Η αλλαγή στόχου του Κασσελάκη και ένας πάντα εντυπωσιακός Άδωνις

Διαβάζεται σε 4'

Όταν ο υπουργός Εργασίας καλεί τους άνεργους να πάνε να μαζέψουν ροδάκινα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διπλασιάζει τον στόχο των επερχόμενων ευρωεκλογών

Αλλαγή στόχου

Όταν – με το καλό- θα φτάσουμε μέχρι τις ευρω-εκλογές και φυσικά θα έχουμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα πολύ θα δυσκολευτούμε να καταλάβουμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ έπιασε τους στόχους του και κυρίως το πόσο απέχει από αυτούς.

Βλέπετε πριν λίγες ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης είχε δηλώσει πως στόχος στις ευρωεκλογές είναι το ποσοστό των προηγούμενων εκλογών. Δηλαδή 17,8%. Όμως το πλάνο φαίνεται πως άλλαξε έκτοτε.

Έτσι τον είδαμε – στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ALPHA– να δηλώνει πως «είμαι άκρως πεπεισμένος ότι το σχέδιο μας θα πετύχει και πάμε στις ευρωεκλογές για την απόλυτη ανατροπή. Αυτό εκφράζεται με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ».

Δύσκολα μπορεί να καταλάβει κανείς τι συνέβη σε μερικά 24ωρα και ο εκλογικός στόχος αναβαθμίστηκε τουλάχιστον κατά 15 με 20 μονάδες (γιατί με ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 30% μπορεί κανείς να μιλά για νίκη).

Είναι όμως ξεκάθαρο πως τα κριτήρια της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αλλάξουν εντυπωσιακά προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Είναι γνωστό άλλωστε πως αν κάνεις πολλές αντιφατικές δηλώσεις δύσκολα μπορεί κάποιος να σε ελέγξει ή να σε κρίνει.

Πιθανότατα αυτό να είναι το ζητούμενο…

Τακτικές

Αυτά ενώ τακτικές …νέο-αυριανισμού φαίνεται πως θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αντιπαρατεθεί στην Νέα Αριστερά. Την κοινοβουλευτική ομάδα που ανακοίνωσαν χθες οι 11 αποχωρήσαντες βουλευτές. Φρόντισε μάλιστα να το καταστήσει σαφές από την πρώτη ημέρα.

Έτσι λοιπόν η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, όπως και ο υπερ-Τομεάρχης Παύλος Πολάκης υιοθέτησαν σε αναρτήσεις τους δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς σχεδόν …υπερψήφισαν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια!

Κάτι που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα αφού η Νέα Αριστερά δεν έδωσε καμία θετική ψήφο στο νομοσχέδιο και βέβαια το καταψήφισε «επί της αρχής».

Το όλο αφήγημα στηρίχθηκε στην επιλογή «παρών» που έκαναν 10 βουλευτές του χώρου αυτού σε μερικά άρθρα του νόμου που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία, σχετικά με την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας για την δημιουργία πλαισίου λειτουργίας των servicers.

(Καθόλου τυχαίο πώς κορυφαία κοινοβουλευτικά και πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισαν να μείνουν …μακριά από αυτή την κριτική).

Ερμηνείες

Το έχουμε ξαναγράψει αλλά μάλλον πρέπει να το επαναφέρουμε: Η …ερμηνεία του Αλέξη Τσίπρα θα είναι εφεξής μία ενασχόληση που θα απασχολεί πολλούς το επόμενο διάστημα. Ιδίως όσο οι εξελίξεις στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο θα είναι ρευστές.

Έτσι λοιπόν βρέθηκαν αρκετοί να «μεταφράσουν» το τι εννοούσε ο πρώην πρωθυπουργός όταν δήλωσε πως «η πολυδιάσπαση και ο πολυκερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων ανοίγουν το δρόμο για την εδραίωση των συντηρητικών δυνάμεων στη διακυβέρνηση».

Κάποιοι θέλησαν να «αποδώσουν» την φράση ως κριτική στους 11 αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλοι πάλι ως έμμεση κριτική στον Κασσελάκη που δεν φρόντισε για την ενότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας να εννοούσε …απλά αυτό που είπε! Πράγμα εξαιρετικά πιθανό ιδίως αν σκεφθεί κανείς πως ο πρώην πρωθυπουργός ξέρει πολύ καλά ελληνικά. Οπότε αν ήθελε να πει κάτι άλλο θα έλεγε …κάτι άλλο.

Εντυπωσιακός

Εντυπωσίασε (αρνητικά φυσικά) και πάλι ο Άδωνις Γεωργιάδης! Έτσι λοιπόν τον ακούσαμε να δηλώνει πως στην Ελλάδα παρότι υπάρχει υψηλή ανεργία οι έλληνες εργαζόμενοι δεν θέλουν να εργαστούν σε αγροτικές δουλειές. Ενίοτε και σε βιομηχανικές.

Πιο συγκεκριμένα είπε πως οι άνεργοι καλά θα κάνουν αν αφήσουν το twitter και να πάνε να μαζέψουν κανένα ροδάκινο. Επίσης υποστήριξε ότι επιχειρηματίας στην κλωστοϋφαντουργία έψαχνε ράφτρες και δεν έβρισκε, οπότε αναγκάστηκε να στραφεί στην εισαγωγή εργαζομένων.

Μάλιστα ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι αυτό δεν είναι ελληνικό αλλά …πανευρωπαϊκό φαινόμενο.Προφανώς θέματα που σχετίζονται με το ύψος των μισθών, τις συνθήκες δουλειάς και την ασφάλιση δεν είχαν κανέναν λόγο στην εμβριθή κοινωνιολογική ανάλυση του αντιπροέδρου της Ν.Δ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα