Καλπάζει ο τουρισμός στην Αθήνα με νέα ξενοδοχεία, αεροπορικές συνδέσεις και ρεκόρ επιβατικής κίνησης για το 2024

Διαβάζεται σε 4'
Τουριστική κίνηση στην Αθήνα
Τουριστική κίνηση στην Αθήνα ISTOCK

Η Αθήνα καταφέρνει να καταξιωθεί ως παγκόσμιος προορισμός, με την επόμενη χρονιά να επιφυλάσσει πολλά καλά για τον τουρισμό της πόλης.

Νέα ξενοδοχεία, νέες αεροπορικές συνδέσεις με το εξωτερικό και μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας αναμένει η Αθηναϊκή πρωτεύουσα, δέκα χρόνια μετά την τουριστική κατάρρευση που υπέστη ως αποτέλεσμα πολλών διαδοχικών γεγονότων και κυρίως εξ’ αιτίας της οικονομικής κρίσης.

Tο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, με την επιβατική του κίνηση μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου να ανέρχεται σε 26,31 εκατ., αυξημένη κατά 24,5% σε σύγκριση με το 2022, αλλά και κατά 9,9% σε σύγκριση με το 2019. Μόνο το μήνα που μας πέρασε 1,9 εκατ. επιβάτες διακινήθηκαν από το αεροδρόμιο, ενώ συνολικά τόσο η εγχώρια, όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση, ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2022 κατά 19,4% και 26,9% αντίστοιχα, ενώ παρουσίασαν άνοδο και σε σύγκριση με το 2019, κατά 12,8% και 8,7% αντίστοιχα.

Αυξάνονται οι συνδέσεις με ΗΠΑ

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες πυκνώνουν τα δρομολόγια τους για το επόμενο έτος ως αποτέλεσμα της ζήτησης από τις ΗΠΑ που φαίνεται να είναι ισχυρή. Η United αυξάνει τα δρομολόγια της τόσο από το Νιούαρκ όσο και από την Ουάσιγκτον προς την Αθήνα το καλοκαίρι του 2024. Το δρομολόγιο Νιούαρκ – Αθήνα θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου, νωρίτερα από ότι είχε προγραμματισθεί, ενώ οι πτήσεις θα είναι πλέον καθημερινές. Το δρομολόγιο από τη Ουάσιγκτον θα ξεκινήσει στις 14 Απριλίου του 2024 αντί στις αρχές Μαΐου που ήταν αρχικά προγραμματισμένο και θα πραγματοποιείται επίσης καθημερινά.

Η Delta Air Lines έχει επίσης ανακοινώσει την επέκταση σε καθημερινή βάση της πτήσης Βοστώνη – Αθήνα για την καλοκαιρινή περίοδο του 2024 μετά την μεγάλη επιτυχία του δρομολογίου και φέτος. Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία, περιλαμβάνει στο πτητικό της πρόγραμμα 3 επιπλέον πτήσεις από τη Βοστώνη για την ελληνική πρωτεύουσα, αντί των τεσσάρων που είχε το ’23, με τις πτήσεις να γίνονται καθημερινές πιθανόν από Μάιο μέχρι και τον Αύγουστο του 2024.

Νέα δρομολόγια εξωτερικού για το 2024

Η κινεζική αεροπορική εταιρεία Juneyao Air ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη το 2024 ενός νέου δρομολογίου από τον κόμβο της στη Σαγκάη προς την Αθήνα, μάλιστα με το αεροσκάφος της Boeing 787-9 Dreamliner, επεκτείνοντας περαιτέρω το δίκτυό της στην Ευρώπη. Η ελληνική πρωτεύουσα είναι μόλις ο τρίτος ευρωπαϊκός προορισμός της Juneyao. Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται 3 φορές την εβδομάδα ξεκινώντας τον Απρίλιο 2024, προσφέροντας καμπίνα διακεκριμένων επιβατών και καμπίνα οικονομικών θέσεων.

Η εταιρεία χαμηλού κόστους Volotea ανακοίνωσε νέα δρομολόγιο από την Αθήνα για την Ανκόνα τη Νάπολη, το Σπλιτ και τη Βρέστη, με τα προσφερόμενα δρομολόγια της εταιρείας για την επόμενη χρονιά να διαμορφώνονται σε 21 συνολικά. Η Volotea αναμένεται να αυξήσει τη χωρητικότητα της από Αθήνα κατά 23% σε σύγκριση με το 2023 και κατά 142% σε σύγκριση με το άνοιγμα της Βάσης το 2018, ξεπερνώντας τις 835.000 διαθέσιμες θέσεις. Η εταιρεία έχει επιβεβαιώσει ότι θα διατηρήσει τα δύο αεροσκάφη της στη βάση της Αθήνας.

Η Πολωνική εθνική αεροπορική εταιρεία LOT Polish Airlines επανεκκινεί τις πτήσεις προς την Αθήνα και ξεκινώντας την απευθείας σύνδεση μεταξύ Βαρσοβίας και Αθήνας. Οι πτήσεις θα εκτελούνται καθημερινά από τις 11 Απριλίου 2024 και θα πραγματοποιούνται με Embraer 195, Boeing 737-800 και 737 MAX 8.

Νέες ηχηρές ξενοδοχειακές αφίξεις στην πρωτεύουσα

Ηχηρές αφίξεις νέων πολυτελών ξενοδοχείων θα φιλοξενήσει η Αθήνα την επόμενη χρονιά. Την παράσταση αναμένεται να κλέψει το συγκρότημα ξενοδοχείων και κατοικιών που δημιουργείται στο πρώην Hilton στα τέλη του 2024. Το κτιριακό συγκρότημα περιλαμβάνει τη δημιουργία του νέου πολυτελούς ξενοδοχείου Conrad που θα διαθέτει 280 δωμάτια και σουίτες, τη δημιουργία 50 πολυτελών κατοικιών, οι οποίες θα λειτουργήσουν υπό τα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences της Hilton, εστιατόρια, χώρους ψυχαγωγίας, πισίνα και εμπορικούς χώρους.

Στο τέλος του 2024, αναμένεται να ανοίξει το νέο Radisson Red Mitropoleos Square Athens, που θα διαθέτει 112 δωμάτια. Μέσα στο έτος η Radisson αναμένεται να ανοίξει και το Radisson Theatrou Square, στην πλατεία Θεάτρου με την μετατροπή ενός ιστορικού κτηρίου σε ένα upscale ξενοδοχείο.

Την Άνοιξη θα ανοίξει στο Μικρολίμανο το Hampton by Hilton Piraeus, που θα βρίσκεται στην Καστέλλα, κοντά στη μαρίνα του Μικρολίμανου με θέα στο λιμάνι. Το Φθινόπωρο του ’24 αναμένεται να ανοίξει μετά από μεγάλη ανακατασκευή και το ξενοδοχείο «Πεντελικόν» της Κηφισιάς, το οποίο θα μετατραπεί σε «Pentelikon Athens», της συλλογής Curio της Hilton. Θα διαθέτει 117 δωμάτια και 13 σουίτες, ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, σπα και μια εσωτερική και εξωτερική πισίνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα