Κασσελάκης κατά Αυτιά: “Διαστρεβλώνει τη θέση μου, παίζει με τα εθνικά μας θέματα”

Διαβάζεται σε 3'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης EUROKINISSI

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Στέφανος Κασσελάκης, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου, Γιώργου Αυτιά, με αφορμή τα εθνικά θέματα, όπως είναι η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Την αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε μια αναφορά του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά στη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, το βράδυ της Πέμπτης (16/11).

Σύμφωνα με την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «όταν ένας δημοσιογράφος φτάνει στο σημείο να διαστρεβλώνει την καταγγελία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπάρχουν σημάδια αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, ως επιθυμία του για αποστρατιωτικοποίηση, τότε δεν παίζει μόνο με τους τηλεθεατές του. Παίζει με τα εθνικά μας θέματα».

Στο τέλος της ανάρτησής του, μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης τονίζει σκωπτικά: «Κύριε Μητσοτάκη, κάντε επιτέλους τον άνθρωπο υποψήφιο ευρωβουλευτή. Σας παρακαλάει κάθε Σαββατοκύριακο».

Παραθέτει, δε, σχετικό απόσπασμα από τη σημερινή εκπομπή του κ. Αυτιά, ο οποίος λέει το εξής: «Ζητάει αποστρατιωκοποίηση των νησιών» (σ.σ. αναφερόμενος σε δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου). «Είχε μιλήσει κάποιος εδώ στην πατρίδα μας περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών;» διερωτάται στη συνέχεια ο κ. Αυτιάς, με έναν εκ των προσκεκλημένων στην εκπομπή να αναφέρει το όνομα του Στέφανου Κασσελάκη.

Οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου

Κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε, «Ανήκουμε στη Δύση». Συμφωνείτε ή όχι και γιατί;», ρώτησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Χατζηνικολάου, με τον πρώτο να απαντά:

«Ανήκουμε στη Δύση, συμφωνώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε δεδομένος σύμμαχος. Κατά τη γνώμη μου, η Ελλάδα έχει μια καθοριστική γεωπολιτική θέση και προσφέροντας τη θέση μας αυτή στη Δύση, πρέπει να έχουμε αντίστοιχα ανταλλάγματα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Όπως;

Σ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Όπως ανταλλάγματα στα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπου χρειάζεται, όπως ανταλλάγματα για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Και γενικά, το βασικό πρέπει να είναι η θέση μας να μην είναι, όπως είπα, δεδομένη. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιεί τα νησιά της και να στέλνει εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Γιατί το λέτε αυτό;

Σ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Δεν πιστεύω ότι είναι σωστό αυτό, ο Έλληνας έχει πληρώσει…

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Γιατί λέτε ότι αποστρατιωτικοποιεί τα νησιά, σε τι στηρίζεται αυτό;

Σ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Αν δείτε τον εξοπλισμό που έχει σταλεί…

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Το βρίσκω αυτό ότι δεν προσφέρει καλή υπηρεσία.

Σ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Το έχουμε αναφέρει και ο ναύαρχος Αποστολάκης το έχει γράψει…

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αποστρατιωτικοποιεί η Ελλάδα τα νησιά;

Σ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Υπάρχει εξοπλισμός ο οποίος έχει μεταφερθεί προς την Ουκρανία και υπάρχει εξοπλισμός ο οποίος δεν θα έχει αντικατάσταση σε μερικά νησιά. Να το κοιτάξουμε αυτό στο επόμενο διάστημα, αν θέλετε. Το έχει αναδείξει και ο κ. Αποστολάκης και είναι κάτι το οποίο εμάς βρίσκει ως κόκκινη γραμμή σε οποιοδήποτε διάλογο με την Τουρκία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα