Πεντάγωνο: Αμερικανικά πλοία δέχτηκαν επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα

Διαβάζεται σε 2'
Πεντάγωνο: Αμερικανικά πλοία δέχτηκαν επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα
USS Carney AP Photo U.S. Naval Forces Europe-Africa

Επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα φέρεται να δέχθηκε ένα αμερικανικό πλοίο και πολλά εμπορικά, σύμφωνα με το Πεντάγωνο. Αναφορές ότι αντάρτες της Χούθι έκαναν την επίθεση.

Ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο και πολλά εμπορικά, δέχθηκαν επίθεση την Κυριακή στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε το Πεντάγωνο, ενέργεια που πιθανώς σηματοδοτεί μια μεγάλη κλιμάκωση σε μια σειρά θαλάσσιων επιθέσεων στη Μέση Ανατολή που συνδέονται με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

«Είμαστε ενήμεροι για αναφορές σχετικά με επιθέσεις στο USS Carney και εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και θα παράσχουμε πληροφορίες μόλις γίνουν διαθέσιμες», ανέφερε το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, σε ένα από τα σκάφη επιτέθηκαν τουλάχιστον δύο drone. Το πολεμικό πλοίο είναι το USS Carney το οποίο είχε γίνει στόχος επίθεσης και την περασμένη εβδομάδα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η επίθεση στο πλοίο, το οποίο βρισκόταν περίπου 35 ναυτικά μίλια από την Υεμένη, έγινε από αντάρτες της ομάδας Χούθι.

Το εν λόγω πλοίο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε εμπλακεί στην αναχαίτιση 4 πυραύλων cruise και 15 μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εκτοξεύθηκαν από τους Χούθι προς το Νότιο Ισραήλ, στις 19 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα σήμερα, ο βρετανικός στρατός υποστήριξε ότι υπήρξε ύποπτη επίθεση με drone και εκρήξεις στην Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Πεντάγωνο δεν προσδιόρισε από πού πίστευε ότι προήλθε η φωτιά. Ωστόσο, οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης εξαπολύουν μια σειρά επιθέσεων σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και drones και πυραύλους με στόχο το Ισραήλ καθώς διεξάγει πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα