Το Μαξίμου κάνει πως δεν ακούει τον Σαμαρά, αλλά αφήνει το γάμο των ομόφυλων για αργότερα

Διαβάζεται σε 3'
Αντώνης Σαμαράς
Αντώνης Σαμαράς Aris Oikonomou / SOOC

Εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα η κυβέρνηση μετά τις βόμβες του πρώην πρωθυπουργού, ενώ αποφεύγει το ερώτημα εάν η ΝΔ πρέπει να στραφεί δεξιά και να δώσει χρονοδιάγραμμα για γάμο ομόφυλων.

“Ο Αντώνης Σαμαράς, έχει τις πάγιες θέσεις του. Η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει το πρόγραμμα της”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επιχειρώντας να υποβαθμίσει το ζήτημα με τη χθεσινή τριπλή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσον είναι καλή ιδέα η επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. Δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Και διαφώνησε με τον πυρήνα του φορολογικού πλαισίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, δηλαδή με τη θέσπιση τεκμαρτού.

Το Μαξίμου όμως, συνεχίζοντας στη γραμμή που έδωσαν χθες κυβερνητικά στελέχη, εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα. Και είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Μαρινάκης απέφυγε να σχολιάσει την ουσία των δηλώσεων Σαμαρά παρά τα απανωτά ερωτήματα.

Απέφυγε επίσης να απαντήσει εάν θα τεθεί κομματική πειθαρχία στους βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ, καθώς και εάν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει εκκλησιαστικό μέτωπο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο κ. Μαρινάκης επέμεινε δε ότι η σχετική ρύθμιση θα έρθει, παραπέμποντας στην απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκης στην ερώτηση του NEWS 24/7 στη ΔΕΘ. Αλλά δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα και έδειξε πως το θέμα παραπέμπεται αορίστως για αργότερα.

“Ο πρωθυπουργός έχει απαντήσει με σαφήνεια στη ΔΕΘ για το θέμα της ισότητας στο γάμο και ότι είπε θα γίνει πράξη μέσα στη δεύτερη τετραετία. Το πότε και το πως θα έρθει θα ανακοινωθεί”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ενώ πρόσθεσε με νόημα: “Υπάρχουν και άλλα πολύ σημαντικά ζητήματα για το σύνολο των πολιτών τα οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση καθημερινά. Είναι σημαντικό να υπερασπιστούμε την πολιτική της σε αυτά τα ζητήματα. Οπότε όλα στην ώρα τους”.

Στην υπόμνηση ότι και ο υπουργός Επικράτειας Μάκης Βορίδης έχει δηλώσει πως δεν θα ψηφίσει το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε:

“Επειδή στην επικαιρότητα είναι τα εσωκομματικά – ευτυχώς για μας όχι της ΝΔ – προκύπτει ότι η ΝΔ είναι πιο συμπαγής από ποτέ. Η μόνη μεγάλη παράταξη σχεδόν 50 χρόνια μετά τη Μεταπολίτευση. Ένας από τους λόγους είναι ότι είναι ένας χώρος, ένα κόμμα, στο οποίο ακούγονται όλες οι απόψεις και κυρίως ακούγεται η άποψη της κοινωνίας”.

Κληθείς δε να σχολιάσει την άποψη Σαμαρά ότι η κοινωνία στρέφεται δεξιά και άρα το ίδιο πρέπει να πράξει και η ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας.

“Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας, να προωθήσουμε πολιτικές που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των πολιτών και τις εισαγόμενες κρίσεις, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών. Αυτό είναι το μέλημα της κυβέρνησης. Είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα, προσπαθούμε να το κάνουμε πράξη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα