Ουσιαστική Ανάπτυξη για άλλη μια χρονιά: Με τη Webhotelway, κάθε προορισμός είναι… προορισμένος να πετύχει

Διαβάζεται σε 5'
Ουσιαστική Ανάπτυξη για άλλη μια χρονιά: Με τη Webhotelway, κάθε προορισμός είναι… προορισμένος να πετύχει

Τι είναι άραγε ο ελληνικός τουρισμός;

Σίγουρα δεν είναι ό,τι θεωρούνταν ότι τον όριζε στο μακρινό παρελθόν: τα σουβενίρ τσολιαδάκια, ο πολυδιαφημισμένος Greek mousaka και το συρτάκι στο ηλιοβασίλεμα. Η φιλοξενία είναι πλέον εμπειρία -σφαιρική και κυρίως ουσιώδης- και μια πετυχημένη απάντηση στην αρχική ερώτηση, δίνει εδώ και αρκετά χρόνια η Webhotelway.

Ο Γιώργος Λαγουδάκης και ο Κώστας Μάμμος -που αποτελούν και τον πυρήνα της Webhotelway- δεν προσγειώθηκαν στον χώρο του τουρισμού, αποφασίζοντας ν’ ασχοληθούν με αυτόν. Λειτουργώντας επί σειρά ετών τα δικά τους καταλύματα, χάρη στην εκ των έσω οπτική τους διέκριναν την ανάγκη στροφής της έννοιας της φιλοξενίας: το ελληνικό τοπίο, η ιστορία, ο πολιτισμός, η γαστρονομία μας, αποτελούν τα πλέον πολύτιμα assets μας. Όμως από μόνα τους δεν αρκούν. Η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας αλλά και των ψηφιακών δυνατοτήτων τού σήμερα, αν γίνει σωστά, δημιουργεί ένα ακαταμάχητα ελκυστικό mix. Και αυτό ακριβώς δημιουργούν, one concept at a time.

Η Webhotelway εξειδικεύεται στο hotel management. Το εύρος των υπηρεσιών της, είναι τόσο μεγάλο όσο και οι ανάγκες των πελατών της: Sales & back office management για καταλύματα κάθε μεγέθους, hotel management για μεσαία και μεγάλα ξενοδοχεία, digital marketing & performance με εξειδίκευση στο ξενοδοχειακό κομμάτι και την εστίαση.

Φυσικά, και ανάπτυξη τουριστικών επενδύσεων και ξενοδοχειακών concept από τον σχεδιασμό -business plan, conceptual plan, operation guides, έρευνα επένδυσης, scenarios βιωσιμότητας- μέχρι το day to day operation.

Από boutique hotels μέχρι διεθνείς αλυσίδες, το πελατολόγιό της είναι εξίσου ευρύ και εκτείνεται σε κάθε γωνιά της χώρας μας: Αθήνα, Χαλκιδική, Θάσο, Κύθνο, Τήλο, Πάρο, Μήλο, Σαντορίνη, Μύκονο, Ρόδο, Κρήτη, Κεφαλονιά, Πόρτο Χέλι.

Μέχρι σήμερα, έχει καταφέρει να εντάξει στον διεθνή τουριστικό χάρτη αρκετά από αυτά -όπως για παράδειγμα με την προβολή τους μέσα από τον διεθνή οδηγό Condé Nast & Financial Times. Δεν είναι όμως αυτό το μοναδικό πλεονέκτημα που προσφέρει στους πελάτες της, καθώς η επιτυχημένη διαχείριση συνεπάγεται και υψηλές πληρότητες και κορυφαίες βαθμολογίες σε όλες τις σχετικές πλατφόρμες.

Όσο για τα μελλοντικά της σχέδια; Απλώνονται σε όλον τον χάρτη, ξεδιπλώνοντας την ενέργεια και τη δημιουργικότητα όλου του δυναμικού της Webhotelway -από market specialists μέχρι designers και content creators: Διευρύνοντας ήδη υπάρχουσες συνεργασίες, συνεχίζει την ανάπτυξη της εικόνας και του digital performance των Nimbus Hotels, με τέσσερα σημεία σε Μύκονο και Σαντορίνη. Παράλληλα, προετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του μυκονιάτικου Nolan -το οποίο την περσινή χρονιά «κατέβασε» στο νησί- αλλά και το επόμενο μεγάλο βήμα: την ανάπτυξη των Nolan Hotels.

Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα που ετοιμάζει -ως partner στο κομμάτι της ανάπτυξης τουριστικής επένδυσης και hotel management- με τη Spartakus Investment Group στο Μοναστηράκι, θα είναι έτοιμη το προσεχές καλοκαίρι. Δεν αποτελεί όμως τη μόνη διεθνή της συνέργεια, μιας και στο κομμάτι του hotel management ειναι σε διαπραγματεύσεις με την Aroundtown & Oniro Group hotels.

Σε ό,τι αφορά τις Κυκλάδες, από τη νέα χρονιά θα έχουν ακόμα πιο έντονο χρώμα Webhotelway: η εταιρεία προχωρά στην ανάπτυξη επένδυσης και concept -και με τη γενική διαχείριση σε δεύτερο χρόνο- για ένα μοναδικά πολυτελές project κοντά στον Αδάμαντα της Μήλου, σε συνεργασία με το διάσημο agency Mozaik και την IKV Construction -που διαθέτει στο portfolio της καταλύματα της Grecotel και το Cape Sounio.

Στην Παροικιά της Πάρου, έχει αναλάβει την ανάπτυξη τουριστικής επένδυσης και hotel management για ένα ακόμα project του διδύμου ιδιοκτητών Δ. Καταβάτη και Π. Μπάλκα -μέτοχου και του γνωστού beach bar Cabana Paros. Όσο για την Τήνο, «τρέχει» σε επίπεδο ανάπτυξης επένδυσης και concept και γενικής διαχείρισης ένα project στην περιοχή Κάμπο, που έχει τη σχεδιαστική υπογραφή της ‘Kapsimalis Architects’.

Αν το ζητούμενο είναι η φιλοξενία ν’ αποτελεί εμπειρία, η Webhotelway κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Όσο για τη συνεργασία μαζί της, αυτή φαίνεται ν’ αποτελεί μια εμπειρία από μόνη της…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα