Guilty Adam: Σε ένα άκυρο στενό στη Μεταμόρφωση φάγαμε τα πιο κολασμένα smash burgers της πόλης

Διαβάζεται σε 6'
Guilty Adam: Σε ένα άκυρο στενό στη Μεταμόρφωση φάγαμε τα πιο κολασμένα smash burgers της πόλης

Αν υπήρχε ανιχνευτής του καλού φαγητού, θα “χτυπούσε” σίγουρα σε μέρη που δε θα σου περνούσαν ποτέ από το μυαλό.

Τα καλά φαγάδικα δεν είναι κάτω από μεγάλα φώτα και τεράστιες πινακίδες, σε κεντρικούς δρόμους. Είναι σε έναν “αόρατο” χάρτη, σε στενά που μοιάζουν ξεχασμένα και αδιάφορα με μερικά μόνο τραπέζια και όχι πολλά-πολλά στη διακόσμηση, αλλά που κάνουν όλη τη γειτονιά να πεινάει κάθε φορά που βάζουν μπρος την κουζίνα. Σε τέτοια μέρη, όπου η απλότητα συναντά τη μαεστρία, είναι που ξέρεις ότι θα φας καλά πριν φτάσει η παραγγελία μπροστά σου και αυτά τα μέρη είναι που γίνονται στέκια γιατί στις μικρές γωνιές της πόλης είναι που μπορείς απλώς να είσαι ο εαυτός σου!

Αναζητώντας τα κρυμμένα αυτά διαμάντια που είναι γεμάτα νοστιμιές, βρήκαμε ένα νέο μπεργκεράδικο που κάνει ίσως από τα πιο θρυλικά μπέργκερ αυτή τη στιγμή στην πόλη και για να το βρούμε χρειάστηκε να βολτάρουμε εκτός κέντρου. Αναφερόμαστε στο Guilty Adam, ένα μικρό -αλλά αρκετό μπεργκεράδικο στη Μεταμόρφωση που μέχρι πρότινος ήταν ένα ghost εργαστήριο burger, από το οποίο μπορούσες μόνο να παραγγείλεις. Πλέον, όμως έχει και τον φυσικό του χώρο, ΄όπου μπορείς να αράξεις και να φας τα μπέργκερ του χαλαρά μαζί με μια παγωμένη μπύρα.

Βρες το Guilty Adam στον χάρτη

Ο χώρος του θυμίζει σκηνή από αμερικάνικη ταινία. Είναι σαν να το πήρες από κάποιo underground στέκι των Ηνωμένων Πολιτειών και να το προσγείωσες σε μια ήρεμη γειτονιά της Μεταμόρφωσης. Ένα arcade παιχνίδι στο εσωτερικό, μια neon πινακίδα που ενημερώνει ότι το μαγαζί είναι ανοιχτό, λίγα κακτάκια, ένα παλιό vintage τηλέφωνο και ένας καθρέπτης, στον οποίο η Εύα αποκαλύπτει ότι ο “Ένοχος Αδάμ” δεν έφαγε μήλο, αλλά ένα αμαρτωλό μπέργκερ, καλωσορίζουν όποιον μπαίνει και τον παρακινούν να συγκεντρωθεί σε ένα και μόνο πράγμα: να δοκιμάσει κάποια από τα καλύτερα μπέργκερ της Αθήνας.


Το arcade, τα vintage καθίσματα και ο χαμηλός φωτισμός αμέσως σε κάνουν να νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο underground στέκι στην Αμερική

Από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του Guilty Adam, ο Γιώργος, δημιουργός και μάγειρας του Guilty Adam, αφοσιώθηκε στο να φτιάχνει αυθεντικά, ποιοτικά και ζουμερά μπέργκερ, που θα μας έκαναν να υποκύψουμε στον πειρασμό τους χωρίς δεύτερη σκέψη και κάθε μπουκιά από αυτά θα ήταν σαν να δαγκώνουμε τον πιο γλυκό απαγορευμένο καρπό.

Πίσω από κάθε μπέργκερ του Guilty Adam κρύβονται πολλές ώρες προετοιμασίας και μαγειρέματος, χειροποίητες παρασκευές, φρεσκότατα υλικά και φυσικά εξαιρετικό κρέας.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε αυτό το θεϊκό Guilty Adam Burger. Δοκίμασέ το εδώ

Τα μπιφτέκια πλάθονται καθημερινά από τον Γιώργο και την ομάδα του και ψήνονται τη στιγμή της παραγγελίας. Με μια σπάτουλα πιέζονται πάνω στην πλάκα ψησίματος για να βγουν όλοι οι χυμοί του κρέατος και να ψηθεί το μπιφτέκι μέσα σε αυτούς, δημιουργώντας τα πιο τραγανοκαταπληκτικά και παράλληλα ζουμερά smash burgers που έχουμε φάει ποτέ.

Τα smashed μπιφτέκια βρίσκουν τη θέση τους ανάμεσα στο ιδανικό και πολύ αφράτο, βουτυράτο ψωμάκι και συνοδεύονται μεταξύ άλλων με μια φέτα λιωμένο cheddar, μυστικές σπιτικές guilty sauces, handmade πίκλες και τέλεια καραμελωμένα κρεμμύδια που κάνουν το μπέργκερ επικό.

Το Chicky Chicky Burger είναι εθιστικό. Βρες το Guilty Adam εδώ

Στα must try είναι σίγουρα το Guilty Adam Burger με smashed μπιφτέκι, μπέικον, iceberg, cheddar, καραμελωμένο κρεμμύδι, χειροποίητη πίκλα αγγούρι και τη μοναδική guilty sauce, καθώς και το Chicky Chicky Burger με φιλέτο κοτόπουλο μαριναρισμένα 6 ώρες σε ξύγαλο, & παναρισμένα με τραγανό panko, ρόκα, ντομάτα, χειροποίητη πίκλα αγγούρι, χειροποίητη roast garlic mayo και παρμεζάνα.

Λατρέψαμε επίσης, το Smashroom Burger με smashed μπιφτέκι, cheddar, μανιτάρια ραγού, χειροποίητη πίκλα αγγουριού, ξερό κρεμμύδι, iceberg και roasted garlic mayo.


Το καλό στο Guilty Adam είναι ότι δε λυπούνται τα υλικά. Βάζουν όσα χρειάζονται για να γευτούμε “τον παράδεισο & την κόλαση μαζί”. Βρες το εδώ

Φυσικά, από τον κατάλογο δε λείπουν και λαχταριστά “γύρω-γύρω” όπως ακαταμάχητα BBQ chicken wings που σε προκαλούν μετά από κάθε μπουκιά να γλύφεις τα δάχτυλά σου, χειροποίητες extra crispy κοτομπουκιές με φρέσκο ζουμερό φιλέτο κοτόπουλου, αλλά και ένα Corn on the cob με sweet chili sauce και sour cream πραγματική κόλαση.


Τα BBQ chicken wings του Guilty Adam. Αυτό. Δε χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο.

Το Guilty Adam δεν είναι άλλο ένα μπεργκεράδικο, είναι ΤΟ μπεργκεράδικο και ένας προορισμός που αξίζει κάθε ένα από τα βήματα που θα κάνετε εκτός των τετριμμένων μονοπατιών. Με κάθε μπουκιά που θα απολαύσετε στα τραπέζια του, θυμηθείτε: οι καλύτερες αμαρτίες είναι εκείνες που μοιράζεστε… και επαναλαμβάνετε.

More info:

Guilty Adam

Πευκών 42, Μεταμόρφωση

Google Maps

Φυσικά, αν βρίσκεσαι στις γύρω περιοχές μπορείς να δοκιμάσεις τα Guilty Adam Burgers και παραγγέλνοντας μέσω efood και Wolt

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα