Έδεσσα: Υποστελεχωμένο και χωρίς ΜΕΘ το νοσοκομείο

Διαβάζεται σε 2'
Νοσοκομείο
Νοσοκομείο ISTOCK

Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών διεκδικεί το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου Έδεσσας, καθώς καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις σε νευραλγικούς τομείς.

Υποστελεχωμένο και χωρίς ΜΕΘ είναι το νοσοκομείο Έδεσσας, με αποτέλεσμα να έχουν ανασταλεί τα τακτικά χειρουργία και εκατοντάδες πολίτες να παραμένουν χωρίς επαρκή υγειονομική περίθαλψη.

“Τον περασμένο Φεβρουάριο οι κενές οργανικές θέσεις σύμφωνα και με τον διοικητή του νοσοκομείου ήταν στο 40% ενώ μέχρι τώρα αυτό το ποσοστό εκτιμάται πως έχει αυξηθεί”, δήλωσε στο GRTimes, ο Χρήστος Λειβαδιώτης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής “Νοσοκομείο Έδεσσας SOS”.

“Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έκλεισε εν μέσω κορωνοϊού και δεν έχει ανοίξει ξανά με αποτέλεσμα εκατοντάδες ασθενείς να κινδυνεύουν, να αναζητούν σε άλλα νοσοκομεία -που μπορούν να εξυπηρετήσουν- ΜΕΘ”, πρόσθεσε.

Ο κ. Λειβαδιώτης υποστήριξε πως από τον περασμένο μήνα, έχουν ανασταλεί τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Έδεσσας, καθώς έφυγε μία αναισθησιολόγος και δημιουργήθηκε κενό. “Ένας να λείψει, κινδυνεύει να κλείσει μια ολόκληρη κλινική” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεγάλο συλλαλητήριο την Κυριακή

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, η επιτροπή “Νοσοκομείο Έδεσσας SOS” καλεί πολίτες, τοπικούς φορείς, πολιτικούς μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο μεγάλο συλλαλητήριο την Κυριακή (26/11) στο Πάρκο Μικρών Καταρρακτών.

“Δεν πρέπει να συνεχιστεί η υποβάθμιση του νοσοκομείου. Να είναι αξιοπρεπές όπως αξίζει σε κάθε Έλληνα και Ευρωπαίο πολίτη” κατέληξε ο κ. Λειβαδιώτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα