν ο μοναδικός Γάλλος που σκόραρε στον αγώνα που μετείχε η κορυφαία γαλλική ομάδα.

Η ατμόσφαιρα ήταν εξ ορισμού καυτή λόγω της επιστροφής του Ντοναρούμα στο γήπεδο όπου λατρεύτηκε, ως αντίπαλος αυτήν τη φορά, ύστερα από την επιστροφή του ως παίκτης της εθνικής Ιταλίας. Ο “Dollaruma”, όπως έγραφαν τα χαρτονομίσματα που πετάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο πανηγύρισε πρώτος στο γήπεδο, λόγω του τέρματος που σημείωσε ο Μίλαν Σκρίνιαρ στο 9ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά, λόγω αβλεψίας της άμυνας των “ροσονέρι”.

Οι γηπεδούχοι είχαν απειλήσει νωρίτερα με μια καλή στιγμή και δεν πτοήθηκαν από το γκολ που δέχθηκαν. Συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και δικαίωθηκαν στο 12′, όταν ο Ντοναρούμα νίκησε τον Ζιρού, όμως στο ριμπάουντ ο Λεάο με ψαλίδι ισοφάρισε σε 1-1.

Η Παρί έδειξε κι αυτή σε πολύ καλή κατάσταση στα πρώτα λεπτά και έψαξε δεύτερο γκολ, αρχικά με κοντινή προσπάθεια του Κιλιάν Εμπαπέ που κατέληξε λίγο άουτ και κατόπιν με σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Ουσμάν Ντεμπελέ.

Ο Ζιρού έχασε νέα ευκαιρία από το σημείο στο οποίο προκάλεσε το γκολ της ισοφάρισης, με το κοινό του “Τζιουζέπε Μεάτσα” να μην προλαβαίνει να πάρει ανάσα από τις απανωτές ευκαιρίες των δύο ομάδων.

Έπειτα από περίπου 40 λεπτά αγώνα, η Παρί άρχισε να ξεφουσκώνει και να παίζει αρκετά μονοδιάστατα. Η παρουσία των Ραντάλ Κολό Μουανί και Ντεμπελέ στην επίθεση περνούσε… απαρατήρητη, μιας και όλοι οι συμπαίκτες τους έψαχναν τον Εμπαπέ χωρίς αποτέλεσμα.

Οι “ροσονέρι” δεν είχαν τέτοια… κολλήματα και στο 50ό λεπτό, οι δικοί της Γάλλοι συνδυάστηκαν για να ολοκληρώσει την ανατροπή ο Ζιρού με κεφαλιά δυναμίτη. Ο παίκτης που δημιούργησε την ασίστ, Τεό Ερναντέζ, είχε ευκαιρία να χριστεί σκόρερ ο ίδιος λίγο αργότερα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως ο Ντοναρούμα του είπε “όχι” σε ένα χρονικό διάστημα όπου το παιχνίδι είχε μεταφερθεί στο γήπεδο της Παρί.

Ο Λουίς Ενρίκε έκανε τέσσερις αλλαγές από το 60′ μέχρι το 65′, με τον Γκονσάλο Ράμος να αναλαμβάνει το μεγαλύτερο επιθετικό βάρος, αλλά χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Ο Ρούμπεν Λόφτους Τσικ κατάφερνε να ελέγξει το κέντρο και η Παρί προσπάθησε να απειλήσει ακόμα και με γεμίσματα την εστία του Μάικ Μενιάν.

Ο Νόα Οκαφόρ παραλίγο να χριστεί σκόρερ λίγα λεπτά αφότου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο για τη Μίλαν, ενώ μια άλλη αλλαγή, ο Κιανγκ Ιν Λι είχε σουτ στο δοκάρι (έπειτα κι από επέμβαση του Μενιάν), με την Παρί να χάνει την τελευταία ευκαιρία της για να ισοφαρίσει.

Ατλέτικο – Σέλτικ 6-0

Η Ατλέτικο έκανε πάρτι απέναντι στη Σέλτικ, τη διέλυσε με 6-0 στο “Μετροπολιτάνο” και πάτησε στην κορυφή του 5ου ομίλου του Champions League έπειτα από το πέρας της 4ης αγωνιστικής.

Τα πάντα κρίθηκαν αρκετά νωρίς στον αγώνα. Ο Αντουάν Γκριεζμάν άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό και κατόπιν ανέλαβε δράση ο… Ντάιζεν Μαέντα. Ο Ιάπωνας μεσοεπιθετικός αρχικά παραλίγο να κάνει πέναλτι και στο 23′ δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα κι άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος παίκτης από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου που αποβάλλεται στην ιστορία του Champions League.

Οι “ροχιμπλάνκος” δεν είχαν πρόβλημα να κυριαρχήσουν με παίκτη παραπάνω. Απέναντί τους έβρισκαν μόνο τον Τζο Χαρτ κι αυτός προσπαθούσε χωρίς μεγάλη επιτυχία να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Ο Άλβαρο Μοράτα στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους έγραψε το 2-0 και στη συνέχεια δόθηκε το σύνθημα για το πάρτι των “ροχιμπλάνκος”. Οι δύο σκόρερ διπλασίασαν τα τέρματά τους, ενώ από ένα γκολ σημείωσαν οι Σάμουελ Λίνο και Σαούλ, για το εντυπωσιακό 6-0 που αποτελεί και την πιο ευρεία νίκη των Ισπανών στον θεσμό.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα