Κακοκαιρία: Προβλήματα σε Αργολίδα κι Αρκαδία – Πλημμύρισαν δρόμοι, πτώσεις δέντρων

Διαβάζεται σε 4'
Κακοκαιρία
Κακοκαιρία eurokinissi

Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν από την επέλαση της κακοκαιρίας την Παρασκευή, δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα σε περιοχές της Αργολίδας και της Αρκαδίας.

Προβλήματα προκάλεσε σε περιοχές της Αργολίδας και της Αρκαδίας, η κακοκαιρία που σημειώθηκε τις πρώτες μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις κλαδιών και δένδρων, σε περιοχές του δήμου της Τρίπολης. Κορμός λεύκας έπεσε στην πλευρά του δρόμου, στην οδός Πελάγους της Τρίπολης, σε σημείο που βρίσκεται σχολικό συγκρότημα, χωρίς να προκληθεί ατύχημα.

Κακοκαιρία στο Άργος
Κακοκαιρία στο Άργος eurokinissi

Δένδρο πάνω στα σύρματα της ΔΕΗ, επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου Τρίπολης, προκάλεσε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, μέχρι να φύγει ο κορμός του δένδρου απ’ το δρόμο. Πτώσεις κλαδιών είχαμε και σε γειτονικές κοινότητες του δήμου της Τρίπολης.

κακοκαιρία στην Αργολίδα
κακοκαιρία στην Αργολίδα eurokinissi

Ζημιές, φαίνεται να σημειώθηκαν και σε μερικά, εξωτερικά αθλητικά όργανα, στο δημοτικό στάδιο της Τρίπολης, Κάδοι παρασύρθηκαν και σκουπίδια βγήκαν στους δρόμους και έκλεισαν τα φρεάτια απορρόφησης των νερών. Υπήρξαν κάποιες αποκολλήσεις τσίγκων, ενώ έγιναν και αρκετές κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

κακοκαιρία στην Αργολίδα
κακοκαιρία στην Αργολίδα eurokinissi

Χαλάζι έπεσε σε κάποια χωριά του δήμου της Μεγαλόπολης. Η ισχυρή καταιγίδα, προκάλεσε μικροζημιές και στην Αργολίδα, κυρίως στην περιοχή του δήμου Επιδαύρου (Λυγουριό), αλλά και σε Άργος και Ναύπλιο.

κακοκαιρία στην Αργολίδα
κακοκαιρία στην Αργολίδα eurokinissi

Ο δυνατός άνεμος, ξερίζωσε κάποια δένδρα, έσπασε κλαδιά, ενώ και η βροχή, πλημμύρισε κάποιους δρόμους σε Άργος, Νέα Κίο, Μύλους και Ναύπλιο. Ένα κυπαρίσσι, ξεριζώθηκε σε νεκροταφείο στο Άργος και έπεσε πάνω σε τάφους.

Κακοκαιρία στο Άργος
Κακοκαιρία στο Άργος eurokinissi

Βροχή και χαλάζι έπληξαν δένδρα και καλλιέργειες στο δήμο της Επιδαύρου

Πρόβλημα φαίνεται να έχει προκύψει με τις καλλιέργειες σε περιοχές του δήμου της Επιδαύρου, μετά και την ισχυρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση της Παρασκευής.

Η βροχή απ’ το πέρασμα της καταιγίδας, φαίνεται να έχει προκαλέσει ζημιές σε καλλιέργειες παραγωγών του δήμου Επιδαύρου.

κακοκαιρία στην Αργολίδα
κακοκαιρία στην Αργολίδα eurokinissi

Σύμφωνα με το δήμαρχο, Τάσο Χρόνη, φαίνεται να έχουν προκληθεί ζημιές σε δένδρα και καλλιέργειες, στο Λυγουριό, στην Παλαιά Επίδαυρο, στη Νέα Επίδαυρο και στον Άγιο Δημήτρη.

Άμεσα ο δήμος, θα προβεί σε αίτημα προς τον ΕΛΓΑ, για να λειτουργήσει ο μηχανισμός των αυτοψιών και των αναγγελιών για υποβολή αιτήσεων αποζημίωσης ζημιάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα