Μπέζος για Πρωτοψάλτη: Το “Χοντρός και Λιγνός” πώς θα το λέμε;

Διαβάζεται σε 2'
Ο Γιάννης Μπέζος
Ο Γιάννης Μπέζος PRINTSCREEN / ERT

Την απόφαση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη “χοντρή” από το τραγούδι “Άδωνις” σχολίασε ο Γιάννης Μπέζος.

Συνέντευξη στην εκπομπή “Δύο στις 10”, στην ΕΡΤ, παραχώρησε ο Γιάννης Μπέζος με αφορμή την επιστροφή του στις θεατρικές “Αινιγματικές παραλλαγές”.

Ο ηθοποιός ρωτήθηκε για την πολιτική ορθότητα και τα στερεότυπα, για τα οποία υποστήριξε πως “δεν ξεπερνιούνται μέσα σε μία δεκαετία και δύο, θέλουν πολλά χρόνια. Αξίζει όμως τον κόπο να προσπαθούμε γι’ αυτό. Πάντα φτάνουμε στα άκρα με την πολιτική ορθότητα. Δεν είναι θέμα σωστού ή λάθους, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται, να μιλάμε με έναν τρόπο που δεν προσβάλλουμε τους άλλους ανθρώπους αλλά να έχουμε από πριν έναν κατάλογο, για το τι επιτρέπεται και το τι δεν επιτρέπεται, είναι γελοιότητα”.

Εν συνεχεία, κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη “χοντρή” από το τραγούδι “Άδωνις”.

Συγκεκριμένα, σημείωσε: “Υπερβολή νομίζω πως είναι αυτό της Άλκηστης. Το «Χοντρός και Λιγνός» πώς θα το λέμε; Δηλαδή θα πούμε στα παιδιά πως δεν θα το λέμε Χοντρό και Λιγνό αλλά θα το λέμε Ευτραφή και Αδύνατο; Δεν μειώνεται η αξία του. Δηλαδή είναι υπερβολές αυτά τα πράγματα. Είναι άλλα θέματα πολύ πιο ουσιαστικά. Βεβαίως δεν λέω ότι δεν πρέπει να δίνουμε σημασία. Βεβαίως και πρέπει να δίνουμε σημασία, αλλά μην πάμε και στο άλλο άκρο γιατί σε λίγο θα καταργήσουμε τα πάντα”.

Η συνέντευξη του Γιάννη Μπέζου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα