Ποια υπερπολυτελή ξενοδοχεία θα ανοίξουν το 2024 στην Ελλάδα

Διαβάζεται σε 5'
Ποια υπερπολυτελή ξενοδοχεία θα ανοίξουν το 2024 στην Ελλάδα
Φωτογραφία αρχείου iStock

Κέα, Χαλκιδική και Αθήνα θα υποδεχθούν τις πιο πολυτελείς νέες αφίξεις ξενοδοχείων την επόμενη χρονιά, ανάμεσα τους και το μεταμορφωμένο πρώην Hilton της Αθήνας.

Βροχή από αστέρια για τη χώρα μας το επόμενο έτος, όπου καθ’ όλη τη διάρκεια του θα ανοίγουν λαμπερά, υπερπολυτελή ξενοδοχεία, τόσο στην Αθήνα, όσο και σε άλλους προορισμούς. Η μεταμόρφωση του πρώην Hilton Athens στο τέλος του έτους αναμένεται να κλέψει την παράσταση, αφού ανάμεσα σε άλλα θα λειτουργήσουν και οι κατοικίες του εμβληματικού brand Waldorf Astoria.

Σχεδόν στο σύνολο τους τα νέα ξενοδοχεία και θέρετρα θα λειτουργήσουν κάτω από διάφορα εμπορικά σήματα των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών αλυσίδων του κόσμου. Οι διεθνείς αλυσίδες συνεχίζουν να επεκτείνονται στη χώρα μας, έχοντας ήδη στα χαρτοφυλάκια τους μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα.

Hilton και Radisson κλέβουν την παράσταση στην Αθήνα

Σε ένα χρόνο περίπου από σήμερα, στα τέλη του 2024 αναμένεται να ανοίξει ο νέος προορισμός φιλοξενίας της Αθήνας, μετά την ανακατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος που φιλοξενούσε μέχρι πρόσφατα το ξενοδοχείο Hilton της Αθήνας, μέσα από μια επένδυση ύψους 130 εκατ. ευρώ.

Όπως έχει ανακοινωθεί, ο νέος προορισμός εισάγει ένα σύνθετο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα περιλαμβάνει -πέραν της λειτουργίας ξενοδοχείου- κατοικίες, μια σύγχρονη λέσχη μελών, πολλαπλά εστιατόρια και θεματικούς εμπορικούς χώρους. Η ανακατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος περιλαμβάνει τη δημιουργία του νέου πολυτελούς ξενοδοχείου Conrad που θα διαθέτει 280 δωμάτια και σουίτες, τη δημιουργία 50 πολυτελών κατοικιών, οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences της Hilton, εστιατόρια, χώροι ψυχαγωγίας, πισίνα και εμπορικοί χώροι. Σημειώνεται, ότι εργασίες ξεκίνησαν στα τέλη του 2020 σε τμήματα του ξενοδοχείου, το οποίο έκλεισε οριστικά τον Ιανουάριο του 2022.

Στο τέλος του 2024, αναμένεται να ανοίξει το νέο Radisson Red Mitropoleos Square Athens, και προέρχεται από τη συνένωση δύο υπαρχόντων κτηρίων γραφείων που θα μετατραπούν σε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο 112 δωματίων. Το νέο ξενοδοχείο της Radisson που αναπτύσσεται σε συνεργασία με την εταιρεία Gnosis Investment, θα διαθέτει 112 δωμάτια, με το γνωστό σεφ Άκη Πετρετζίκη να αναλαμβάνει τη δημιουργία της γαστρονομικής ταυτότητας των μπαρ και εστιατορίου του ξενοδοχείου. Η Radisson μέσα στο 2024, αναμένεται να ανοίξει και το Radisson Theatrou Square, στην πλατεία Θεάτρου με την μετατροπή ενός ιστορικού κτηρίου σε ένα upscale ξενοδοχείο.

To θρυλικό «Πεντελικόν» της Κηφισιάς, που παρέμενε κλειστό για χρόνια, πρόκειται να ανοίξει ξανά του χρόνου το Φθινόπωρο, μετά από εκτενή ανακαίνιση ύψους 18 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο θα μετατραπεί σε «Pentelikon Athens», της συλλογής Curio της Hilton. Στα 117 δωμάτια του Πεντελικόν που θα περιλαμβάνονται 13 κομψές σουίτες, ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, τέσσερις αίθουσες περιποίησης σπα και μια εσωτερική και εξωτερική πισίνα.

Νωρίτερα την Άνοιξη θα ανοίξει στο Μικρολίμανο το Hampton by Hilton Piraeus, που θα βρίσκεται στην Καστέλλα, κοντά στη μαρίνα του Μικρολίμανου με θέα στο λιμάνι. Μετά από την ανακαίνιση ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ θα προσφέρει πολυτελή δωμάτια, τέσσερις αίθουσες συσκέψεων και μια εξωτερική πισίνα με θέα στον Πειραιά και την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Οι επενδύσεις πραγματοποιούνται από τον όμιλο SCD.

Ανοίγει το One&Only Kéa στην Κέα

Για την Άνοιξη του 2024 έχει τελικά προγραμματισθεί το άνοιγμα του One&Only Kéa στο νησί της Κέας, που θα αποτελέσει το δεύτερο ξενοδοχείο της κορυφαίας αλυσίδας στη χώρα μας, μετά το πρόσφατο άνοιγμα του One & Only Aesthesis στη Γλυφάδα.

Το One&Only Kéa Island θα διαθέτει 75 βίλες, ενός και δύο υπνοδωματίων όλες με ιδιωτικές πισίνες, ένα διεθνές beach club και ένα πολυτελές σπα. Το θέρετρο στοχεύει να γίνει και γαστρονομικός προορισμός, προσφέροντας τρία εστιατόρια και δύο μπαρ.  Οι τιμές των βιλών τον Ιούνιο θα ξεκινούν από 2.000 ευρώ τη βραδιά.

Στη Χαλκιδική επεκτείνεται η Hyatt

Η Χαλκιδική είναι ο νέος προορισμός για την αμερικανική ξενοδοχειακή αλυσίδα Hyatt. Στα μέσα του 2024 πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του το νέο Zoëtry Halkidiki. Το πολυτελές θέρετρο θα λειτουργήσει υπό τη διαχείριση της AF Partners, μετά από συμφωνία που έγινε με τη θυγατρική της Hyatt, Inclusive Collection, στο πλαίσιο επέκτασης του χαρτοφυλακίου της σε κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης.

Το ξενοδοχείο, που θα λειτουργεί με τη μέθοδο του all-inclusive, βρίσκεται κοντά στην περιοχή Σάνη της Χαλκιδικής και θα είναι σκαρφαλωμένο στην πλαγιά ενός βράχου, προσφέροντας θέα στον Όλυμπο και στο Αιγαίο Πέλαγος. Πελάγους. Ένας πανοραμικός ανελκυστήρας θα παρέχει στους επισκέπτες αποκλειστική πρόσβαση στην παραλία απευθείας από το θέρετρο. Το Zoëtry θα διαθέτει 105 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, ένα παγκοσμίου φήμης σπα Zoëtry, ένα γυμναστήριο, μια πισίνα δίπλα στη θάλασσα, δύο γκουρμέ à la carte εστιατόρια, ένα με μπουφέ και τρία μπαρ και σαλόνια.

Η Hyatt συνεχίζει να ενισχύει στην παρουσία της στη χώρα μας, αφού ήδη λειτουργεί τα ξενοδοχεία Grand Hyatt Athens, Hyatt Regency Θεσσαλονίκη, AluaSoul Zakynthos, Dreams Corfu Resort & Spa, και το Magma Resort Santorini, στη Σαντορίνη.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα