Γάζα: Τραυματίας σε ισραηλινή επίθεση ο δημοσιογράφος του Al Jazeera που είχε χάσει την οικογένειά του

Διαβάζεται σε 2'
O Wael Dahdouh
O Wael Dahdouh AP

Ένας δημοσιογράφος του Al Jazeera σκοτώθηκε, ενώ ο Ουαέλ αλ Νταχντού, που η οικογένειά του είχε σκοτωθεί από ισραηλινή επίθεση, τραυματίστηκε από βομβαρδισμούς στην νότια Γάζα.

Ένας δημοσιογράφος του ειδησεογραφικού δικτύου Al Jazeera, σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από drone στη Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Ο Σαμίρ Αμπού Ντάκα, σκοτώθηκε, ενώ κάλυπτε μια ισραηλινή επίθεση σε σχολείο στη νότια Γάζα. Ο Αμπού Ντάκα βρισκόταν με τον επικεφαλής του γραφείου του Al Jazeera Arabic στην περιοχή, Ουαέλ αλ Νταχντού, καλυπτοντας μια αεροπορική επιδρομή, όταν έπεσαν θύματα μιας ισραηλινής επίθεσης.

Ο Ουαέλ αλ Νταχντού χτυπήθηκε από θραύσματα στο άνω μέρος του χεριού του και κατάφερε να φτάσει στο νοσοκομείο Nasser όπου νοσηλεύτηκε. Υπενθυμίζεται πως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος έχασε τη σύζυγό του, τον γιο και την κόρη του σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Ο Σαμίρ Αμπού Ντάκα, ωστόσο, παρέμεινε εγκλωβισμένος στο σχολείο για ώρες, καθώς οι διασώστες δεν κατάφεραν να φτάσουν σε αυτόν και σε άλλους στο σημείο, λόγω των ισραηλινών πυρών.

Μάρτυρες δήλωσαν ότι σημειώθηκε σφοδρός βομβαρδισμός στην περιοχή γύρω από το σχολείο.

Το Al Jazeera τόνισε ότι θεωρεί υπεύθυνες για το συμβάν «τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις».

«Η ομάδα της Γάζας και ιδίως ο Ουαέλ και ο Σαμίρ, έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στην παρουσίαση όλου του εύρους της καταστροφής και της φρίκης των ισραηλινών ωμοτήτων. Χωρίς την αφοσίωσή τους, οι ωμότητες στη Γάζα δεν θα είχαν παρουσιαστεί στον κόσμο», ανέφερε το κανάλι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα