Κρήτη: Προκαταρκτική έρευνα για την 92χρονη που ήπιε καθαριστικό αντί για νερό

Διαβάζεται σε 2'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου ISTOCK

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου οδηγήθηκαν ο ιδιοκτήτης του Γηροκομείου και οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν για το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο ηλικιωμένης. Παρέμβαση εισαγγελέα.

Προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης του θανάτου ηλικιωμένης γυναίκας σε γηροκομείο του Ηρακλείου, μετά από κατανάλωση καθαριστικού, διέταξε ο Εισαγγελέας, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκαν, το πρωί της Τετάρτης οι τρεις που συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με το cretalive, πρόκειται για τον 53χρονο ιδιοκτήτη της μονάδας, την 28χρονη υπεύθυνη βάρδιας, αλλά και την 23χρονη νοσοκόμα που φέρεται να έδωσε κατά λάθος το μπουκάλι με το καθαριστικό, αντί για νερό, στην άτυχη γυναίκα.

Και οι τρεις στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ την έρευνα που διέταξε ο Εισαγγελέας θα διενεργήσει το 1ο Αστυνομικό Τμήμα, που ανέλαβε εξ’ αρχής την σχετική προανάκριση.

Σημειώνεται πως οι αρχές βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής εξέτασης αλλά και των τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να υπάρξει σαφή εικόνα για τα αίτια θανάτου της ηλικιωμένης.

 

Εκ μέρους της Διεύθυνσης της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, γνωστοποιήθηκε η παρακάτω δήλωση:

 

«Αυτή τη στιγμή η σκέψη και το μυαλό όλων μας, βρίσκεται στην οικογένεια της εκλιπούσης. Θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη βαθιά μας θλίψη για τον άδικο χαμό της αγαπημένης μας τροφίμου. Συγχρόνως δηλώνουμε με πάσα ειλικρίνεια πως, όπως σταθήκαμε αρωγοί από την αρχή της ποινικής διαδικασίας, έτσι και τώρα θα συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις προσπάθειες της ποινικής δικαιοσύνης προκειμένου αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες υπό τις οποίες καταλήξαμε σε αυτό το ανεπανάληπτα οδυνηρό αποτέλεσμα.

Αυτονόητα θα συμπαρασταθούμε με έμπρακτο τρόπο στην οικογένεια της αείμνηστης Αθηνάς και θα αγωνιστούμε προς την κατεύθυνση της ανεύρεσης της ουσιαστικής αλήθειας και της διερεύνησης των συνθηκών που οδήγησαν στον θάνατό της».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα