H Ντόροθι Ουίγκινς έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην κατηγορία Insta Fame

Διαβάζεται σε 2'
H Ντόροθι Ουίγκινς έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην κατηγορία Insta Fame
Η 98χρονη σελέμπριτι του Instagram και του TikTok, Ντόροθι Ουίγκινς. Instagram

Ο γιος της Ντόροθι Ουίγκινς σκέφτηκε πως τα social media θα βοηθούσαν τη μητέρα του να επιβιώσει, μετά το θάνατο του πατέρα του. Λίγα χρόνια μετά, η Ντόροθι Ουίγκινς είναι σταρ στo Instagram και το TikTok.

H Ντόροθι Ουίγκινς είναι ίσως η πιο απρόσμενη περίπτωση σταρ των social media των τελευταίων χρόνων. Όχι λόγω της ηλικίας της (είναι 98 ετών), αλλά του τρόπου που αντιλαμβάνεται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως είπε πρόσφατα στους New York Times «το TikTok (όπου κάνει θραύση) μου φαίνεται ηλίθιο. Πιστεύω ότι είναι κακό για τη συγκέντρωση και ότι θα κάνει τους ανθρώπους πιο ηλίθιους.

Χρειάζεσαι κάτι περισσότερο από ένα στιγμιαίο πράγμα. Κατ’ εμέ η«Casablanca» έχει την τέλεια διάρκεια (μια ώρα και 42 λεπτά) για ταινία».

Ακολουθεί το video που πόσταρε ο άνθρωπος που την ακολουθεί και χειρίζεται τα social της, με τα περισσότερα (10.000.000 views) και το σχόλιο από την Κρις Έβερτ Λόιντ, πάλαι ποτέ Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Παρεμπιπτόντως, η Oυίγκινς έχει smartphone, αλλά δεν χρησιμοποιεί social networks.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, ομολόγησε και το εξής:

«Μισώ να περπατώ στους δρόμους και να βλέπω ανθρώπους να κρατούν σφικτά τα τηλέφωνα τους, σαν να σφίγγουν την καρδιά τους».

Πώς όμως, ξεκίνησε αυτήν την καριέρα: μετά το θάνατο του συζύγου της, Γκάι Ουίγκινς στα 100 του χρόνια.

Είχαν γνωριστεί όταν εκείνη ήταν 30 και ήταν παντρεμένοι για 61 χρόνια.

«Όταν πέθανε ο σύζυγός μου, ήμουν εντελώς συντετριμμένη. Ήταν όλη μου η ζωή», είπε η κυρία Γουίγκινς.

«Όλη μου η ζωή ήταν αυτός. Ο γιος μου ήταν εκείνος που δημιούργησε λογαριασμούς στα μέσα κοινωνική δικτύωσης. Πίστευε πως θα έπαιρναν το μυαλό μου από τη θλίψη».

Το 2019 ο οικογενειακός φίλος και δημοσιογράφος Μάικλ Άστορ, είχε προσληφθεί από τους γιους του ζευγαριού να κάνει ένα σύντομο ντοκιμαντέρ για το ηλικιωμένο ζευγάρι.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του, ο κύριος Ουίγκινς πέθανε.

Ο Άστορ συνέχισε τα γυρίσματα και τα αποτελέσματα τα βλέπετε στους λογαριασμούς της κυρίας Ουίγκινς.

«Δεν περιμέναμε ποτέ να γίνει διάσημη. Αυτά που ποστάρουμε είναι κολάζ πολλών διαφορετικών στιγμών που τελικά, θα γίνουν κάποια στιγμή ταινία».

Από όλο αυτό η πρωταγωνίστρια της ιστορίας κρατά το εξής: «Υπήρχε ένα σχόλιο που με συγκίνησε. Κάποιοι έγραψαν πως ένιωθαν ότι η ζωή τους έχει τελειώσει και ότι είχαν κατάθλιιψη.

Αφού είδαν τα βίντεό μου, βρήκαν το κουράγιο που έψαχναν, για να συνεχίσουν.

Τότε κατάλαβα το νόημα αυτού που μου συμβαίνει: αν μπορώ να δείξω σε κάποιον ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψει τη ζωή, τότε τα σόσιαλ είναι κάτι που με ενδιαφέρουν».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα