Συλλήψεις διαρρηκτών επ’ αυτοφώρω από άντρες της ΔΙ.ΑΣ.

Διαβάζεται σε 2'
Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.
Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΟΣ/ EUROKINISSI

Σε μία περίπτωση στην Καλλιθέα οι δράστες ήταν ανήλικοι. Σε όλες τις περιπτώσεις οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Συνεχείς περιπολίες πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής με σκοπό την πρόληψη και την αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών. Κατά την διάρκεια περιπολιών, άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω διαρρήκτες σε τρεις περιπτώσεις.

Το πρώτο περιστατικό έγινε μεσημβρινές ώρες της Τρίτης, στην περιοχή του Χαλανδρίου, όπου αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνέλαβαν έναν 44χρονο για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, οι δράστες αφού διέρρηξαν κεντρική θύρα πολυκατοικίας αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε διαμέρισμα και αφού έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη απομακρύνθηκαν.

Κληθέντες αστυνομικοί, ερευνώντας  τους χώρους της πολυκατοικίας εντόπισαν τον κατηγορούμενο στο υπόγειο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Μετά από έρευνα στην κατοχή του βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν μεταλλική λάμα, φορητός υπολογιστής, φορητή τηλεόραση, φορτιστής, κεραία και τηλεκοντρόλ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στην δεύτερη περίπτωση, βραδινές ώρες της Τρίτης, στην περιοχή της Καλλιθέας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο 16χρονοι για διάρρηξη-απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε υπό ανέγερση κατάστημα προκαλώντας φθορές σε γυψοσανίδα περίφραξής του, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και τράπηκαν σε φυγή.

Κληθέντες αστυνομικοί τους εντόπισαν σε ακάλυπτο χώρο διπλανής πολυκατοικίας, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Το τρίτο περιστατικό συνέβη στις μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή του Ηρακλείου, ένας 43χρονος ημεδαπός για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος αποπειράθηκε να εισέλθει σε μονοκατοικία και στην προσπάθεια του να διαρρήξει την πόρτα της κουζίνας έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος κάλεσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Έπειτα από αναζητήσεις, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα