Βόλος: Εικόνες καταστροφής στο Πανθεσσαλικό μετά τα επεισόδια στο ματς με τον Ολυμπιακό

Διαβάζεται σε 3'
Βόλος: Εικόνες καταστροφής στο Πανθεσσαλικό μετά τα επεισόδια στο ματς με τον Ολυμπιακό
EUROKINISSI

Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει το Πανθεσσαλικό στάδιο την επομένη των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο ματς Βόλος – Ολυμπιακός.

Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο κατά την διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα Βόλου – Ολυμπιακού.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το στάδιο παρουσιάζει εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου με ξηλωμένα καθίσματα, σπασμένους νιπτήρες στις τουαλέτες αλλά και καταστροφές στο κυλικείο ύστερα από διάρρηξη.

Παράλληλα υπάρχουν καταστροφές που έχουν να γίνει και σε άλλους χώρους εκτός από τις κερκίδες με σκουπίδια παντού, εκατοντάδες άδεια τενεκεδάκια αναψυκτικών και μπύρας που εκτοξεύτηκαν στο ταρτάν και τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.

Να σημειωθεί πως η ελληνική αστυνομία σε ανακοίνωσή της, απαντώντας εμμέσως στην δήλωση του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου για εκτεταμένη χρήση χημικών από την πλευρά της κάνει λόγο για περιορισμένη χρήση, επιβαλλόμενη, ώστε να προστατευτούν τα όργανα τάξης διότι εκτός του ότι δέχτηκαν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση επίθεση, απειλήθηκε και ένα όχημα της ελληνικής αστυνομίας.

Επιπλέον πριν τα επεισόδια είχαν πραγματοποιηθεί έξι συλλήψεις ατόμων, οι οποίοι είχαν μαζί τους βεγγαλικά.

EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI

Διακοπή λόγων επεισοδίων

Σύμφωνα με την Cosmote, υπήρξαν οπαδοί που επιχείρησαν να προσεγγίσουν τους πάγκους των δύο ομάδων. Η αστυνομία παρενέβη για να προστατεύσει τους ανθρώπους του αγώνα, την ώρα που ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου είχε συγκεντρώσει τους παίκτες στην περιοχή του Βόλου.

Δεκάδες εκρήξεις ακούστηκαν στη διάρκεια της διακοπής, πιθανόν από χειροβομβίδες κρότου λάμψης των αστυνομικών, με την Cosmote TV να μην δείχνει κάτι από τα επεισόδια. Σημαντικός ήταν και ο αριθμός των δακρυγόνων που έπεσαν, με συνέπεια η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική.

Αρκετοί αστυνομικοί παρατάχθηκαν μπροστά από τους πάγκους, ενώ φίλαθλοι που δεν συμμετείχαν στα επεισόδια αποχώρησαν από τις κερκίδες τους.

Όταν τα δακρυγόνα άρχισαν να διαχέονται στην ατμόσφαιρα, οι παίκτες και οι λοιποί παράγοντες του αγώνα βγήκαν τρέχοντας από τον αγωνιστικό χώρο από μία πόρτα που βρίσκεται στην άλλη άκρη σε σχέση με την είσοδο των αποδυτηρίων. Για την ιστορία, το ματς συνεχίστηκε μετά από μία ώρα διακοπής, με τις δύο ομάδες να ισόπαλες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα