Γκάζι: Το τζιπ με το οποίο διέφυγαν οι δράστες – Βίντεο ντοκουμέντο

Διαβάζεται σε 4'
Γκάζι: Το τζιπ με το οποίο διέφυγαν οι δράστες – Βίντεο ντοκουμέντο
Πυροβολισμοί έξω από κλαμπ στο Γκάζι EUROKINISSI

Γνώριμοι των Αρχών φέρεται να είναι οι δράστες των πυροβολισμών σε βάρος των τριών Κρητικών στο Γκάζι. Βίντεο ντοκουμέντο από τη διαφυγή τους.

Ένα ακόμη βίντεο από το αιματηρό επεισόδιο με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/12) στο Γκάζι έρχεται στη δημοσιότητα και καταγράφει το τζιπ με το οποίο διέφυγαν οι δράστες της επίθεσης, οι οποίοι ακόμη αναζητούνται.

Στις εικόνες που μεταδίδει η ΕΡΤ, φαίνονται δύο άτομα να επιβαίνουν στο ανθρακί τζιπ και να φεύγουν από το σημείο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Οι αστυνομικοί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν σχεδόν ταυτοποιήσει τους δράστες. Φέρονται να είναι ποινικοί, αλβανικής καταγωγής, ένας εκ των οποίων είναι μέλος πολύ σκληρής συμμορίας, η οποία έχει απασχολήσει τις αρχές και με εκτελέσεις κατά το παρελθόν. Για τον εντοπισμό τους έχει δοθεί σήμα και στις τελωνιακές αρχές της χώρας και στα αεροδρόμια, προκειμένου να μην φύγει από τη χώρα.

Σε άλλα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, διακρίνεται ο δράστης να στοχεύει τον 33χρονο, ο οποίος δέχεται παράλληλα χτυπήματα από τον συνεργό του δράστη. Στη συνέχεια πυροβολεί πισώπλατα τον 28χρονο, ο οποίος επιχειρεί να φύγει από το σημείο για να γλιτώσει και μετά, ενώ κινείται χαλαρός προς το τζιπ, ρίχνει άλλες δύο φορές και τραυματίζει τον τρίτο της παρέας.

Αυτόπτης μάρτυρας: “Ήθελε να σκοτώσει”

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει καρέ καρέ τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί του Σαββάτου (17/12) στο Γκάζι, όταν οι επιβαίνοντες στο ανθρακί τζιπ άνοιξαν πυρ κατά της παρέας των Κρητικών, που διασκέδαζε στην περιοχή.

«Ήθελε να σκοτώσει, ούτε καν έπαιξε δηλαδή να τραυματίσει. Να παίξει έστω στο πόδι, πήγε στο κεφάλι κατευθείαν. Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να ήταν εκεί. Είναι θαύμα που ζουν τα παιδιά», λέει ένα μέλος της παρέας των Κρητικών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star.

Όπως είπε στη συνέχεια: «Εμείς διασκεδάζαμε όμορφα και ωραία, εκεί στο συμβάν μαζευόμασταν να φύγουμε γιατί πετούσαμε το πρωί, εκείνη τη στιγμή το ένα από τα παιδιά είπε μία φωνή ένα “ε”, αλλά δεν ήταν προς το μέρος τους. Εκείνη λοιπόν τη στιγμή περνούσαν αυτοί με το αυτοκίνητο και νόμιζαν αυτοί ότι φώναξε σε αυτούς και κατέβηκαν αυτοί από το αυτοκίνητο, πήγανε προς την μεριά αυτού του παιδιού. Τους είπε το παιδί “δεν αναφέρθηκε σε εσάς, όλα καλά”. Μετά πήγανε ο… με τον… πιο κοντά σε αυτούς. Εκεί μετά δεν ξέρω αν ειπώθηκε κάτι, ο ένας από τους δύο χτύπησε τον… και μετά οι άλλοι δύο του… επιτέθηκαν και μετά έβγαλε το πιστόλι και άρχισε και πυροβολούσε».

Όπως αναφέρει μετά, «το πρώτο πράγμα με το που είδα τους άλλους κάτω, ήταν να δω την πινακίδα. Μετά αυτοί πήραν το αμάξι και εξαφανίστηκαν, έστριψαν δεξιά και έφυγαν. Έτσι όπως τους είδα και όπως άκουσα τον έναν να μιλάει, δεν ήταν Έλληνες».

«Αν κάναμε ένα-δύο βήματα ακόμα μπορεί να πυροβολούσαν και εμάς και δεν ήμασταν μόνο εμείς, ήταν κι άλλος κόσμος που έφευγε. 30-40 άτομα σίγουρα έξω», λέει ο αυτόπτης μάρτυρας.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως, η παρέα των 7 νεαρών βρέθηκε από την Κρήτη στην Αθήνα για το μπάτσελορ πάρτι ενός φίλου τους. Μετά την νυχτερινή τους έξοδο σε κλαμπ, ήταν σε μία πιτσαρία επί της οδού Ιάκχου στο Γκάζι για φαγητό.

Τότε, φαίνεται πως πέρασε το σκούρο τζιπ με τους επιβαίνοντες, κάτι να ειπώθηκε από έναν από τους νεαρούς με αποτέλεσμα να σταματήσει το τζιπ, να κατέβουν οι δύο άγνωστοι δράστες και να ακολουθήσει διαπληκτισμός.

Κατά τη διάρκεια του σύντομου τσακωμού, ο ένας από τους δύο τράβηξε όπλο και πυροβόλησε εναντίον των τριών νεαρών.

Οι τρεις τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα