Επεισόδια στον Ρέντη: Προφυλακιστέος ο 18χρονος

Διαβάζεται σε 3'
Επεισόδια στον Ρέντη: Προφυλακιστέος ο 18χρονος
Απολογία του 18χρονου για τα επεισόδια στον Ρέντη EUROKINISSI

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 18χρονος κατηγορούμενος για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στον Ρέντη. Τι ζήτησε.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 18χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό -με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του- κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στον Ρέντη.

Ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών, ενώ όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του στην ανακρίτρια Πειραιά, φέρεται να υποστήριξε ότι είχε πάει στο γήπεδο με φίλους και τον αδελφό του όταν κάποια στιγμή είδε πολύ κόσμο να βγαίνει προς τα έξω και από περιέργεια βγήκε και ο ίδιος όπου τον πλησίασε ένα άτομο με κουκούλα fullface και μακριά γένια και του έδωσε μια φωτοβολίδα λέγοντάς του να την πετάξει.

Τόνισε ότι το συγκεκριμένο άτομο του έδειξε πώς λειτουργεί, αλλά όταν την άνοιξε τού έπιασε το χέρι και η φωτοβολίδα έφυγε προς τα κάτω στο έδαφος, έκανε γκελ μπροστά του και πήγε προς την κατεύθυνση του αστυνομικού. Μάλιστα είπε ότι εκείνη την ώρα είδε και άλλη μια φωτοβολίδα να κατευθύνεται προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Φέρεται να υποστήριξε, επίσης, ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει άλλη φορά τέτοιου είδους βεγγαλικό και πρόθεσή του δεν ήταν να την πετάξει εναντίον του αστυνομικού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 18χρονος υπέβαλε αίτημα για να υπαχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, το οποίο ωστόσο απορρίφθηκε διότι μπορούσε να υποβληθεί σε αυτό το δικονομικό στάδιο.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του καθοδηγητή και όσων υποκίνησαν τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ της Πέμπτης (07/12) στον Ρέντη, ενώ στο κάδρο έχουν μπει συγκεκριμένα πρόσωπα και με συγκεκριμένη προέλευση από συγκεκριμένο πρώην σύνδεσμο της Δυτικής Αττικής, καθώς οι περισσότεροι πιθανοί ως εμπλεκόμενοι με την υπόθεση, φέρονται να προέρχονται από την περιοχή.

Δεν θεωρούν άλλωστε τυχαίο οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση ότι και ο προσαχθείς μάνατζερ που ισχυρίζεται ότι απλά πήγε τα πανό στο γήπεδο και αποχώρησε, προέρχεται από αυτή την περιοχή ενώ συμμετείχε στο παρελθόν και στο μαχαίρωμα μίας οργανωμένης οπαδού του Παναθηναϊκού στο Ίλιον.

Ακόμα δεν φαίνεται να έχει προσωποποιηθεί απόλυτα ποιος είναι αυτός που προμήθευσε με την φωτοβολίδα τον 18χρονο, όμως φαίνεται να έχει κλείσει ο κλοιός γύρω από τα αυτά τα άτομα με αυτή την προέλευση και να θεωρείται τουλάχιστον βέβαιο πως αρκετοί εξ αυτών συμμετείχαν στο επεισόδιο και οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ανάμεσα τους βρίσκονται και όσοι πρωτοστάτησαν και καθοδήγησαν και τους υπόλοιπους.

Αυτό όμως που θα οδηγήσει σε νέες συλλήψεις είναι τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων και η ανάλυση των τηλεφωνικών συνομιλιών που αναμένονται με αγωνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα