Απάνθρωπες εικόνες στη Γάζα: Ισραηλινές δυνάμεις γδύνουν Παλαιστινίους

Διαβάζεται σε 2'
Απάνθρωπες εικόνες στη Γάζα: Ισραηλινές δυνάμεις γδύνουν Παλαιστινίους
BBC

Σοκαριστικές εικόνες εκτυλίσσονται στη Γάζα, καθώς τις τελευταίες ώρες διακινούνται βίντεο στα οποία φαίνονται Παλαιστίνιοι, ξαπλωμένοι στο έδαφος φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους, να κρατούνται από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Με τις μάχες μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ να μαίνονται κυρίως γύρω από το Χαν Γιουνίς συνεχίζεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

Η κατάσταση όμως, φαίνεται να ξεφεύγει ακόμη παραπάνω, μετά τις τελευταίες εικόνες που διακινούνται και δείχνουν Παλαιστίνιους, ξαπλωμένους στο έδαφος, φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους και να κρατούνται από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Οι εικόνες επαληθεύτηκαν από το BBC και οι άνδρες φέρεται να συνελήφθησαν στην Beit Lahia, στο βορειότερο τμήμα της λωρίδας της Γάζας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μερικοί εκ των συλληφθέντων φέρεται να έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Ένας από τους άνδρες που αναγνωρίστηκε ότι συνελήφθησαν είναι γνωστός Παλαιστίνιος δημοσιογράφος, γεγονός που οδήγησε τους εργοδότες του να κατηγορήσουν το Ισραήλ ότι πραγματοποιεί “επεμβατικές έρευνες και ταπεινωτική μεταχείριση” αμάχων.

Ερωτηθείς σχετικά με το βίντεο, εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης δήλωσε στο BBC ότι οι συλληφθέντες ήταν όλοι ενήλικες και “εντοπίστηκαν σε περιοχές που οι πολίτες υποτίθεται ότι είχαν εκκενώσει πριν από εβδομάδες”.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δεν σχολίασαν τις εικόνες, αλλά ο εκπρόσωπος Daniel Hagari δήλωσε ότι “μαχητές των IDF και αξιωματικοί της Shin Bet συνέλαβαν και ανέκριναν εκατοντάδες υπόπτους για τρομοκρατία”.

Το σοκαριστικό βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα