Ποιοι “άγνωστοι” ελληνικοί προορισμοί μπαίνουν στo “μάτι” των Βρετανών

Διαβάζεται σε 4'
Τουρίστες στην Ελλάδα
Τουρίστες στην Ελλάδα iStock

Οι κορυφαίες τουριστικές εταιρείες της Βρετανίας ανακαλύπτουν την ‘άγνωστη Ελλάδα’ για το 2024. Νέοι προορισμοί που μάλιστα δεν έχουν διεθνή αεροδρόμια διαφημίζονται σε όλη τη χώρα.

Οι μεγαλύτεροι tour operators της Μεγάλης Βρετανίας ανακαλύπτουν πλέον την «άγνωστη Ελλάδα» και προσθέτουν στα προγράμματα τους για το επόμενο καλοκαίρι νέους προορισμούς, που αποτελούν έκπληξη καθώς οι περισσότεροι δεν διαθέτουν διεθνή αεροδρόμια.

Για τη Jet2holidays, τη Sunvil και την Olympic Holidays τα «κρυφά διαμάντια» της χώρας μας αποτελούν τους «κράχτες» του προγράμματος τους για την επόμενη τουριστική σεζόν του 2024, καθώς ανακοινώνουν νέους προορισμούς σε όλη τη Μεσόγειο. Η Σύμη, η Κέα, η Μήλος, η Αθηναϊκή Ριβιέρα και η Ριβιέρα του Ολύμπου, είναι οι νέες τους ανακαλύψεις. Για τους προορισμούς αυτούς ήδη έχουν σχεδιαστεί και πωλούνται πακέτα διακοπών σε όλη τη Βρετανία, ενώ οι tour operators τους διαφημίζουν με κάθε τρόπο.

Η Jet2holidays έθεσε προς πώληση μόλις τέσσερις νέους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το καλοκαίρι του 2024, δύο από αυτούς στην Ελλάδα και από ένα στην Πορτογαλία και την Κροατία. Το νησί της Σύμης και η Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι οι πιο πρόσφατες προσθήκες στο καλοκαιρινό πρόγραμμα “Jet2 2024”, που ήρθαν ως αποτέλεσμα της ζήτησης από πελάτες και ανεξάρτητους ταξιδιωτικούς πράκτορες, όπως δήλωσε ο Steve Heapy, διευθύνων σύμβουλος της Jet2.com και της Jet2holidays.

Η Jet2 θα εξυπηρετεί τη Σύμη και από τις 11 βάσεις της στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω της Ρόδου, όπου οι επισκέπτες θα περάσουν την πρώτη νύχτα των διακοπών τους προτού πάρουν ένα πλοίο περίπου 90 λεπτών για τη Σύμη την επόμενη μέρα.

Στην ηπειρωτική Ελλάδα, η Jet2 θα προσφέρει μια σειρά από καταλύματα τριών έως πέντε αστέρων σε οκτώ θέρετρα σε παράκτιες περιοχές εντός και γύρω από την Αθήνα, στην αποκαλούμενη Αθηναϊκή Ριβιέρα, σε Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, Λαγονήσι, Ανάβυσσο, Σούνιο, Βραυρώνα, Μάτι και Μαραθώνα. Οι πτήσεις για το καλοκαίρι του 2024 προς την Αθήνα θα πραγματοποιούνται από το Μπέρμιγχαμ, το Μάντσεστερ και το Στάνστεντ μεταξύ 2 Μαΐου και 31 Οκτωβρίου. Με την προσθήκη της Σύμης και της Αθηναϊκης Ριβιέρας, η Jet2 θα πετά πλέον σε περισσότερα από 100 δρομολόγια σε 14 ελληνικά αεροδρόμια το επόμενο καλοκαίρι, εξυπηρετώντας 19 προορισμούς.

Διακοπές στη Ριβιέρα του Ολύμπου από την Olympic Holidays

Ο βρετανός tour operator Olympic Holidays πρόσθεσε ένα νέο ελληνικό νησί καθώς και τη Ριβιέρα του Ολύμπου στο χαρτοφυλάκιό του για την επόμενη χρονιά. Ο μεγάλος σπεσιαλίστας στα ελληνικά νησιά ανακοίνωσε ότι οι κρατήσεις ανά άτομο για επτά διανυκτερεύσεις θα ξεκινούν από 1.439 λίρες και 968 λίρες για τη Μήλο και τη Ριβιέρα του Ολύμπου αντίστοιχα. Ως Ριβιέρα του Ολύμπου η Olympic Holidays αναφέρεται στη συνεχή ακτογραμμή 70 χιλιομέτρων που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου στο νομό Πιερίας.

Περιλαμβάνει πολλές γνωστές περιοχές, όπως η Παραλία Κατερίνης, η Ολυμπιακή Ακτή, η Λεπτοκαρυά και ο Πλαταμώνας, αλλά και σημεία με λιγότερο κόσμο. Η τουριστική εταιρεία επίσης επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της στα νησιά με συνδυαστικά ταξίδια μεταξύ Αθήνας και Πόρου καθώς και πακέτα με εννέα διανυκτερεύσεις μεταξύ Μυκόνου, Πάρου και Σαντορίνης.

Η Κέα στο πρόγραμμα της Sunvil

Ο ισχυρός βρετανικός tour operator Sunvil αποκάλυψε πρόσφατα, ότι πρόσθεσε το νησί της Κέας –ή Τζια– στις Κυκλάδες στο πρόγραμμά της για το 2024. Η Sunvil περιγράφει την Κέα ως όχι τόσο τυπικό νησί όπως τα άλλα των Κυκλάδων, στο βαθμό που δεν διαθέτει τα κλασικά ασβεστωμένα κυβικά σπίτια ή τις εκκλησίες με μπλε τρούλο. Η εταιρεία έχει επίσης επεκτείνει το πρόγραμμά της για την Κρήτη με την προσθήκη των μικρών παραθαλάσσιων θέρετρων του Πλακιά και της Αγίας Γαλήνης, του χωριού Ζαρός της ενδοχώρας και των Αγίων Αποστόλων, κοντά στα Χανιά.

Στο πρόγραμμα της για το επόμενο καλοκαίρι επιπλέον περιλαμβάνει κρουαζιέρες με μικρά σκάφη στις ελληνικές θάλασσες, αλλά και επιλογές fly-drive στη δυτική Ελλάδα προς σε Σύβοτα, Πάργα και Ζαγόρια. Η Sunvil θα διαθέσει συνδυαστικά ταξίδια σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα – Σαντορίνη, Αμοργό, Αστυπάλαια, Κω, Νίσυρο, Τήλο και Ρόδο, στο Βόρειο Αιγαίο – Θεσσαλονίκη, Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ρόδο και στις Δυτικές Κυκλάδες – Σίφνο, Φολέγανδρο και Μήλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα