Δημήτρης Μοθωναίος: “Με όλους τους συντρόφους ήμουν πολύ συγκρατημένος”

Διαβάζεται σε 3'
mothonaios
Δημήτρης Μοθωναίος glomex

Ο Δημήτρης Μοθωναίος βρέθηκε στο “Στούντιο 4” και αναφέρθηκε στην περίοδο μετά τη σοκαριστική εξομολόγηση την περίοδο του MeToo για την κακοποίηση που υπέστη.

Από τα σχολικά χρόνια που ήθελε να είναι κουλ και τις σπουδές στη Νομική τις οποίες παράτησε μέχρι το τροχαίο και την εξομολόγηση για την κακοποίηση που υφίστατο από την ηλικία των 6 ετών, ο Δημήτρης Μοθωναίος ξεδίπλωσε άγνωστες πτυχές της ζωής του και μίλησε για όλα.

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (14/11) στην εκπομπή “Στούντιο 4” της ΕΡΤ και μίλησε αρχικά για τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά πως στο σχολείο ήταν “με γυαλιά, σιδεράκια και φυτό“.

Στο σχολείο ήμουν πάρα πολύ καλός μαθητής. Μπήκα στο Νομική. Τα παράτησα μετά, βαρέθηκα. Γιατί ήθελα να ανακαλύψω την άλλη πλευρά, που ήταν πιο cool οι άνθρωποι, δεν διαβάζανε. Έβγαλα τα σιδεράκια, ήθελα να είμαι αποδεκτός. Από την Α’ Δημοτικού ήμουν με γυαλιά, σιδεράκια, φυτό κανονικό. Μετά μπήκα στην παρέα των πιο cool, των πιο χαλαρών. Βγήκαν και τα σιδεράκια. Ήθελα να είμαι αποδεκτός. Δεν είχα τέτοια αυτοπεποίθηση, ήθελα να έχω φίλους, ήθελα κάπου να ανήκω”, είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Στη συνέχεια και απαντώντας στην ερώτηση αν υπήρξε κάποια στιγμή που κλήθηκε να μάθει πραγματικά τι είναι η ζωή, ο Δημήτρης Μοθωναίος μίλησε για το τροχαίο ατύχημα που είχε σε ηλικία 26 ετών, όταν όπως είπε χαρακτηριστικά, χτυπήθηκε ως πεζός από αυτοκίνητο και ξύπνησε στο νοσοκομείο.

“Η πρώτη κρίσιμη στιγμή ήταν όταν μου συνέβη ένα ατύχημα, άρχισαν δηλαδή οι πράξεις μου να έχουν συνέπειες, ενώ μέχρι τότε τη γλίτωνα. Ήταν ένα τροχαίο πολύ σοβαρό που μου κόστισε πολλά χρόνια από τη λειτουργικότητά μου και την υγειά μου. Με χτύπησε ένα αυτοκίνητο κατά λάθος, ήμουν πεζός και με παρέσυρε. Είχα κλείσει όλες τις δουλειές, γιατί από εκείνη τη δουλειά και μετά δούλευα μόνιμα στο θέατρο, ήμουν στο Εθνικό και σε άλλα θέατρα, δούλευα non stop. Ήμουν 26, το 2009”, σχολίασε λέγοντας μάλιστα πως δεν κατάλαβε τίποτα από το σοκ.

“Δεν ξέρω να σου πω κάτι για το πώς έγινε. Ξυπνάω στο νοσοκομείο, δεν ήμουν σε κώμα ή κάτι τέτοιο, έγινε 1 το βράδυ και ξύπνησα το πρωί […] Διαταράσσεται όλο το σύστημα με τόσο έντονο σοκ. Έμεινα ένα μήνα στο νοσοκομείο και μετά μου πήρε έξι μήνες να περπατήσω“, δήλωσε ενώ τραγική ειρωνία ήταν το γεγονός ότι πέντε ημέρες πριν το ατύχημα είχε δεχθεί πρόταση για τον ρόλο ενός ανάπηρου στη σειρά “Κάρμα”.

Τέλος, ο ηθοποιός μίλησε για το διάστημα που ακολούθησε μετά την εξομολόγηση που έκανε την περίοδο του MeToo για τη σεξουαλική κακοποίηση που δεχόταν από πολύ μικρή ηλικία αλλά και όσα άλλαξαν στη ζωή του μετά από αυτό.

Οι προσωπικές μου σχέσεις άλλαξαν τελείως. Άρχισα να έχω όρια, να καταλαβαίνω ότι επιτρέπεται να έχω όρια. Οι φίλοι που δεν έκαναν, για διάφορους λόγους, δεν υπάρχουν στο πλαίσιο, στις σχέσεις είμαι τελείως πιο οριοθετημένος, στις επαγγελματικές συνεργασίες. Ήμουν άνθρωπος που έλεγα ‘ναι’ για να μην στεναχωρήσω, πλέον αυτό δεν το κάνω. Στις σχέσεις μου με όλους τους συντρόφους ήμουν πολύ συγκρατημένος, γιατί υπάρχει μια αίσθηση ενός βάρους. Έχω κάνει επανορθώσεις σε όλους”, είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα