Στο Τελ Αβίβ ο Μπλίνκεν – Συνομιλίες για παράταση της ανακωχής

Διαβάζεται σε 2'
Μπλίνκεν
O Μπλίνκεν στο Τελ Αβίβ (Saul Loeb/Pool Photo via AP)

Στο Τελ Αβίβ κατέφτασε αργά το βράδυ ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν. Αναμένεται να συνομιλήσει με Ισραηλινούς αξιωματούχους για το ενδεχόμενο παράτασης της εκεχειρίας.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, έφθασε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (30/11) στο Τελ Αβίβ, όπου θα έχει συνομιλίες με ηγέτες του Ισραήλ για την ενδεχόμενη παράταση της ανακωχής με τη Χαμάς και τη διανομή περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Πρόκειται για την έκτη επίσκεψή του στο Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου την 7η Οκτωβρίου.

Σε εξέλιξη η 6η απελευθέρωση ομήρων

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία απελευθέρωσης του «έκτου γκρουπ» ισραηλινών ομήρων της Χαμάς, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για την παράταση της εκεχειρίας φαίνεται να συνεχίζονται.

Αξιωματούχος της Χαμάς ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι απελευθερώθηκαν 14 όμηροι, κάτι που επιβεβαίωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ανταλλαγή κρατουμένων, η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας απελευθέρωσε 10 ισραηλινούς ομήρους, συμπεριλαμβανομένων πέντε εφήβων.

Ο Μάτζιντ αλ Ανσάρι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, διευκρίνισε πως 4 εξ αυτών έχουν διπλή υπηκοότητα: τρεις με γερμανική, ένας με ολλανδική και ένας με αμερικανική.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), επίκειται η αποφυλάκιση 30 Παλαιστινίων: 14 γυναικών και 16 ανηλίκων. Εκτός του πλαισίου συμφωνίας για την ανταλλαγή κρατουμένων, η Χαμάς άφησε επίσης ελεύθερους 4Ταϊλανδούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα