Μέση Ανατολή: Συγκλονίζει 24χρονη Παλαιστίνια – “Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι έξω”

Διαβάζεται σε 2'
Η 23χρονη Μάλακ Σαλμάν
Η 23χρονη Μάλακ Σαλμάν AP

Ολοκληρώθηκε η απελευθέρωση 39 Παλαιστινίων που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές. Τι δήλωσε 24χρονη Παλαιστίνια που αφέθηκε ελεύθερη.

Τριάντα εννέα Παλαιστίνιοι – 24 γυναίκες και 15 παιδιά, που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές – απελευθερώθηκαν σήμερα στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Η Λέσχη Παλαιστινίων Κρατουμένων – μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία υπερασπίζεται τους Παλαιστίνιους που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές – ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι 28 απελευθερωθέντες μεταφέρθηκαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και άλλοι 11 αποβιβάστηκαν από λεωφορείο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Οι 39 απελευθερωθέντες κρατούνταν σε τρεις ισραηλινές φυλακές, συμπεριλαμβανομένων δύο στη Δυτική Όχθη.

Παλαιστίνια κρατούμενη: “Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι έξω”

Μια Παλαιστίνια, που είναι μεταξύ της πρώτης ομάδας κρατουμένων που μόλις απελευθερώθηκαν από τη φυλακή Όφερ, είπε ότι πολλοί από τους αποφυλακισμένους χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Η Marah Bakeer συνελήφθη το 2015.

Η ίδια συγκλονίζει με τις δηλώσεις που έκανε στο Al Jazeera. “Όλοι οι κρατούμενοι υπέστησαν υψηλό επίπεδο ιατρικής παραμέλησης [κατά την κράτηση]”.

Είπε στο πρακτορείο ότι ενημερώθηκε σήμερα το πρωί ότι επρόκειτο να αφεθεί ελεύθερη, προσθέτοντας:

“Είμαι λίγο νευρική και άναυδη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι έξω”. Η ίδια πρόσθεσε ότι ανυπομονεί να περάσει χρόνο με την οικογένειά της και σκέφτεται να εγγραφεί σε πανεπιστήμιο για να πάρει πτυχίο νομικής.

Οι ισραηλινές αρχές είχαν γνωστοποιήσει νωρίτερα σήμερα ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε εκδήλωση στην Ιερουσαλήμ για τον εορτασμό της αποφυλάκισης κρατουμένων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα