Κακοκαιρία στη Γερμανία: Σαρώνει ο χιονιάς – Ακυρώσεις πτήσεων και χάος στις μετακινήσεις

Διαβάζεται σε 1'
Χιόνια στην Γερμανία
Χιόνια στην Γερμανία AP

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η επέλαση του χιονιά στη Γερμανία καθώς ακυρώθηκαν πάνω από 300 πτήσεις στο αεροδρόμιο του Μονάχου, αλλά και τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τραμ.

Σφοδρές χιονοπτώσεις έπληξαν τη νότια Γερμανία το βράδυ της Παρασκευής ενώ συνεχίζονται σήμερα το Σάββατο, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις.

Η λειτουργία του αεροδρομίου του Μονάχου έχει επηρεαστεί από τη χιονόπτωση καθώς έχουν ακυρωθεί 320 από τις 760 προγραμματισμένες πτήσεις. Οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου προσπαθούν να διατηρήσουν τουλάχιστον έναν διάδρομο σε λειτουργία και χωρίς χιόνι.

Η μετεωρολογική υπηρεσία DWD της Γερμανίας προβλέπει παρατεταμένη χιονόπτωση μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου για μεγάλο μέρος της Βαυαρίας.

Συγχρόνως, οι δημόσιες συγκοινωνίες στο Μόναχο επλήγησαν από την κακοκαιρία, καθώς τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τραμ ακυρώθηκαν την Παρασκευή.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Μονάχου ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με πυροσβέστες να φορούν αλυσίδες στα πυροσβεστικά οχήματα ώστε να μπορούν να μετακινούνται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα