Θρίλερ στην Ινδία: Ανοίγουν νέα τούνελ για να βγάλουν τους 40 εγκλωβισμένους από τη σήραγγα
Διαβάζεται σε 3'Νέες επιλογές εξετάζουν οι διασώστες στην Ινδία για να σώσουν τους 40 εργάτες που έχουν παγιδευτεί σε μια σήραγγα και βρίσκονται εγκλωβισμένοι τις τελευταίες οκτώ ημέρες.
- 20 Νοεμβρίου 2023 15:05
Επί οκτώ ημέρες βρίσκονται παγιδευμένοι οι 40 εργάτες οι οποίοι εγκλωβίστηκαν την Κυριακή (12/11) όταν η υπό κατασκευή οδική σήραγγα στη βόρεια Ινδία, κατέρρευσε μετά από κατολίσθηση.
Την Παρασκευή (17/11) ο υπεύθυνος των επιχειρήσεων διάσωσης εκτιμούσε ότι οι εργάτες θα απεγκλωβιστούν στις επόμενες 48 ώρες, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ενώ οι εργασίες για την εισαγωγή χαλύβδινου αγωγού διαμέτρου περίπου 90 εκατοστών μέσω του οποίου θα μπορέσουν να ανασυρθούν στην επιφάνεια οι εργάτες, σταμάτησαν και πλέον αναζητούνται εναλλακτικές.
Οι αξιωματούχοι, σύμφωνα με το BBC, λένε ότι σκοπεύουν να ανοίξουν δύο παράλληλες σήραγγες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν “οδό διαφυγής” για τους εργάτες.
Εξηγώντας την τελευταία προσπάθεια διάσωσης, ο Γραμματέας Διαχείρισης Καταστροφών του Uttarakhand Ranjit Sinha δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ANI ότι “εργαζόμαστε σε δύο πλευρικές σήραγγες για τη διαφυγή των εργατών”.
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Αυτοκινητοδρόμων και Οδοποιίας Nitin Gadkari επισκέφθηκε το σημείο την Κυριακή και δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης θα μπορούσαν να συνεχιστούν για “δύο έως τρεις ημέρες“.
Δεν είναι ακόμη σαφές πότε οι αρχές θα συνεχίσουν τη γεώτρηση μέσα από τα συντρίμμια στο στόμιο της σήραγγας, αλλά οι ομάδες διάσωσης δήλωσαν στο BBC ότι νέα μηχανήματα έχουν μεταφερθεί για να ξεκινήσουν τις εργασίες.
Το χρονικό
Η υπό κατασκευή οδική σήραγγα κατέρρευσε στις 12 Νοεμβρίου, παγιδεύοντας τους 40 εργάτες σε χώρο μήκους περίπου 400 μέτρων.
Τα συνεργεία διάσωσης τα οποία μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους με ασύρματο, τους παρείχαν από την πρώτη στιγμή φάρμακα, τρόφιμα και οξυγόνο μέσω αγωγών, ωστόσο ορισμένοι από τους παγιδευμένους εργάτες υποφέρουν από εμέτους, πονοκεφάλους, στρες και στομαχικά προβλήματα, δήλωσε νοσηλευτής στην εφημερίδα Indian Express.
Το Σάββατο, υπήρξε μια οργισμένη αντιπαράθεση μεταξύ των οικογενειών των παγιδευμένων εργατών και εκείνων που επέβλεπαν τις επιχειρήσεις διάσωσης. Οι οικογένειες είχαν επίσης πραγματοποιήσει διαμαρτυρία νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα ζητώντας από τους αρμόδιους να επισπεύσουν τη γεώτρηση.
Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, εν τω μεταξύ, διαβεβαίωσε τις οικογένειες ότι “οι ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί διασώστες εργάζονται απρόσκοπτα” για τη διάσωση των εργαζομένων. “Το ηθικό των εγκλωβισμένων εργαζομένων πρέπει να διατηρηθεί”, δήλωσε.