Youthmakers Hub, ένας ελληνικός φορέας κοινωνικής αλλαγής σε Ευρώπη και Αφρική

Διαβάζεται σε 4'
Youthmakers Hub, ένας ελληνικός φορέας κοινωνικής αλλαγής σε Ευρώπη και Αφρική

Επιδιώκοντας τη θετική κοινωνική αλλαγή σε Αφρική και Ευρώπη και την προώθηση ισχυρών σχέσεων μεταξύ των δύο ηπείρων, το Youthmakers Hub (YMH), ένας ευρωπαϊκός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Ελλάδα εξειδικεύεται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και στην επικοινωνία και διάδοση έργων με κοινωνικό αντίκτυπο.

Από την ίδρυσή του, τον Ιανουάριο του 2019, το Youthmakers Hub πρωτοπορεί υλοποιώντας καινοτόμα προγράμματα σε Αφρική και Ευρώπη με στόχο την ενδυνάμωση των νέων και τη σύναψη συνεργασιών, όπως για παράδειγμα το WE AfriHug.

Ο οργανισμός έχει υλοποιήσει 27 έργα σε 13 χώρες, ενδυναμώνοντας και εκπαιδεύοντας άτομα μέσω 170 φυσικών και διαδικτυακών σεμιναρίων για την ανάπτυξη δεξιοτήτων που ωφέλησαν πάνω από 7.000 άμεσους συμμετέχοντες. Επιπλέον, το YMH έχει δημιουργήσει 87 σημαντικές συνεργασίες και διευκόλυνε πάνω από 100 κινητικότητες στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, ενισχύοντας περαιτέρω τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής.

Βρεθήκαμε πρόσφατα στην Ουγκάντα, την Τανζανία, τη Νιγηρία και τη Γκάνα, προκειμένου να υλοποιήσει δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος AfriConEU. Το AfriConEU, ένα πρότζεκτ χρηματοδοτούμενο από το Horizon 2020 της Ε.Ε., αποτελεί τη πρώτη διηπειρωτική ακαδημία δικτύωσης για αφρικανικούς και ευρωπαϊκούς κόμβους ψηφιακής καινοτομίας και συνάδει με το όραμα και τις αξίες του Youthmakers Hub, καθώς ενισχύει και ενδυναμώνει τα οικοσυστήματα ψηφιακής καινοτομίας στην Αφρική, στοχεύει στους ήδη υπάρχοντες κόμβους ψηφιακής καινοτομίας (Digital Innovation Hubs) και τους υποστηρίζει μέσω δραστηριοτήτων ανάπτυξης ικανοτήτων και δικτύωσης.

Birthday shoot

Το ταξίδι ξεκίνησε τον Ιούλιο 2023 από την Ουγκάντα και την Τανζανία, όταν η ομάδα του Youthmakers Hub ανέλαβε να συντονίσει τις συνεντεύξεις, τις ευκαιρίες δικτύωσης και τη διάδοση των δραστηριοτήτων του έργου κατά τη διάρκεια των AfriConEU Bootcamps στις χώρες αυτές. Οι συμμετέχοντες είχαν το προνόμιο να παρακολουθήσουν ένα εργαστήριο για την παρουσίαση ιδεών που διοργανώθηκε από τον Κωνσταντίνο Μαραγκό, συνιδρυτή και ειδικό επικοινωνίας και την Γεωργιάννα Χονδρού, επικεφαλής επικοινωνίας του Youthmakers Hub.

Συνεχίζοντας αυτό το συναρπαστικό ταξίδι τον Σεπτέμβριο, ο επόμενος σταθμός ήταν η Δυτική Αφρική και πιο συγκεκριμένα, η Νιγηρία και η Γκάνα. Ο στόχος παρέμεινε ο ίδιος· να επικοινωνηθεί ο αντίκτυπος των Bootcamps του AfriConEU, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες συνεργασίας και καινοτομίας μεταξύ των δύο ηπείρων και επισημάνοντας τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που μπορούν να επιτευχθούν όταν ταλαντούχα άτομα συναντιούνται και συνεργάζονται.

Μετά την επιτυχία των Bootcamps, το AfriConEU εξασφάλισε τη θέση του μεταξύ των φιναλίστ των .eu web awards 2023 της EURid. Συγκέντρωσε συνολικά 601 ψήφους σε σύνολο 863 υποψηφιοτήτων, τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό ψήφων μεταξύ όλων των υποψηφιοτήτων, καθιστώντας το έναν από τους τρεις κορυφαίους φιναλίστ στην κατηγορία “The Laurels”. Τα επιτεύγματα αυτά αποδεικνύουν τον αντίκτυπο της συνεργασίας και της καινοτομίας στην αντιμετώπιση κρίσιμων προκλήσεων σε Ευρώπη και Αφρική. Το Youthmakers Hub παραμένει προσηλωμένο στην αποστολή του για θετική αλλαγή και είναι έτοιμο να συνεχίσει να καλλιεργεί τις συνδέσεις μεταξύ αυτών των δύο ηπείρων.

Birthday shoot

Μείνετε συνδεδεμένοι με το Youthmakers Hub:

  • Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας,
  • ακολουθήστε μας στο Twitter, Instagram, TikTok και Youtube,
  • συμμετέχετε στην κοινότητά μας στο LinkedIn.

Για ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected].

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα