Αξιωματούχος Χαμάς: “Το Ισραήλ θέλει να σκοτώσει όλους τους ομήρους του”

Διαβάζεται σε 2'
Σάλεχ αλ Αρούρι
Σάλεχ αλ Αρούρι AP

Αξιωματούχος της Χαμάς πραγματοποίησε τηλεοπτικό διάγγελμα όπου κάλεσε τα αραβικά κράτη που έχουν εξομαλύνει τις σχέσεις τους με το Ισραήλ να διακόψουν τους πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς. Τι είπε για την απελευθέρωση των αμάχων.

Το νούμερο δύο της οργάνωσης της Χαμάς, ο Σαλέχ αλ Αρούρι απηύθυνε το βράδυ της Τετάρτης (8/11) τηλεοπτικό διάγγελμα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρόταση της Χαμάς στο Ισραήλ για ανταλλαγή των ομήρων από την επίθεση της 7ης Οκτώβρη με τους “πολιτικούς κρατούμενους”, δηλαδή τους Παλαιστίνιους που έχει φυλακίσει το Ισραήλ όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, είπε ότι οι επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ έγιναν για διάφορους λόγους, με κυρίαρχο το να “διασφαλιστεί η ελευθερία και η ανεξαρτησία του λαού μας, η οποία ξεκινά με την ελευθερία των πολιτικών μας κρατουμένων“.

“Η Χαμάς δεν θα αφήσει τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που είναι φυλακισμένοι όλα αυτά τα χρόνια να παραμείνουν στις ισραηλινές φυλακές”, είπε.

“Όλοι οι φυλακισμένοι μας πρέπει να απελευθερωθούν από τις φυλακές”, δήλωσε ο Αρούρι, προσθέτοντας ότι η Χαμάς έκανε μια προσφορά και επανέλαβε ότι είναι έτοιμη για μια “συνολική συμφωνία”.

“Πάρτε όλους όσους έχουμε και δώστε μας όλους τους κρατούμενους που έχετε”, πρότεινε, αναφερόμενος στους αιχμαλώτους που συνελήφθησαν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Απευθυνόμενος στο Ισραήλ, ο Αρούρι είπε: “Είναι καλύτερο να πάρετε τους ομήρους σας ζωντανούς. Ελάτε μπροστά και συμφωνήστε για ανταλλαγής τώρα”.

Το Ισραήλ θέλει “να σκοτώσει όλους τους ομήρους του”, είπε, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί “να αποφύγει μια ολοκληρωμένη πρόταση”.

Παράλληλα, είπε πως ενώ οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν μια ανθρωπιστική παύση, στην πραγματικότητα “υποστηρίζουν τη συνέχιση του πολέμου” στη Γάζα, παρέχοντας άνευ όρων στρατιωτική και διπλωματική υποστήριξη στο Ισραήλ, ενώ πρόσθεσε πως από την πλευρά τους, “τα αραβικά και ισλαμικά έθνη, μαζί με τη διεθνή κοινότητα, δεν είναι σε θέση να πάρουν ούτε μία πρακτική απόφαση, για να τερματίσουν την ισραηλινή επίθεση”.

“Καλώ τα αραβικά και ισλαμικά κράτη να πάρουν πρακτικές αποφάσεις ενάντια στην κατοχή, και τις ΗΠΑ”, είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τα αραβικά κράτη που έχουν εξομαλύνει τις σχέσεις τους με το Ισραήλ να διακόψουν τους πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα