Ερντογάν κατά Νετανιάχου: “Να δικαστεί όπως ο Μιλόσεβιτς”

Διαβάζεται σε 2'
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Επίθεση κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου εξαπέλυσε εκ νέου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τον “χασάπη της Γάζας”, ενώ ζητά να δικαστεί όπως ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Το “σχοινί” στις ήδη διαταραγμένες σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ “τραβά” για ακόμη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο να βάλλει κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Κατά την ομιλία του στην 39η Υπουργική Σύνοδο της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν χαρακτήρισε τον Νετανιάχου “χασάπη της Γάζας”, ενώ ζήτησε να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου κατά της Παλαιστίνης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να δικαστεί όπως ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Έχοντας εκφράσει την αμέριστη στήριξή του στην Παλαιστίνη, αλλά και τη Χαμάς, ο Ερντογάν δήλωσε εκ νέου ότι η Γάζα είναι παλαιστινιακή γη και θα ανήκει για πάντα στους Παλαιστινίους, ενώ χαρακτήρισε έγκλημα την χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού στον θύλακα.

“Δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί το θέμα των πυρηνικών όπλων, που το Ισραήλ παραδέχεται ότι υπάρχουν. Πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα τις προετοιμασίες για την ανοικοδόμηση της Γάζας. Η Γάζα είναι παλαιστινιακή γη, η Γάζα ανήκει στους Παλαιστινίους και θα παραμείνει έτσι για πάντα. Είναι καθήκον μας να μην την αφήσουμε στο Ισραήλ. Πρέπει επίσης να το κάνουμε αυτό για τη δική μας εδαφική ακεραιότητα. Δεν ξέρουμε αν θα ψάξουν αλλού αύριο.

Ο χασάπης της Γάζας αποκάλυψε μπροστά στις κάμερες ότι το θέμα δεν είναι η Γάζα ή η Ραμάλα. Η υπεράσπιση της Γάζας και της Παλαιστίνης σημαίνει υπεράσπιση της Μέκκας, της Μεδίνας και της Κωνσταντινούπολης. Αν περιμένουμε να φτάσει η φωτιά, ο πόνος και οι κραυγές στο σπίτι μας, αυτή η φωτιά θα έρθει στο σπίτι μας μια μέρα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα