Milky Way: Η τραγουδάρα που ακούσαμε στην πιο κατάλληλη στιγμή
Διαβάζεται σε 3'Το τραγούδι της θρυλικής ελληνικής μπάντας των 70ς, που ακούσαμε στο Milky Way όταν η Μαρία αποφάσισε να συμβαδίσει με τα “παράνομα” σχέδια του Τζο.
- 24 Νοεμβρίου 2023 12:51
Άλλο ένα επεισόδιο της πρωτότυπης μίνι-σειράς του Βασίλη Κεκάτου “Milky Way” είδαμε το βράδυ της Πέμπτης (23/11) μέσα από τη συχνότητα του MEGA και εκτός από την εξέλιξη της πλοκής, τα διλήμματα των χαρακτήρων και την ερωτική σκηνή της Γιούλικας Σκαφιδά και της Ξένιας Ντάνια εμείς επικεντρώσαμε για άλλη μία φορά στη μουσική.
Ο Κωστής Μαραβέγιας και η Kid Moxie υπογράφουν την πρωτότυπη μουσική της σειράς, που είναι πραγματικά ονειρική, όμως ένα τραγούδι που ακούσαμε στο χθεσινό επεισόδιο μας έστειλε κατευθείαν πίσω στον χρόνο.
Η Μαρία (Κορίννα Ντουλλάαρτ) μπαίνει σε δίλλημα να ακολουθήσει τα “παράνομα” σχέδια του Τζο (Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος) προκειμένου να βγάλουν χρήματα για τη διακοπή της κύησης και για το “όνειρο” που λέγεται… Βερολίνο. Την κομβική στιγμή που αποφασίσει να συμφωνήσει και στέλνει το SMS στον Τζο ότι συμφωνεί μέχρι και να πουλήσουν ναρκωτικά προκειμένου να “σωθεί”, ακούμε ένα τραγούδι παλιό και αγαπημένο που σπάνια – ίσως και ποτέ – δεν έχει παιχτεί σε ελληνική σειρά.
Πρόκειται για το τραγούδι “Πυρετός 42” των θρυλικών Πελόμα Μποκιού (Peloma Boqueue) με τη φωνή του αξεπέραστου σόουμαν, Βλάσση Μπονάτσου, ο οποίος υπήρξε μέλος του συγκροτήματος από το 1969 έως το 1972.
Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από τα αρχικά των ονομάτων των μελών του: Νίκος ΔαΠΕρης, Νίκος ΛΟγοθέτης, Τάκης ΜΑρινάκης, Βλάσσης ΜΠΟνάτσος, Γιάννης ΚΙΟΥρκτσόγλου. Το Πελόμα τους θύμιζε και το ισπανικό paloma (περιστέρι), όπως διαβάζουμε στο εξαιρετικό άρθρο του Θανάση Κρεκούκια στο Magazine, όπου αναφέρεται όλη η ιστορία του συγκροτήματος με σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τον ντράμερ του συγκροτήματος, Γιάννη Κύρη, που λίγα χρόνια αργότερα θα άφηνε τη μουσική για τη φωτογραφία.
Το 1970 κυκλοφόρησε η πρώτη δουλειά του γκρουπ, ένα 45άρι με δυο τραγούδια του Κιουρκτσόγλου, το “Γαρύφαλλε, Γαρύφαλλε” και flip-side το “Μην κλαις”. Το πρώτο έγινε τεράστια επιτυχία και καθιέρωσε τους Πελόμα στην ελληνική ροκ σκηνή. Τελικά ο μεγάλος τους δίσκος, και ο μοναδικός με το χαρακτηριστικό τους ύφος, κυκλοφόρησε το 1972 και θεωρείται ένας από τους βασικότερους της ελληνικής ψυχεδέλειας
Πολλοί είναι εκείνοι που μέχρι σήμερα πιστεύουν ότι τα φωνητικά του “Γαρύφαλλου” ανήκουν στον Μπονάτσο, όμως στην πραγματικότητα τον τραγουδάει ο Δαπέρης. Το ίδιο τραγούδι ηχογράφησε, 25 χρόνια αργότερα, ο Βλάσσης Μπονάτσος όταν συνεργάστηκε με τους Goin’ Through. Σε εκείνο το πρώτο 45άρι των Πελόμα, πάντως, ο Μπονάτσος τραγούδησε το flip-side, το “Μην κλαις”.
Νωρίτερα, ο Βλάσσης Μπονάτσος υπήρξε και μέλος των “Loubogg”, που δημιουργήθηκαν στα μέσα του 1964 από τον κιθαρίστα Γιάννη Κιουρτσόγλου. O Μπονάτσος απεβίωσε σε ηλικία 54 ετών, στις 14 Οκτωβρίου 2004, καθώς έπασχε από κληρονομικό αγγειοοίδημα.