Επίθεση σε σχολείο του Αμβούργου: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών

Διαβάζεται σε 2'
Αμβούργο
Αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών στο Αμβούργο Blaulicht-News/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μαθητές είναι πιθανότατα οι δράστες της ένοπλης επίθεσης σε σχολείο του Αμβούργου. Σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους. Μαρτυρίες γονέων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Αμβούργο, για τον εντοπισμό των δραστών που εισέβαλλαν οπλισμένοι σε σχολείο του προαστίου Μπλανκενέζε, και απείλησαν μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σύμγωνα με την εφημερίδα BILD, οι δράστες είναι δύο μαθητές, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών. Νωρίτερα είχε μεταδοθεί ότι τουλάχιστον ο ένας κρατούσε πιστόλι και απείλησε με αυτό μία από τις δασκάλες. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.

Παράλληλα, ειδική ομάδα πραγματοποιεί έρευνα στο σχολικό συγκρότημα και συνοδεύει μαθητές έξω από το κτίριο. Τα παιδιά οδηγούνται σε στρατόπεδο της περιοχής, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι γονείς τους. Στο σημείο βρίσκονται ήδη διασώστες και ασθενοφόρα, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχει ελικόπτερο της Αστυνομίας.

“Ήμουν σε ένα meeting, όταν με πήρε τηλέφωνο η κόρη μου κλαίγοντας” δήλωσε ένας πατέρας στο γερμανικό NDR. Ένας από τους μαθητές περιέγραψε πως τη στιγμή της επίθεσης βρίσκονταν στην αίθουσα μουσικής, όταν ακούστηκε από τα μεγάφωνα ειδοποίηση για να κλειδωθούν εντός της τάξης και να παραμείνουν ήσυχοι. “Πολλά παιδιά άρχισαν να κλαίνε” περιέγραψε η μαθήτρια στον πατέρα της.

Σημειώνεται ότι το σχολείο στο οποίο πραγματοποιήθηκε η ένοπλη επίθεση βρίσκεται στην περιοχή Μπλανκενέζε, ανατολικά του Αμβούργου και σε αυτό φοιτούν 1.150 μαθητές.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα