Ερντογάν σε Νετανιάχου: “Έχεις τελειώσει και φεύγεις”

Διαβάζεται σε 2'
Ερντογάν σε Νετανιάχου: “Έχεις τελειώσει και φεύγεις”
Ερντογάν AP Mikhail Klimentyev

Επιδεινώνονται συνεχώς οι σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ, με τον Ερντογάν να επιτίθεται επί προσωπικού στον Νετανιάχου.

Σε ιδιαίτερα κακό σημείο βρίσκονται οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιτίθεται προσωπικά στον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που παραχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος την Κυριακή (12/11) αναφέρθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: “Νετανιάχου, εσύ τέλειωσες, φεύγεις. Αυτές είναι οι καλές σου ημέρες”.

“Τώρα βλέπω πως ο Νετανιάχου πήρε μαζί τους δύο υπουργούς του και έκανε και συνέντευξη Τύπου. Ενοχλήθηκε πολύ από τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Μακρόν. Όπως τον ενόχλησε πολύ και η σύνοδος στο Ριάντ. Τι είπα εγώ χθες όταν επέστρεφα με το αεροπλάνο; Eϊ Νετανιάχου αυτές είναι οι καλές σου μέρες. Νετανιάχου να ξέρεις κάτι! Έχεις τελειώσει και φεύγεις! Φεύγεις! Πήρες την κατάρα των πονεμένων”, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

“Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση”

Στις δηλώσεις του ο Ερντογάν τόνισε για ακόμη μια φορά ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και πως παλεύουν για την ελευθερία και την πατρίδα τους.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκέφτεται όπως το Ισραήλ. Εμείς όμως, δεν σκεφτόμαστε και δεν μπορούμε να σκεφτούμε σαν αυτούς. Γιατί βλέπω τη Χαμάς ως ένα πολιτικό κόμμα που κέρδισε τις εκλογές στην Παλαιστίνη. Εκείνοι, θέλουν να μας φέρουν σε ένα σημείο να πούμε ‘η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση’. Όχι, δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Αντίθετα, είναι άνθρωποι που αγωνίζονται να προστατεύσουν τα εδάφη τους, να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να πολεμήσουν για την πατρίδα τους. Η οπτική μεταξύ μας είναι εντελώς διαφορετική”, κατέληξε ο Ερντογάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα