Ιταλία: Τέσσερις νεκροί από φωτιά σε νοσοκομείο στο Τίβολι

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά σε νοσοκομείο στο Τίβολι
Φωτιά σε νοσοκομείο στο Τίβολι Italian Firefighters Via AP

Πάνω από 200 ασθενείς, ανάμεσά τους και παιδιά, απομακρύνθηκαν από νοσοκομείο στο Τίβολι μετά από φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής. Νεκροί δύο άνδρες και δύο γυναίκες

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής (8/12) στο νοσοκομείο San Giovanni Evangelista στο Τίβολι, λίγο έξω από τη Ρώμη, αφήνοντας πίσω της τέσσερις νεκρούς.

Όπως μεταδίδει η Corriere della Sera, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά, ενώ η σορός ενός τέταρτου ατόμου βρέθηκε από τους πυροσβέστες, αλλά ο θάνατος μπορεί να οφείλεται σε αιτίες που δεν σχετίζονται με την πυρκαγιά.

Πρόκειται για τέσσερις ηλικιωμένους, δύο άνδρες και δύο γυναίκες. Το πρώτο θύμα ανακαλύφθηκε στο καρδιολογικό τμήμα κατά την επέμβαση των πυροσβεστών, ενώ τα άλλα δύο νοσηλεύονται στο ιατρικό τμήμα.

Υπήρχαν επίσης δύο τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση. Πάνω από 200 ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων παιδιών, απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο. 

Οι πιο σοβαρά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν αμέσως σε άλλα νοσοκομεία, ενώ τα λιγότερο σοβαρά περιστατικά φιλοξενήθηκαν προσωρινά στο κοντινό δημοτικό γυμναστήριο Maramotti, αναμένοντας τη νοσηλεία τους σε άλλες εγκαταστάσεις. Το κτίριο, εκτός από τις σοβαρές ζημιές που είχε υποστεί, είχε γεμίσει με καπνό. Πολυάριθμες ομάδες πυροσβεστών, αστυνομικών και καραμπινιέρων έφτασαν στο σημείο.

Οι φλόγες ξεκίνησαν από τις κλινικές στον όροφο -3

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από πηγές των διασωστών, η φωτιά ξεκίνησε από κάποια δωμάτια όπου βρίσκονταν οι κλινικές στον -3 όροφο του νοσοκομείου και από εκεί οι φλόγες θα έφτασαν στα επείγοντα περιστατικά και στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Τα άλλα τμήματα δεν θα είχαν επηρεαστεί, αλλά ο πολύ πυκνός καπνός εισέβαλε σε ολόκληρο το νοσοκομείο και για το λόγο αυτό ήταν απαραίτητο να εκκενωθεί ολόκληρη η δομή η οποία τώρα κινδυνεύει με κλείσιμο για μακρά περίοδο.

Η Εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα και θα διενεργηθεί αυτοψία στις σορούς των θυμάτων. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα