Νέο κύμα βροχοπτώσεων τη Δευτέρα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Διαβάζεται σε 3'
Βροχή
Βροχή EUROKINISSI

Νέες βροχές και καταιγίδες αναμένονται από την Δευτέρα, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερή. Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Καιρικό σύστημα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα, βαθμιαία τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και σταδιακά τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές την Δευτέρα (13/11).

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Από τις πρώτες πρωινές μέχρι το μεσημέρι στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο (πιθανώς στα Κύθηρα, τη δυτική Κρήτη και τη Θράκη) και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες (κυρίως κεντρικές και νότιες) και το ανατολικό Αιγαίο. Από το μεσημέρι μέχρι τις βραδινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων όπου θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 20 με 22 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14-11-2023

Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια. Θα φτάσει τους 22 στα βόρεια, τους 24 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 25 βαθμούς Κελσίου στο νότιο Αιγαίο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-11-2023

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στην Ήπειρο.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες παροδικές νεφώσεις.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16-11-2023

Σχεδόν αίθριος καιρός. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα