Φάμελλος: Δεν έχει κάτι κακό η λέξη νοικοκύρης

Διαβάζεται σε 3'
Σωκράτης Φάμελλος
Σωκράτης Φάμελλος INTIME NEWS

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος μίλησε για τις αποχωρήσεις και τις τοποθετήσεις του Στέφανου Κασσελάκη περί νοικοκύρηδων.

«Το έγκλημα στα Τέμπη επιχειρείται να κουκουλωθεί, κάτι που μένει να αποδειχτεί στη σχετική συζήτηση που θα γίνει σήμερα στη Βουλή. Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται να απορρίψει τη δικογραφία της Ευρωπαίας εισαγγελέως που περιλαμβάνει κακουργηματικές ευθύνες του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλή, για τη διαχείριση της σύμβασης της τηλεματικής του σιδηροδρομικού δικτύου, τη σύμβαση 717 του 2014 που σαφώς συνδέεται με το έλλειμμα ασφάλειας και το δυστύχημα των Τεμπών.

Και σαφώς μάς απασχολεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εισέρχεται σε αυτή τη συζήτηση αποδυναμωμένος εφόσον δεν θα έχει σαράντα επτά (47) βουλευτές», σημείωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

Όσον αφορά την αποχώρηση συντρόφων και συντροφισσών από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε: «Δεν κατανοώ γιατί δεν θέλησαν να μείνουν έστω μέχρι το συνέδριο ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε όλες και όλοι, ακόμη και να διαφωνήσουμε πολιτικά για την ταυτότητα και την πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η πολιτική συζήτηση όμως αυτή δεν έγινε με ευθύνη αυτών που έχουν αποχωρήσει.

Οι αποχωρήσεις όμως “αφαιρούν” δύναμη από την αξιωματική αντιπολίτευση στο να ασκεί αντιπολίτευση και “άμυνα” έναντι των καταστροφικών για την κοινωνία πολιτικών της κυβέρνησης αλλά, και “αφαιρούν” από τη διαμόρφωση μίας προοδευτικής κυβερνητικής διεξόδου για τους πολίτες. Δεν θέλω όμως να γίνει “σήριαλ” ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αυτή η συζήτηση πρέπει να λήξει».

Ιδιαίτερα προβληματικό χαρακτήρισε το ενδεχόμενο σχηματισμού Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τους αποχωρήσαντες βουλευτές, αφού «αυτή θα σχηματιστεί με ψήφους πολιτών που ήθελαν έναν ισχυρό και ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». Έθεσε και ζήτημα δεοντολογίας, πολιτικής και ηθικής που τούς υποχρεώνει, σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας των υποψήφιων βουλευτών, να παραδώσουν τις έδρες τους.

«Αυτό που προέχει σήμερα είναι να προχωρήσουμε μπροστά με πολιτικούς όρους, να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή για να έχουμε Επιτροπή Θέσεων για το Συνέδριο, γιατί δεν μπορεί η επικοινωνία να υποκαταστήσει την πολιτική ή ένα κόμμα οπαδών να υποκαταστήσει ένα αριστερό κόμμα με πολιτική παραγωγή», είπε.

Περί νοικοκύρηδων και νοικοκυροσύνης ο Σ. Φάμελλος απάντησε ότι: «Ας μην παραφράζουμε τις λέξεις. Δεν έχει κάτι κακό η λέξη νοικοκύρης. Οι γονείς μου και οι γονείς τους μού έμαθαν να τιμώ τη λέξη προκοπή που εκφράζει τη δουλειά και το δίκαιο.

Πιστεύω ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουμε μεγαλώσει με αυτές τις αξίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν το κόμμα που μετά τη δική του διακυβέρνηση παρέδωσε μία νοικοκυρεμένη Ελλάδα το 2019, ίσως το μόνο κόμμα που το έχει κάνει αυτό στην Ελλάδα. Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλει να εκφράσει και τους συμπολίτες μας που είναι και αισθάνονται νοικοκύρηδες γιατί πράγματι δεν πρέπει να χαρίζουμε στη Δεξιά αυτό που λέμε “μεσαίο χώρο”».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα